Przepis na gastrodistro

Powiązane przepisy:

NieOTym
NieOTym Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nie O Tym
GastroDistro: Sernik, pękł

GastroDistro: Sernik, pękł 54

Gastro: Piekłam taki jeden sernik. Niestety, w piekarniku było za ciepło. Pękł on. Szczegóły wkrótce. Filed under: Kuchnia Tagged: ciasto, gastrodistro, sernik Zobacz więcej
Obiecany przepis na ozorek w sosie chrzanowym. Nic skomplikowanego, ale efekt pyszny. Składniki: ozór wołowy chrzan łyżka masła łyżka mąki ziele angielskie pieprz Jak to się robi? Ozór zalać zimną Zobacz więcej
NieOTym
NieOTym Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nie O Tym
GastroDistro: Co mi tu fika?

GastroDistro: Co mi tu fika? 37

Distro: Fika to szwedzki five o’clock, tak przynajmniej wynika z informacji, które serwuje nam Ikea. Jest o też tytuł książki kucharskiej tamże zakupionej, w której znajdziemy “przepisy na 30 Zobacz więcej
Ozorek, sałata, kasza gryczana. Danie nie dla każdego, ale warto się przekonać – ozór to wdzięczny kawałek mięsa, nie wymagający wbrew pozorom skomplikowanej obróbki. Zagotować, obrać i w sumie to Zobacz więcej
NieOTym
NieOTym Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nie O Tym
GastroDistro: Szybko, prosto, kluchy

GastroDistro: Szybko, prosto, kluchy 96

Gastro: Nie ma chyba nic przyjemniejszego niż miska gorącego makaronu z pysznym sosem. No, być może oprócz miski orzeźwiającej sałatki. Albo talerza aromatycznej zupy. W zasadzie jest kilka rzeczy Zobacz więcej
NieOTym
NieOTym Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nie O Tym
GastroDistro: Do rosołu

GastroDistro: Do rosołu 81

Dobry rosół nie jest zły, szczególnie o tej porze roku. Najlepszy zaś wychodzi na kościach, w tym wypadku cielęcych i ćwiartce kurczaka bez skóry (wyszłoby za tłuste). Opieczone kości nadają rosołowi Zobacz więcej
Distro: Do Sofry trafiliśmy w pochmurny sobotni dzień, głównie z powodu tego, co o niej słyszałam do tej pory. Gdyby nie to, nie domyśliłabym się, że w miejscu tym serwują kulinarne odpowiedniki Zobacz więcej
Jesień przytuptała jak zwykle podstępnie, nowa kuchnia była cokolwiek zbyt czysta, wniosek był jeden – czas uderzyć pod Halę Mirowską. Po warzywka. Plan zacny nad wyraz, nie przewidywał jednak, że w Zobacz więcej
Gastro: Pomidory to sympatyczne jagody które kiedyś były synonimem lata, teraz natomiast można je bez problemu dostać o każdej porze roku. No, może z drobnym problemem całkowitego braku smaku – zimowe Zobacz więcej
Gastro: Się zapuściłam i nie pisałam, aż moja blogowa współlokatorka zaczęła patrzeć złym wzrokiem, ale obiecuję się poprawić. Póki co buła na bazie wieńca cynamonowego z bloga Matki Wariatki, z lekko Zobacz więcej
NieOTym
NieOTym Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nie O Tym
GastroDistro: Kluchy w Klukovce

GastroDistro: Kluchy w Klukovce 58

Distro: Miał być kebab w Efezie, ale zainspirowana ostatnią rozmową z N. postanowiłam minąć kilka pawilonów i wylądować w tak zachwalanej Klukovce. Pierogi, pierożki, pierożeńki to coś, co tygryski Zobacz więcej
Distro: Na fali szukania odrobiny słońca przy tak niesprzyjających warunkach, wybraliśmy się do libańskiej restauracji Le Cedre. Z głuponem, na z góry ustalony zestaw. 10 dań, które miały być feerią Zobacz więcej
Gastro: Bubble and squeak to brytyjskie danie resztkowe, oparte głównie na ziemniakach i kapuście. W związku z tym, że pewien spożywczak internetowy na A. nawalił, dostałam tylko pół kapusty, co w Zobacz więcej
Dzisiejszy dzień pełen przygód i całkowite spłukanie finansowe postanowiliśmy z A. wykorzystać leniwie – w knajpie. Akurat nawinęła nam się regularnie mijana knajpa Burger Kitchen, dziecko niejakiego Zobacz więcej
Gastro: Podczas ostatniego rajdu spożywczego odkryliśmy, że w pewnym hipermarkecie w Arkadii można znaleźć całe mnóstwo wspaniałych podrobów, których nikt nie chce jeść, więc są tanie. Moje gusta są Zobacz więcej
Gastro: Dzisiaj o tym, dlaczego warto uważnie czytać etykiety. Naszło mnie ostatnio na tartę. Chrupiący spód, kremowe nadzienie, te sprawy. Warzyw wciąż pełne stragany, dlatego tym razem znów stanęło Zobacz więcej
Distro: To moja ulubiona książka. Choć zwykle preferuję grubaśne tomiszcza, “Perfect” jest dowodem na to, że nie liczy się ilość, ale jakość. Felicity Cloake to dziennikarka pisząca dla “Guardiana” – Zobacz więcej
NieOTym
NieOTym Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nie O Tym
GastroDistro: Ja, ty, jajo

GastroDistro: Ja, ty, jajo 20

Distro: Tak naprawdę to nie ciąg dalszy, a początek, ponieważ libańska piekarnia pomogła nam zapełnić brzuszki na długo przed Le Cedre. A było to w wigilię Wszystkich Świętych… Po wykonaniu tzw. „ Zobacz więcej
NieOTym
NieOTym Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nie O Tym
GastroDistro: Lemoniada

GastroDistro: Lemoniada 24

ZOBACZ TAKŻE: