galuski

ZOBACZ TAKŻE:

Granice Smaku
Granice Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Granice Smaku
GALUSKI, CZIPETKI

GALUSKI, CZIPETKI 263

0
galuski zdejmujemy z wody i odsmażamy na tłuszczu z bułką tartą. Najczęściej jednak, zgodnie z węgierskim zwyczajem, kluski te je się jako dodatek do gulaszu, lecza, paprykarzu lub zupy gulaszowej. Zobacz więcej
Festiwal kuchni węgierskiej w mojej kuchni rozszalał się na całego. Kolejna propozycja z jednej z ulubionych moich książek kucharskich; Anna Teklics "Kuchnia węgierska": galuski! Małe, smaczne, łatwe Zobacz więcej
grzybowy w naleśnikach (Eksperyment sobotni) Naleśniki Hortobágy (Mirabelka) Galuski – węgierskie kluseczki (Szóste niebo) Kolorowa sałatka z kapusty (węgierska) (Szóste niebo) Szilvas gomboc – Zobacz więcej
Bunia uznawała, że ten mebel jest stanowczo zbyt mały na nas trzy ;) Ostatnio pokazałam pyszne mięso z rodowodem węgierskim, do tego były kluseczki, które w zależności od pochodzenia noszą nazwę Zobacz więcej
borgia
borgia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat od kuchni
Galuska

Galuska 377

0
się na raz. Gotować przez chwilkę gdy wypłyną na wierzch. Wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć. Galuski można odsmażyć na maśle - też są pyszne, zwłaszcza gdy podajemy do dań z niewielką ilością sosu. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: