gary

Zapraszam do wysłuchania rozmowy ze mną w wigilijny poniedziałek na antenie radia Kampus, chwilę po 12. Będę gościem Studenterii. 97,1 FM (radiokampus.waw.pl) Udanych wypieków, smacznych potraw i Zobacz więcej
nieźle, bo Gary to moja pasja, serce, głowa i cała reszta… Przez ten cały rok zadziało się tak dużo…. Mam wrażenie, że Odczarowuję Gary już ze sto lat…. Zaczęło się od kilkudziesięciu wejść na Zobacz więcej
wybraliśmy przyjemne i nieco industrialne Bistro Pobite Gary. Bardzo lubię takie wnętrza i wykorzystywanie takich prostych materiałów, jak skrzynki, w nieco innej formie. Na start dostaliśmy bagietkę Zobacz więcej
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Przepisy kulinarne: Wieczór panieński - nad garami piątek, 25 października 2013 Wieczór panieński - nad garami Większość znanych mi kobiet na hasło "wieczór Zobacz więcej
się przydały rewolucje kuchenne... bo miejscówka idealna, a nie każdy to docenia). Może zatem rewolucja wizerunku, który zachęci głodnego klienta do wizyty to strzał w dziesiątkę i gra warta Zobacz więcej
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Przepisy kulinarne: Wieczór panieński - nad garami piątek, 25 października 2013 Wieczór panieński - nad garami Większość znanych mi kobiet na hasło "wieczór Zobacz więcej
Zawitałem do Pobitych Garów po raz drugi, tym razem aby lokal opisać i przyznać mu odpowiednią liczbę poziomek które już niebawem wyprą gwiazdki Michelin. Dla tych którzy niewiedzą jak ten lokal Zobacz więcej
ciuchy, które włoży jeszcze do pralki i kotów hodowlę, którą miguniem wysprząta, by w ekspresowym tempie przygotować obiad - najlepiej na każdy zbliżający się dzień tygodnia. Ot, tak zwyczajnie;) Zobacz więcej
To już rok mojej kulinarnej przygody tutaj na blogu :) Starałam się aby było ciekawie, miło i smacznie. Dziękuję wszystkim za odwiedziny, cenne uwagi i komentarze :) Czas na zmiany! Zapraszam więc na Zobacz więcej
Tam warto zjeść czyli subiektywna ocena godnych polecania restauracji. Pobite Gary to jedno z naszych ulubionych miejsc w Gdańsku. Znajduje się w Oliwie w pobliżu hali sportowej AWFiS. Odwiedziliśmy Zobacz więcej
slinkacieknie
slinkacieknie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ślinka cieknie!
Chłopski gar

Chłopski gar 614

0
sosem z 2 opakowań 'Winiary pomysł na Chłopski Garnek', który przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu. Całość mieszamy, przykrywamy przykrywką i czekamy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, od Zobacz więcej
07 listopada postanowiliśmy wybrać się do Gara. To niedawno ponownie otwarty lokal przy ulicy Jasnej 10 z nowym menu i nowym, świetnym szeferm kuchni- Tomkiem Jakubiakiem. Miejsce samo w sobie nie Zobacz więcej
Ja to taka dziwna kobieta jestem, że bez garów obejść się nie mogę. Tymczasowo zamieniłam te z kuchenki na cztery inne. Przygotowałam małe kruche ciasteczka, które wywołują uśmiech od pierwszego kęsa. Zobacz więcej
, nie mogło być inaczej! :) Dwa lata Garów to 418 przepisów. Byłoby o ponad 100 więcej, ale plany pokrzyżował wredny serwer. Na szczęście nad Garami i piękną wymarzoną stroną czuwa Marcin, dziękuję! Zobacz więcej
Odwiedzając wcześniej kilka wrocławskich restauracji typu multifood, przekonałem się, że nie zawsze warto zatrzymywać się w tego rodzaju miejscach, ponieważ podawane w nich dania – mówiąc delikatnie – Zobacz więcej
niszczy. Co z tego, że od 5 lat mam komplet stalowych niemieckich garów. Ciężkie, uciążliwe przy myciu i ciągle uciekałam do teflonowego rondelka i ryżu i kasz w torebkach, bo o gotowaniu na sypko Zobacz więcej
wykluczając budki z czymś, czego jedzeniem nazywać się nie powinno, pizzerie, które nazwę zmieniają dość często. Za często, by tam zaglądać. Powiedzmy sobie szczerze - gastronomiczna posucha. No i Zobacz więcej
mojej pracy. Będzie i słodko, i ostro. Tradycyjnie, i nowocześnie. Jednym słowem - nieprzewidywalnie! Gotowanie może być przyjemne i sprawiać radość, zwłaszcza jeśli włożymy w nie choć odrobinę serca Zobacz więcej
Marynta: 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka papryki sproszkowanej słodkiej lub ostrej 3 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy 3 łyżki miodu Wszystkie składniki Zobacz więcej