gąski marynowane

Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Gąski marynowane

Gąski marynowane 1493

0
{{headerMessage}}
. Marynowane gąski 1 kg gąsek 1 cebula, obrana i pokrojona w plastry 250 ml octu 10% 750 ml wody 1 łyżeczka ziaren kolorowego pieprzu 3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 2 laurowe liście 5 ziaren ziela Zobacz więcej
Magdalena Z
Magdalena Z Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biały Fartuszek
Grzybki marynowane

Grzybki marynowane 1047

0
{{headerMessage}}
Dziś podaje Wam mój sposób na grzybki. Sezon w pełni, a grzyby marynowane to jedne z najulubieńszych postaci oczywiście zaraz po jajecznicy z kurkami omomom! Zapraszam :) Grzybki marynowane Gąski Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Grzyby w occie

Grzyby w occie 3052

0
{{headerMessage}}
Grzyby w occie Hurrrra w końcu i u mnie są grzyby! I to ile! Suszymy, mrozimy, marynujemy i oczywiście objadamy się. Grzyby w occie wg przepisu Mamy są wyśmienitą, ostrą przekąską do pieczeni, Zobacz więcej
Nieśka
Nieśka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mówią weki
Listopadowa gęś w resturacjach

Listopadowa gęś w resturacjach 338

0
{{headerMessage}}
Przeglądałam menu restauracji, które serwują w tym roku gąskę w listopadzie. Spodobały mi się pozycje z dwóch restauracji : restauracja „Marmolada” w Krakowie i toruńska „Gęsia szyja”, której sama Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lasu. Jednak smakowite potrawy można przyrządzić też z kurkami, maślakami, podgrzybkami, czy gąskami. My nie musimy udawać się już do lasu, by mieć koszyk pełen grzybów, gdyż rosną one w ogrodzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Postanowiłam naruszyć moje tegoroczne olbrzymie zbiory grzybów, w ilości 10 zamarynowanych słoiczków gąsek i podgrzybków. Miałam również rozpoczęty słoik suszonych pomidorów, dodałam kilka Zobacz więcej
Dżemdżus
Dżemdżus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dżemdżus
Wschodni winegret

Wschodni winegret 115

0
{{headerMessage}}
zakręconym słoiku. Dodać wybrany jeden lub kilka dodatków. Sałatkę powinno się teraz odstawić do lodówki na około 30 minut. * Jako dodatki do wersji podstawowej występują: kiszona kapusta, ziemniaki, Zobacz więcej
Badylarka
Badylarka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Weekendy w domu i ogrodzie
Wyprawy do lasu

Wyprawy do lasu 64

0
{{headerMessage}}
. gołąbki, pizzę czy rydze z surówką, ale też klasyki: rydze w śmietanie czy grzyby marynowane. Wkrótce pewnie do tych przepisów dołączę inne z wykorzystaniem chyba najsmaczniejszych i najbardziej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grzybki marynowane, wszyscy je uwielbiamy, szczególnie jak są zakrapiane ;). Według mnie w tym wydaniu najlepsze są opieńki i gąski. Dziś przedstawiam Wam przepis na marynowane opieńki z własnego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zobaczycie kolonię mieniących się brązowych kaplusików podgrzybków w zielonym muchu to serce Wam szybciej bije, albo liczycie każdego borowika w koszyku? Zdobycze z ostatniej wyprawy już Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i umieszczamy w tłuszczu, który należy rozpuścić, ewentulanie wysmażīć i zdjąć skwarki, dopiero wtedy włożyć nogi gęsie i na małym ogniu, całkowicie zanurzone gotować około 4-5 godzin tuż przed Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
To jest zapach lasu...

To jest zapach lasu... 101

1
{{headerMessage}}
Jałowiec pospolity, wiecznozielony krzew, przybiera formy drzewa i krzewu wiecznie zielonego. Jego igiełki są kłujące, jakby broniły się od intruzów, które chcą zagarnąć jego owoce. Ciekawy, leśny Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 786

0
{{headerMessage}}
nie naciera się z wierzchu, żeby się nie przypaliła w trakcie pieczenie. A piec powinno się ją ok. 45 minut na kilogram w stosunkowo niskiej temperaturze- 160 stopni. Bardzo dziękuję organizatorom za Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gęsie marynowane w Maderze, zawinięte w boczek i usmażone smażona marynowana w wódce pierś z gęsi, z czerwoną cebulą, chilli, imbirem, żółtą papryką i melonem czernina bez krwi, na wywarze z gęsiny z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja przygoda z gęsią zaczęła się rok temu na święta Bożego Narodzenia. Tak bardzo chciałam ją przygotować, że udało mi się zdobyć prawdziwą wiejską gęś hodowaną przez rodziców moich znajomych. Taka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po szarpanej gąsce pora na kolejną postburgerową propozycję – peklowaną wołowinę czyli słynny amerykański corned beef. Na razie mam dla was przepis na samo mięsko, tu natomiast znajdziecie instrukcję Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gąska zielonka Tricholoma equestre - bardzo lubiany w Polsce i chętnie zbierany grzyb. Ale czy wiecie, że w najnowszych atlasach umieszcza się go wśród grzybów niejadalnych a nawet trujących? W naszym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
to dzień wcześniej, ale spokojnie – kilka godzin marynowania mięsa też będzie ok. Umyj gęś i osusz. Natnij skórę. Na spód naczynia żaroodpornego wyłóż gałązki rozmarynu. W moździerzu utłucz przyprawy Zobacz więcej
spiekłarodem
spiekłarodem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
spiekłarodem
gęsina na św. marcina

gęsina na św. marcina 136

0
{{headerMessage}}
wszystko co polskie jest dobre – wchodzę w to Przyznam, że gęsinę robię pierwszy raz. Przyjaciółka mi dziś uświadomiła że dużo traciłam nie spożywając tego wybornego drobiu Gąska moim zdaniem nie Zobacz więcej