galette rustykalna

An-na
An-na Obserwuj blogaObserwujesz bloga
waniliowo
Rustykalna tarta z cukinią. Galette

Rustykalna tarta z cukinią. Galette 569

0
{{headerMessage}}
Galette mogłabym jeść codziennie! Ta rustykalna i prosta tarta daje duże pole do popisu i jest łatwa do przygotowania. Ciasto, które tym razem proponuję, robi się jak zwykle w mig, a jeśli składniki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rustykalna tarta z rabarbarem (galette) jest o tyle ciekawa, że nie wymaga od nas użycia formy do pieczenia – piecze się ją „na płasko”. Gdy ciasto zagnieciemy w malakserze – pracy przy niej będzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Galette to ostatnio najczęściej przygotowywana przeze mnie tarta. Powód jest prosty – szybkość wykonania idzie w parze ze wspaniałym smakiem. Wystarczy wyłożyć na środek kruchego ciasta ulubione Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie mogę żyć bez pieczenia słodkości... Dlatego dzisiaj kolejny słodki wpis :) Przyszedł czas na rustykalną tartę, która inaczej nazywa się tarta galette. Gdzieś kiedyś rzuciła mi się taka tarta w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na śliwki już w pełni, na weekend proponuję Wam kolejne śliwkowe ciasto - Galette czyli tartę rustykalną ze śliwkami :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Proste rustykalne ciasto kruche z mąki owsianej i jaglanej, z charakterystycznymi zawijanymi bokami, potocznie zwane galette, chociaż nie ma nic wspólnego z prawdziwym francuskim ciastem o tej nazwie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Takie rustykalne tarty zawsze mi się podobały. Niby niedbałe, niby od niechcenia robione a takie urocze. Oczywiście można to zrobić pięknie i dokładnie. Zależy od metody, którą się robi. Ponieważ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pod tajemniczą nazwą galette kryje się rustykalna tarta z figami A czemu rustykalna? Bo ma prosty wygląd i można ją zrobić z niewielu składników. Ciasta typu galette wywodzą się z Francji i są to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Galette z porzeczkami i malinami, czyli rustykalna tarta z porzeczkami i malinami, którą piecze się bez użycia formy, na dużej blaszce do pieczenia. Spodu się nie podpieka. Cechą charakterystyczną są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Galette z porzeczkami i malinami, czyli rustykalna tarta z porzeczkami i malinami, którą piecze się bez użycia formy, na dużej blaszce do pieczenia. Spodu się nie podpieka. Cechą charakterystyczną są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na taką rustykalną tartę już od bardzo dawna miałam zapisany w kajeciku, ale jakoś się tak nie składało, żeby ją ulepić. Aż wreszcie przyszedł ten dzień. Konkubent wkurzył tak, że planowałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rustykalna tarta, czyli Galette chodziła za mną już od zeszłego roku. Galette Bretone robiłam już kiedyś wytrawne z naleśników gryczanych, a jeśli chodzi o galette to zwykle tak oznaczane są ciasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry, Zgodnie z zapowiedzią, w Chilli, Czosnek i Oliwa znowu będzie na słodko:) W ostatni weekend, na pożegnanie sezonu truskawkowego, przygotowałam rustykalną tartę w stylu francuskiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
je i lepić; to może jagodzianki. Owszem jadłabym ale.....wiecie, czasem dopada mnie kulinarne lenistwo i wyłazi ze mnie totalny leniwiec. Dumając wiec nad tym coby tu zrobić aby się zbytnio nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry, Na weekend zostawiam Was z przepisem na coś słodkiego. Ja zazwyczaj zabieram się za pieczenie w sobotę, bo z niewiadomych przyczyn, zawsze po obiedzie mamy ochotę na ciasto, a nie ma nic Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pewnie pierwszy raz słyszycie, o czymś takim jak galette? Spokojnie, ja też. Ale jest to coś, o czym warto się dowiedzieć więcej, ponieważ jest łatwe w wykonaniu i smaczne! Galette jest to coś w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Galette to najlatwiejsze kruche ciasto z owocami,rodzaj tarty do ktorej nie potrzebujesz foremki.Odrecznie uformowany brzeg ciasta swietnie wyglada,a jeszcze lepiej smakuje.Srodek wypelniony Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skoro poprzedni post był o tym, jak przygotować idealne kruche ciasto, wypadałoby, żeby kolejny przepis był z jego użyciem :) Tym razem skusiłam się na przygotowanie galette w jesiennym klimacie. Są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam wiśnie! Lubię je zdecydowanie bardziej niż czereśnie, z kilku powodów. Przede wszystkim najważniejszy jest kolor i ich "mięsistość", po drugie - smak, są kwaskowate i wyraziste, doskonale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ekspresowe, efektowne i niesamowicie smaczne ciacho.Użyłam mrożone kawałki ciasta, które zawsze mi zostają z przygotowywaniaszarlotki. Szkoda mi wyrzucić i zbieram w zamrażarce, chociażby na takie Zobacz więcej