gąski w sosie własnym

Dziś danie pożywne i bardzo smakowite. Serdecznie zachęcam do gotowania. Ja dodałam do zapiekanki gąski szare duszone w maśle ale wybór grzybów jest dowolny. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 1/4 Zobacz więcej
Kasza to jedno z moich ulubionych zbóż i to nie tylko gryczana ale i jaglana, pęczak, kuskus czy bulgur. Są zdrowe i pożywne i pasują do wszystkiego. Zachęcam do jedzenia kasz wszelakich. Składniki: Zobacz więcej
Wszystkie zdjęcia i teksty zamieszczane na blogu są mojego autorstwa. Uszanuj prawa autorskie (ustawa z dn. 4.02.1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych) i nie kopiuj i nie publikuj ich jako Zobacz więcej
Listopad jest miesiącem gęsiny, którą znam z dzieciństwa i nie pamiętam czy ją lubiłam :) Pytałam nawet moją Mamę, czy może zachwycałam się skrzydełkiem bądź udkiem z gęsi, ale mówi, że raczej nie i Zobacz więcej
niemal w każdym pubie. Tylko gdzie kupićdobrej jakości składniki z dala od własnych ulubionych miejsc? Wybraliśmy sięwięc na Borough Market. To jeden z najstarszych i najsłynniejszych Zobacz więcej
z suszonych leśnych grzybów Sajgonki z ciasta filo Wołowina duszona w piwie Polędwica wołowa i zielone gąski Obserwatorzy Prawa autorskie Wszystkie zdjęcia i teksty zamieszczane na blogu są mojego Zobacz więcej
główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Need to translate? Szukaj inspiracji Ładowanie... Moja książka kulinarna Newsletter Google+ Popularne posty Sandacz w galarecie Sos z suszonych leśnych Zobacz więcej
jak kaczkę. Sposobów jest wiele, wszystko zależy od smaku i upodobań gospodyni. Moją gąskę upiekłam w piecu chlebowym który jest dość mały, ale do upieczenia jakiegoś ptaka czy szynki wystarczy. A Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 765

0
Gęś jadłam raz czy dwa razy w życiu, w wersji podstawowej – pieczoną; sama nie przygotowywałam jej nigdy – głównie dlatego, że wydawało mi się to szalenie trudne. Tym bardziej cieszę się, że udało mi Zobacz więcej
; tłuste ptaszysko nie wysycha w piekarniku. Przeciwnie – nadmiar wytopionego tłuszczu należy zebrać. Tuszkę można nafaszerować według własnego pomysłu. Dobre będą podroby, jabłka, kasztany jadalne, Zobacz więcej
z ciasta filo Polędwica wołowa i zielone gąski Wołowina duszona w piwie Obserwatorzy Prawa autorskie Wszystkie zdjęcia i teksty zamieszczane na blogu są mojego autorstwa. Uszanuj prawa autorskie Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Mój atlas grzybów

Mój atlas grzybów 682

0
resztki osłony Przy każdym podejrzeniu zatrucia grzybami należy się bezzwłocznie udać do lekarza. Należy zachować resztki niespożytych grzybów (oznaczenie gatunku jest istotne przy leczeniu). Nie Zobacz więcej
minut... Na początku przygotowałam nadzienie do moich pierogów. Dodam, że była to moja wersja maultaschen - w nadzieniu jest mielone mięso wołowe, a nie - jak zazwyczaj - mielone parówki. Moim Zobacz więcej
na ząb / Dieta Święta/Uroczystości Wielkanoc Boże Narodzenie Sylwester Obiad Drugie danie Dania z grilla Dania z grzybami Makarony Owoce morza Pierogi i kluski Placki Przepis na pizzę Ryby Zupy Wyrób Zobacz więcej
upieczenia, bo nawet nie wiedziałam od czego zacząć jej przygotowanie. Poza tym nie chciałam zawieść oczekiwań pokładanych w tym ewentualnie upieczonym przeze mnie ptaku. Warsztaty dotyczące gąski Zobacz więcej
piekarnik, ale kaczki nie wyciągamy jeszcze z piekarnika, niech ok. 15 minut odpocznie, aby soki równomiernie rozłożyły się w mięsie. Następnie kaczkę przekładamy na drewnianą deskę i ostrym nożem ( Zobacz więcej
grzyby, kompoty, miody oraz wyśmienite nalewki i wisiały sznury suszonych borowików, które przeplatały się z wiankami cebuli i czosnku. Kontrastowały zaś z nimi ubogie kuchnie chłopskie, w których Zobacz więcej
z żurawinami Shortbread Skórka pomarańczowa Sos tatarski Stollen (niemiecki) Stollen II (niemiecki) Stollen III z żurawinami i marcepanem (niemiecki) Śledzie marynowane - inlagd sill (szwedzkie) Zobacz więcej
Sernik waniliowy z żurawinami Shortbread Skórka pomarańczowa Sos tatarski Stollen (niemiecki) Stollen II (niemiecki) Stollen III z żurawinami i marcepanem (niemiecki) Śledzie marynowane - inlagd sill Zobacz więcej
na piernikowym spodzie Sernik speculoos Sernik waniliowy z żurawinami Shortbread Skórka pomarańczowa Sos tatarski Stollen (niemiecki) Stollen II (niemiecki) Stollen III z żurawinami i marcepanem Zobacz więcej