garnek rzymski risotto

Kiczeri to tradycyjne danie z kuchni indyjskiej, podstawą jest ryż i soczewica oraz masło ghee. Danie które oczyszcza i rozgrzewa organizm dzięki przyprawom takim jak kurkuma, mielony kmin rzymski i Zobacz więcej
Risotto to chyba najlepsza potrawa na lato. Jest w miarę lekkie i tak naprawdę możemy wrzucić do niego wszystko, na co mamy tylko ochotę. Dzisiaj przedstawiam Wam wersję oliwkową wraz z gamą Zobacz więcej
paula.20.06
paula.20.06 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynamonowy Pył
Dyniowe risotto

Dyniowe risotto 124

0
. Następnie wsypujemy suchy ryż i podsmażamy kilka chwil. Do garnka wlewamy ciepły bulion. Nakrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu ok. 10 minut. Następnie dodajemy pokrojoną dynię oraz pomidory bez Zobacz więcej
kutma14
kutma14 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mr. Chef - Cook's Blog
Warzywne risotto

Warzywne risotto 467

1
łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1 czerwona papryka 1 średnia cukinia 80 ml białego półwytrawnego wina 1 pomidor 0,5 l bulionu drobiowego 100 g gorgonzoli 5 Zobacz więcej
Skład. 1 tuszka z królika 1 1/2 szklanka białego wina 4 ząbki czosnku 1 średniej wielkości cebula 1 łyżka kminu rzymskiego 1 zielona papryczka chilli sól, pieprz ok. 100ml śmietany 18% pęczek natki Zobacz więcej
Dzisiaj w menu risotto szafranowe z cukinią i krewetkami. A na deser zapraszam Was do przepięknego miejsca, które przeniesie Was w starożytny świat rzymskich patrycjuszy . Składniki : Proporcje na 4 Zobacz więcej
łyżka oleju 2 łyżki masła 1 duża cebula albo 2 małe cebulki 2 małe pomidory posiekane lub starte na tarce 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka kminu Rzymskiego (opcjonalne) 1 łyżeczka czerwonej Zobacz więcej
Porządna porcja sycącego, rozgrzewającego i aromatycznego bulionu idealnie stawia na nogi w chłodny zimowy dzień. Dla mnie to też uczta dla podniebienia i nie wyobrażam sobie bym raz w tygodniu nie Zobacz więcej
papryka 1 czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula biała 3 ząbki czosnku 100 -150 ml mleczka kokosowego po pół łyżeczki: kminu rzymskiego, kolendry, curry łyżeczka słodkiej papryki Zobacz więcej
vege-kika
vege-kika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vege Kika
Gołąbki z liści winogron

Gołąbki z liści winogron 1158

0
farszu, następnie złożyć boki i zrolować. Nietrzebagołąbków niczym związywać - wystarczy położyć je stroną, po której skończyliśmy zwijać, do dołu. Winogronowe gołąbki ułożyłam w garnku rzymskim, Zobacz więcej
kuchniach wschodniej Europy, Bliskiego Wschodu, Azji i Afryki istnieją różne rodzaje pilawu, nieco inaczej przyrządzane i nazywane (pilaw, pilaf, pilau, pulao). Blisko spokrewnione z tradycyjnym Zobacz więcej
Risotto z pieczarkami i grilowaną polędwiczką Z okazji mojego corocznego święta miałam dziś w porze obiadowej gości i postanowiłam przygotować coś pysznego. Dziewczyny chciały mięso i sałatkę, bo są Zobacz więcej
. Na pewno zasmakuje miłośnikom risotto i kremów zup, bo daje takie same przyjemne uczucie w brzuszku :) Jest jednocześnie sycąca i lekkostrawna. składniki na 4 porcje: ok. 0,5kg różnych warzyw (u Zobacz więcej
ml bulionu warzywnego 300 ml pasaty pomidorowej 1 łyżka nasion kminku (użyłam kmin rzymski) 300 g sera feta pokruszonego na 2 cm kawałki 1 łyżka świeżych listków oregano sól Opłucz pęczak pod zimną Zobacz więcej
Dobre risotto podobno jest wyzwaniem. Bywa kłopotliwe w przygotowaniu, zwłaszcza, gdy chce się uzyskać książkową, idealną konsystencję. Nie wiem czy moja jest wzorcowa, ale zawsze wychodzi pysznie. Zobacz więcej
Wiem co wczoraj wszyscy jedli na obiad :) Nie byłabym sobą, gdybym też nie uczciła święta włoskiego jedzenia wypiekiem własnej pizzy, a nawet dwóch... Jeśli ktoś jeszcze nie słyszał - 9 luty jest Zobacz więcej
wołowe na ulubioną zupę Pho. Niestety cierpię na brak dużego garnka, dlatego bulion muszę przygotowywać w dwóch garnkach. Następnie gotowy bulion przelewam do słoików jako bazę do innych dań np. Zobacz więcej
No i stało się, dostałem kolejny prezent z internetowego sklepu AleDobre.pl. Miło z ich strony, rozpieszczają mnie :) Tym razem dostałem garnek rzymski. Akurat doskonale się złożyło, bo od jakiegoś Zobacz więcej
Bloog.pl . Bloog.pl ... nie mogę się powstrzymać ... Ostatnie wpisy Camembert z żurwiną i miętą -poezja smaku Risotto z krewetkami Krem z pieczonej papryki i pomiorów Wpisy znajomych Zobacz więcej
typu hummus. Jak ugotować bób: 1. Sprawdź, czy bób jest młody, czy stary, od tego będzie zależał czas gotowania. Młody bób poznasz po mniejszych ziarnach i sprężystej skórce. 2. Wypłucz bób pod Zobacz więcej