gąski we własnym sosie

Dziś danie pożywne i bardzo smakowite. Serdecznie zachęcam do gotowania. Ja dodałam do zapiekanki gąski szare duszone w maśle ale wybór grzybów jest dowolny. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 1/4 Zobacz więcej
Kasza to jedno z moich ulubionych zbóż i to nie tylko gryczana ale i jaglana, pęczak, kuskus czy bulgur. Są zdrowe i pożywne i pasują do wszystkiego. Zachęcam do jedzenia kasz wszelakich. Składniki: Zobacz więcej
Wszystkie zdjęcia i teksty zamieszczane na blogu są mojego autorstwa. Uszanuj prawa autorskie (ustawa z dn. 4.02.1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych) i nie kopiuj i nie publikuj ich jako Zobacz więcej
się wsosie własnym itłuszczu.Przygotowanie na gorącym smalcu powoduje, że mięso nie wysycha, jak podczas pieczenia, ipozostaje smakowicie soczyste. Najczęściej sposób ten, stosowany jest do Zobacz więcej
niemal w każdym pubie. Tylko gdzie kupićdobrej jakości składniki z dala od własnych ulubionych miejsc? Wybraliśmy sięwięc na Borough Market. To jeden z najstarszych i najsłynniejszych Zobacz więcej
z suszonych leśnych grzybów Sajgonki z ciasta filo Wołowina duszona w piwie Polędwica wołowa i zielone gąski Obserwatorzy Prawa autorskie Wszystkie zdjęcia i teksty zamieszczane na blogu są mojego Zobacz więcej
główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Need to translate? Szukaj inspiracji Ładowanie... Moja książka kulinarna Newsletter Google+ Popularne posty Sandacz w galarecie Sos z suszonych leśnych Zobacz więcej
. Z kaczki czy perliczki wychodzi wspaniały rosół. Z gęsi rosołu jeszcze nie gotowałam, choć można ją dodać do innego mięsa rosołowego. Ale za to upieczona jest wspaniała. Zachęcam, naprawdę warto Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 762

0
przyjrzałyśmy się całym gęsiom, a następnie przeszłyśmy do nauki luzowania całego ptaka, ud, czy piersi na półgęsek. Potem gotowanie i smakowanie. Zdziwiłam się, że gęś poza skórą ma bardzo chude Zobacz więcej
; tłuste ptaszysko nie wysycha w piekarniku. Przeciwnie – nadmiar wytopionego tłuszczu należy zebrać. Tuszkę można nafaszerować według własnego pomysłu. Dobre będą podroby, jabłka, kasztany jadalne, Zobacz więcej
z ciasta filo Polędwica wołowa i zielone gąski Wołowina duszona w piwie Obserwatorzy Prawa autorskie Wszystkie zdjęcia i teksty zamieszczane na blogu są mojego autorstwa. Uszanuj prawa autorskie Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Mój atlas grzybów

Mój atlas grzybów 682

0
resztki osłony Przy każdym podejrzeniu zatrucia grzybami należy się bezzwłocznie udać do lekarza. Należy zachować resztki niespożytych grzybów (oznaczenie gatunku jest istotne przy leczeniu). Nie Zobacz więcej
(1 kuchnia na stanowisko). 2. Zawodnicy mają w obowiązku wykonać potrawy konkursowe z produktów i półproduktów własnych. Organizator nie zabezpiecza produktów i półproduktów. 3. Organizator może Zobacz więcej
na ząb / Dieta Święta/Uroczystości Wielkanoc Boże Narodzenie Sylwester Obiad Drugie danie Dania z grilla Dania z grzybami Makarony Owoce morza Pierogi i kluski Placki Przepis na pizzę Ryby Zupy Wyrób Zobacz więcej
upieczenia, bo nawet nie wiedziałam od czego zacząć jej przygotowanie. Poza tym nie chciałam zawieść oczekiwań pokładanych w tym ewentualnie upieczonym przeze mnie ptaku. Warsztaty dotyczące gąski Zobacz więcej
gąsek Ser ricotta (domowa ricotta na serwatce) Labneh (arabski serek jogurtowy) Zupa gulaszowa z wołowymi klopsikami Zupa rybna na bulionie z lanymi kluseczkami Indyk w raju, czyli pierś z indyka z Zobacz więcej
przyrządzoną z wody, octu i przypraw. Marynować można wszystkie grzyby, jednak zaleca się sztuki małe w całości lub tylko kapelusze. Choć najczęściej marynuje się borowiki, gąski, rydze, maślaki, Zobacz więcej
marynowane w occie na słodko (szwedzkie) Parfait z moroszki Pepparkakor (szwedzkie pierniczki) Pierniczki z daktylami (szwedzkie) Pumpernikiel (duński) Rogaliki drożdżowe z nadzieniem marcepanowym Zobacz więcej
marynowane w occie na słodko (szwedzkie) Parfait z moroszki Pepparkakor (szwedzkie pierniczki) Pierniczki z daktylami (szwedzkie) Pumpernikiel (duński) Rogaliki drożdżowe z nadzieniem marcepanowym Zobacz więcej
marynowane w occie na słodko (szwedzkie) Parfait z moroszki Pepparkakor (szwedzkie pierniczki) Pierniczki z daktylami (szwedzkie) Pumpernikiel (duński) Rogaliki drożdżowe z nadzieniem marcepanowym Zobacz więcej