garnkofilia

ZOBACZ TAKŻE:

Składniki (1 porcja): pół szklanki płatków owsianych i gryczanych w równych proporcjach szklanka wody banan jabłko Wykonanie: Płatki zalałam szklanką wody i zagotowałam. Gotowałam około 5 minut, na Zobacz więcej
obrane i starte jabłko oraz wiórki kokosowe i kardamon. Gotowałam jeszcze chwilę, dopóki nie zgęstniało do pożądanej konsystencji. Następnym razem dosypię też płatków jaglanych i gryczanych. Będzie Zobacz więcej
Kolejny przepis zgapiony z bloga garnkofilia, który urzekł moje podniebienie. Mąka owsiana, orzechy i suszone owoce - cud, miód! Składniki: - 250 g mąki owsianej (2,5 szklanki) - dla bezglutenowców Zobacz więcej
wchłonęły wodę i napęczniały dodałam do nich sezam i słonecznik, sól oraz papkę z banana. Jeszcze na moment dałam im odpocząć, po czym nakładałam łyżką na rozgrzany na patelni olej. Spłaszczałam i Zobacz więcej
. Niestety granola w tym słoiku nigdy nie wytrzymała dłużej niż 24 godziny :). Dlatego właśnie otrzymała nazwę "granola jednodniowa". Może następnym razem się uda i wytrzyma dłużej? Źródło - Zobacz więcej
i naturalna szczypta soli łyżeczka ekstraktu waniliowego Wykonanie: Na oleju kokosowym podsmażyłam pokrojony banan, dopóki nie zaczęła się z niego robić papka, kilka minut. Dodałam płatki, masło Zobacz więcej
Dziękuję za udział w mojej akcji kulinarnej na Durszlaku "Wykorzystaj mąkę z ciecierzycy". Mąką ta nie jest często wykorzystywana w naszej kuchni, stąd mała liczba przepisów w akcji. Ale przepisy, Zobacz więcej
Przepis Dominiki z rewelacyjnego bloga Garnkofilia, zachęcam do podejrzenia jej przepisów. U mnie w wersji lekko podindyzowanej, z czarną gorczycą i masełkiem kokosowym. SKŁADNIKI - pęczek botwinki - Zobacz więcej
Owsiankowo
Owsiankowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Owsiankowo
Owsiany tort z bakaliami

Owsiany tort z bakaliami 133

1
dwiema szklankami ciepłej wody, poczekałam chwilę aż nasiąkną. Dodałam rodzynki, żurawinę, miód i ponownie zalałam wodą (około szklanka). Odstawiłam na 10 minut. Potem dodałam do masy wytłoczyny Zobacz więcej
nieduże kotleciki i smażyłam na oliwie spłaszczając je jeszcze trochę na patelni. Jadłam polane musem jabłkowym, naprawdę pyszne. Nadają się też dobrze do odgrzewania - w piekarniku, nawet w Zobacz więcej
formowałam niewielkie kulki (zawartość mniej więcej łyżki masy), układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczałam, uklepując trochę łyżką, trochę ręką. Dłonie trzeba dość często Zobacz więcej
i wymieszać. Smażyć na oleju (można smażyć bez tłuszczu jeśli ktoś potrafi bądź ma dobrą do tego patelnię, mnie się jeszcze taka sztuka nigdy nie udała). Placki są dość słodkie, można jeść bez Zobacz więcej
bardzo małym ogniu i w dobrym nieprzywierającym garnku. Do momentu kiedy są jędrne, ale nie surowe - do 10 minut. Dla kaszy jaglanej to trochę mało i dlatego pozostaje lekko chrupiąca - tak ma być. Zobacz więcej
WIELOZBOŻOWE PEŁNOZIARNISTE ŚNIADANIE - oczywiście bezglutenowe i bezmleczneod autorki bloga Garnkofilia Zupa jarzynowa z quinoa i wodorostamiod autorki bloga Codziennik Kuchenny Crepes z quinoa i Zobacz więcej
miód, masło migdałowe, wodę, olej i ekstrakt waniliowy wymieszać dokładnie razem. Powstałym sosem zalać suche produkty, tak żeby dokładnie się nim pokryły. Wyłożyć masę na blachę wyłożoną papierem do Zobacz więcej
chlebek z suszonymi owocami i nasionami. Wzorowałam się na tym przepisie: garnkofilia. Składniki: - 80 g suszonych owoców (mango, ananas itp) - 80 g suszonej żurawiny - 1/2 szklanki mąki owsianej Zobacz więcej
Zakochałam się w tym cieście. Tak mi smakuje, że nie mogę przestać go jeść :) W dodatku minimalna lista składników i prostota wykonania czyni go ciastem doskonałym. Przepis znalazłam na blogu Zobacz więcej
sprawdzać patyczkiem. Przed wyjęciem z formy koniecznie trzeba odczekać aż wystygnie. Ja tego nie zrobiłam i pierwszą część ciasta zjadłam co prawda na gorąco, ale w formie owsianej pulpy. Bardzo Zobacz więcej
Nigdy bym nie pomyślała, że można z sobą połączyć kaszę jaglaną, masło orzechowe i papryczkę chilii, a tu proszę, proszę - rewelacja! Nie tylko na śniadanie. :) Korzystałam z przepisów z blogów Zobacz więcej
. Piekłam 40 minut w temperaturze 190 stopni, lub 30 minut z termoobiegiem. Owsianka musi z wierzchu się zbrązowić a mleko powinno się wchłonąć. Na końcu okazało się że zapomniałam o proszku do Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: