gallete

ZOBACZ TAKŻE:

classy-chef
classy-chef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Classy-Chef
Mirabelkowe gallete

Mirabelkowe gallete 46

0
Za płotem na końcu mojego ogrodu rośnie piękne, wielkie mirabelkowe drzewo. Jest tam od zawsze i co roku daje kilogramy pysznych, soczystych owoców. Nie należy ono do ładnych drzew: nie było przez Zobacz więcej
na 15 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzej do 190 C i piecz mini gallete przez 20 minut. Podawaj na gorąco lub na zimno. Nadzienie: 300 g podgrzybków ząbek czosnku 1 łyżka masła i oleju 100 ml Zobacz więcej
. Gallete to inaczej rustykalna tarta, którą oprócz na słodko, można też potraktować wytrawnie. W smaku galette to coś pomiędzy pizzą a tartą. Uważam jednak, że z wyglądu ma więcej wdzięku. Zobacz więcej
spaceage
spaceage Obserwuj blogaObserwujesz bloga
więcejyofu!
Naleśniki gryczane

Naleśniki gryczane 1339

0
Naleśniki gryczane, pod francuską nazwą gallete lub bretońską krampouezhenn gwinizh du*, są bardzo popularne w Bretanii. Szybki internetowy research wykazał, iż nie jest tam przesadnie ciepło latem, Zobacz więcej
pomidorów śliwkowych (żółte i czerwone) świeży rozmaryn sól morska świeżo mielony pieprz Ricottę wymieszać z jajkiem i doprawić solą oraz pieprzem. Na każdym okręgu rozsmarować połowę masy serowej, Zobacz więcej
lata temu podobne, tylko ze szpinakiem. A może wybierzeciechlebki z botwinką, anchois i oliwkami? Rybacy we włoskiej Apulii posilają się nimi na lunch, a Wy możecie zabrać na piknik lub wycieczkę. Zobacz więcej
, sałatka jarzynowa(bez majonezu, a z jogurtem) pieczony schab mamy i pasztet, wiejska szynka, jajko, pomidor, ogórek i papryka. A gdzieś pomiędzy tym pałętał się piekielnie ostry chrzan :P Cały dzień Zobacz więcej
francuskim daniem, tarta wyszła bardzo smaczna. Przejdź prosto do przepisu Najbardziej podoba mi się jej forma, czyli tak zwany gallete. Chyba już nigdy nie zrobię normalnej tarty! Pięknie się Zobacz więcej
do przepisu Najbardziej podoba mi się jej forma, czyli tak zwany gallete. Chyba już nigdy nie zrobię normalnej tarty! Pięknie się przypiekła, z góry jak i od dołu. Ciasto jest idealnie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: