garnek zeliwny

Pyszny chleb na zakwasie pieczony w zeliwnym garnku. Z chrupiaca skorka i miazszem o regularnych, malych dziurkach (moj chleb jest bardzo mocno wypieczony poniewaz wlasnie takie lubimy:) Nie wymaga Zobacz więcej
Lubie piec chleby w zeliwnym garnku. To taka mala odmiana od tradycyjnego pieczenia. Nie trzeba skladac ciasta chlebowego, formowac bochenka i zostawiac go do wyrastania w koszyku. Jedyne co nam Zobacz więcej
majka
majka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kalejdoskop kulinarny
Chleb serowy.

Chleb serowy. 411

0
skladniki i odstawic na 12-16 godz. (zaczynu nie jest duzo ale swietnie wyrasta i nastepnego dnia wypelnil mi prawie cala duza miske). Bochenka tez nie musimy formowac, wystarczy chleb przerzucic na Zobacz więcej
, a nastepnie wstawilam na noc do lodowki. na drugi dzien wyjelam z lodowki i zostawilam na godzine, poltorej na blacie kuchennym aby zlapalo temperature pokojowa. gdy sie ocieplilo wylozylam ciasto Zobacz więcej
chleb jest pyszny i pachnie jak najlepsze chleby na zakwasie. Nastepnie wyjmujemy ciasto na stolnice solidnie osypana maka i lekko rozplaszczamy. Skladamy na trzy czesci wzdluz i w poprzek. Zobacz więcej