gastrodistro

ZOBACZ TAKŻE:

NieOTym
NieOTym Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nie O Tym
GastroDistro: Sernik, pękł

GastroDistro: Sernik, pękł 45

0
Gastro: Piekłam taki jeden sernik. Niestety, w piekarniku było za ciepło. Pękł on. Szczegóły wkrótce. Filed under: Kuchnia Tagged: ciasto, gastrodistro, sernik Zobacz więcej
, dodajemy wodę z makaronu. Do sosu wrzucamy spaghetti, mieszamy, posypujemy szczodrze natką i świeżo zmielonym pieprzem. Futrujemy. Filed under: Kuchnia Tagged: gastrodistro, jedzenie, kolorowe Zobacz więcej
, ujmująco miła, a do tego bardzo dobrze mówiąca po angielsku. A to w tym kraju zdarza się niestety dość rzadko. Podsumowując, jest dobrze, może być lepiej, trzymam kciuki. Filed under: Kuchnia Zobacz więcej
NieOTym
NieOTym Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nie O Tym
GastroDistro: Do rosołu

GastroDistro: Do rosołu 71

0
słodkiego sosu sojowego. W międzyczasie gotujemy makaron albo, jeśli się nam chce, robimy lane kluski. Futrujemy. Moje uwagi: nadmiar rosołu świetnie się mrozi, a jeśli go odparujemy przez dłuższy Zobacz więcej
przy innej okazji. Dziś szanowni państwo obejdźcie się potencjalnym smakiem. Swoją drogą, ciekawe, czy ktoś potrafiłby wszystkie pozycje zakupowe ze zdjęć wysnuć. Filed under: Kuchnia Tagged: Zobacz więcej
i układamy,oprócz pomidorów, na cieście. Mieszamy jajka ze śmietaną, doprawiamy, dodajemy posiekaną kolendrę i pomidory. Zapiekamy przez 20 minut w temperaturze180ºC. Po tym czasie można sprawdzić Zobacz więcej
NieOTym
NieOTym Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nie O Tym
GastroDistro: Co mi tu fika?

GastroDistro: Co mi tu fika? 36

0
ciasto tak, by miało ok. 1 cm grubości. Rozgrzewamy piekarnik do 170C, pasy ciasta układamy na jednej blaszce. Pieczemy ok. 10 minut, po wyjęciu z piekarnika kroimy w paski. Książka zaleca pieczeni Zobacz więcej
Ozorek, sałata, kasza gryczana. Danie nie dla każdego, ale warto się przekonać – ozór to wdzięczny kawałek mięsa, nie wymagający wbrew pozorom skomplikowanej obróbki. Zagotować, obrać i w sumie to Zobacz więcej
ok. szklanki wywaru wymieszanego z chrzanem. Plastry ozorka wrzucić do sosu. Futrować z kaszą lub z ziemniakami i sałatą. Uwaga: ozór obiera się właściwie sam, gdy jest już ugotowany i nie wymaga Zobacz więcej
, jajko i przyprawy (i olej z cebuli też) wrzucamy w przykrytej foremce lub naczyniu żaroodpornym do piekarnika rozgrzanego do 180C z grillem po 20 minutach zdejmujemy przykrycie i pieczemy do Zobacz więcej
. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 40 minut Rozwałkowujemy na prostokąt (ja rozmiar oceniałam na oko). Ciasto ma być dość cienkie. Smarujemy ciasto roztopionym masłem z ziołami czosnkiem. Zwijamy je Zobacz więcej
był szaszłyk z kurczaka, ale i on, choć doprawiony, nie zaspokoił naszych kulinarnych tęsknot. Podsumowując, zdecydowanie nie warto. Głupon opiewał na 109 zł, a to, co dostaliśmy, nie było warte tej Zobacz więcej
do wyparzonych słoików, które następnie odwracamy do góry dnem. Cieszymy się niepomiernie. Uwaga: sos sojowy musi być słodki! Mój jest tajski, ma gęstą konsystencję, bardzo ciemny kolor, karmelowy Zobacz więcej
lokalu funkcjonuje też Lokma – cóż to byłaby za recenzencka rzetelność, gdybym i stamtąd nie zdała relacji? Filed under: Kuchnia Tagged: gastrodistro, kolorowe jedzenie, recenzja, sofra, turcja Zobacz więcej
Gastronomique” po Nigellę, Felicity Cloake czerpie pełnym garściami od innych, tworząc coś zupełnie nowego. Warto zobaczyć, jak zgrabnie jej to wychodzi i zaopatrzyć się tę książkę lub śledzić Zobacz więcej
po drodze na otarcie łez dostałam ciastko z coffee heaven, które jak zwykle mnie pokonało swoją słodyczą. podsumowanie: 3/5 Burger Kitchen ul. Widok 8, Warszawa Filed under: Kuchnia Tagged: burger Zobacz więcej
prowansalskie aioli (z ziemniakiem!) i mnogość ciasteczek, którymi potem będę mogła paść bliskich. Filed under: Kuchnia Tagged: gastrodistro, Ginette Mathiot, I know how to cook, Je sais cuisiner, Zobacz więcej
przepisów została przystosowana do współczesnych warunków, usunięto też fragment o patroszeniu królika, poza tym jednak książka jest równie prosto i przystępnie napisana, jak na początku XX wieku. W Zobacz więcej
serem, kaparami, boczkiem i cebulą. Pieczemy w nagrzanym już piekarniku ok. 15 minut. Zjadamy i żałujemy, że nie ma więcej. Ciocia Dobra Rada: uważajcie na wodę – zbyt gorąca zamorduje drożdże. Filed Zobacz więcej
miejsce na lekki obiad lub kolację “po drodze”. Podsumowując, warto odwiedzić, chociażby jako dobry początek zwiedzania szlaku jedzeniowego przy al. Jana Pawła II, w którym znajdziemy praktycznie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: