gąski marynowane

Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Gąski marynowane

Gąski marynowane 1479

0
. Marynowane gąski 1 kg gąsek 1 cebula, obrana i pokrojona w plastry 250 ml octu 10% 750 ml wody 1 łyżeczka ziaren kolorowego pieprzu 3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 2 laurowe liście 5 ziaren ziela Zobacz więcej
Magdalena Z
Magdalena Z Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biały Fartuszek
Grzybki marynowane

Grzybki marynowane 1025

0
Dziś podaje Wam mój sposób na grzybki. Sezon w pełni, a grzyby marynowane to jedne z najulubieńszych postaci oczywiście zaraz po jajecznicy z kurkami omomom! Zapraszam :) Grzybki marynowane Gąski Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Grzyby w occie

Grzyby w occie 3023

0
Grzyby w occie Hurrrra w końcu i u mnie są grzyby! I to ile! Suszymy, mrozimy, marynujemy i oczywiście objadamy się. Grzyby w occie wg przepisu Mamy są wyśmienitą, ostrą przekąską do pieczeni, Zobacz więcej
Przeglądałam menu restauracji, które serwują w tym roku gąskę w listopadzie. Spodobały mi się pozycje z dwóch restauracji : restauracja „Marmolada” w Krakowie i toruńska „Gęsia szyja”, której sama Zobacz więcej
lasu. Jednak smakowite potrawy można przyrządzić też z kurkami, maślakami, podgrzybkami, czy gąskami. My nie musimy udawać się już do lasu, by mieć koszyk pełen grzybów, gdyż rosną one w ogrodzie Zobacz więcej
Postanowiłam naruszyć moje tegoroczne olbrzymie zbiory grzybów, w ilości 10 zamarynowanych słoiczków gąsek i podgrzybków. Miałam również rozpoczęty słoik suszonych pomidorów, dodałam kilka Zobacz więcej
Dżemdżus
Dżemdżus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dżemdżus
Wschodni winegret

Wschodni winegret 106

0
zakręconym słoiku. Dodać wybrany jeden lub kilka dodatków. Sałatkę powinno się teraz odstawić do lodówki na około 30 minut. * Jako dodatki do wersji podstawowej występują: kiszona kapusta, ziemniaki, Zobacz więcej
. gołąbki, pizzę czy rydze z surówką, ale też klasyki: rydze w śmietanie czy grzyby marynowane. Wkrótce pewnie do tych przepisów dołączę inne z wykorzystaniem chyba najsmaczniejszych i najbardziej Zobacz więcej
Grzybki marynowane, wszyscy je uwielbiamy, szczególnie jak są zakrapiane ;). Według mnie w tym wydaniu najlepsze są opieńki i gąski. Dziś przedstawiam Wam przepis na marynowane opieńki z własnego Zobacz więcej
zobaczycie kolonię mieniących się brązowych kaplusików podgrzybków w zielonym muchu to serce Wam szybciej bije, albo liczycie każdego borowika w koszyku? Zdobycze z ostatniej wyprawy już Zobacz więcej
Listopad jest miesiącem gęsiny, którą znam z dzieciństwa i nie pamiętam czy ją lubiłam :) Pytałam nawet moją Mamę, czy może zachwycałam się skrzydełkiem bądź udkiem z gęsi, ale mówi, że raczej nie i Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
To jest zapach lasu...

To jest zapach lasu... 89

1
Jałowiec pospolity, wiecznozielony krzew, przybiera formy drzewa i krzewu wiecznie zielonego. Jego igiełki są kłujące, jakby broniły się od intruzów, które chcą zagarnąć jego owoce. Ciekawy, leśny Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 725

0
ze skórą z solą, majerankiem i pieprzem – coś jak tatar, doskonale nadaje się do pieczywa uda gęsie confit roladki z wątróbki gęsiej marynowanej w słodkim winie w boczku pierś z gęsi smażona z Zobacz więcej
gęsie marynowane w Maderze, zawinięte w boczek i usmażone smażona marynowana w wódce pierś z gęsi, z czerwoną cebulą, chilli, imbirem, żółtą papryką i melonem czernina bez krwi, na wywarze z gęsiny z Zobacz więcej
Moja przygoda z gęsią zaczęła się rok temu na święta Bożego Narodzenia. Tak bardzo chciałam ją przygotować, że udało mi się zdobyć prawdziwą wiejską gęś hodowaną przez rodziców moich znajomych. Taka Zobacz więcej
Po szarpanej gąsce pora na kolejną postburgerową propozycję – peklowaną wołowinę czyli słynny amerykański corned beef. Na razie mam dla was przepis na samo mięsko, tu natomiast znajdziecie instrukcję Zobacz więcej
Gąska zielonka Tricholoma equestre - bardzo lubiany w Polsce i chętnie zbierany grzyb. Ale czy wiecie, że w najnowszych atlasach umieszcza się go wśród grzybów niejadalnych a nawet trujących? W naszym Zobacz więcej
to dzień wcześniej, ale spokojnie – kilka godzin marynowania mięsa też będzie ok. Umyj gęś i osusz. Natnij skórę. Na spód naczynia żaroodpornego wyłóż gałązki rozmarynu. W moździerzu utłucz przyprawy Zobacz więcej
wszystko co polskie jest dobre – wchodzę w to Przyznam, że gęsinę robię pierwszy raz. Przyjaciółka mi dziś uświadomiła że dużo traciłam nie spożywając tego wybornego drobiu Gąska moim zdaniem nie Zobacz więcej