gastrodistro

ZOBACZ TAKŻE:

NieOTym
NieOTym Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nie O Tym
GastroDistro: Sernik, pękł

GastroDistro: Sernik, pękł 54

0
{{headerMessage}}
Gastro: Piekłam taki jeden sernik. Niestety, w piekarniku było za ciepło. Pękł on. Szczegóły wkrótce. Filed under: Kuchnia Tagged: ciasto, gastrodistro, sernik Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, dodajemy wodę z makaronu. Do sosu wrzucamy spaghetti, mieszamy, posypujemy szczodrze natką i świeżo zmielonym pieprzem. Futrujemy. Filed under: Kuchnia Tagged: gastrodistro, jedzenie, kolorowe Zobacz więcej
NieOTym
NieOTym Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nie O Tym
GastroDistro: Kluchy w Klukovce

GastroDistro: Kluchy w Klukovce 54

0
{{headerMessage}}
, ujmująco miła, a do tego bardzo dobrze mówiąca po angielsku. A to w tym kraju zdarza się niestety dość rzadko. Podsumowując, jest dobrze, może być lepiej, trzymam kciuki. Filed under: Kuchnia Zobacz więcej
NieOTym
NieOTym Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nie O Tym
GastroDistro: Do rosołu

GastroDistro: Do rosołu 78

0
{{headerMessage}}
słodkiego sosu sojowego. W międzyczasie gotujemy makaron albo, jeśli się nam chce, robimy lane kluski. Futrujemy. Moje uwagi: nadmiar rosołu świetnie się mrozi, a jeśli go odparujemy przez dłuższy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przy innej okazji. Dziś szanowni państwo obejdźcie się potencjalnym smakiem. Swoją drogą, ciekawe, czy ktoś potrafiłby wszystkie pozycje zakupowe ze zdjęć wysnuć. Filed under: Kuchnia Tagged: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i układamy,oprócz pomidorów, na cieście. Mieszamy jajka ze śmietaną, doprawiamy, dodajemy posiekaną kolendrę i pomidory. Zapiekamy przez 20 minut w temperaturze180ºC. Po tym czasie można sprawdzić Zobacz więcej
NieOTym
NieOTym Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nie O Tym
GastroDistro: Co mi tu fika?

GastroDistro: Co mi tu fika? 36

0
{{headerMessage}}
ciasto tak, by miało ok. 1 cm grubości. Rozgrzewamy piekarnik do 170C, pasy ciasta układamy na jednej blaszce. Pieczemy ok. 10 minut, po wyjęciu z piekarnika kroimy w paski. Książka zaleca pieczeni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ozorek, sałata, kasza gryczana. Danie nie dla każdego, ale warto się przekonać – ozór to wdzięczny kawałek mięsa, nie wymagający wbrew pozorom skomplikowanej obróbki. Zagotować, obrać i w sumie to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ok. szklanki wywaru wymieszanego z chrzanem. Plastry ozorka wrzucić do sosu. Futrować z kaszą lub z ziemniakami i sałatą. Uwaga: ozór obiera się właściwie sam, gdy jest już ugotowany i nie wymaga Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, jajko i przyprawy (i olej z cebuli też) wrzucamy w przykrytej foremce lub naczyniu żaroodpornym do piekarnika rozgrzanego do 180C z grillem po 20 minutach zdejmujemy przykrycie i pieczemy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 40 minut Rozwałkowujemy na prostokąt (ja rozmiar oceniałam na oko). Ciasto ma być dość cienkie. Smarujemy ciasto roztopionym masłem z ziołami czosnkiem. Zwijamy je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
był szaszłyk z kurczaka, ale i on, choć doprawiony, nie zaspokoił naszych kulinarnych tęsknot. Podsumowując, zdecydowanie nie warto. Głupon opiewał na 109 zł, a to, co dostaliśmy, nie było warte tej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do wyparzonych słoików, które następnie odwracamy do góry dnem. Cieszymy się niepomiernie. Uwaga: sos sojowy musi być słodki! Mój jest tajski, ma gęstą konsystencję, bardzo ciemny kolor, karmelowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lokalu funkcjonuje też Lokma – cóż to byłaby za recenzencka rzetelność, gdybym i stamtąd nie zdała relacji? Filed under: Kuchnia Tagged: gastrodistro, kolorowe jedzenie, recenzja, sofra, turcja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gastronomique” po Nigellę, Felicity Cloake czerpie pełnym garściami od innych, tworząc coś zupełnie nowego. Warto zobaczyć, jak zgrabnie jej to wychodzi i zaopatrzyć się tę książkę lub śledzić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
po drodze na otarcie łez dostałam ciastko z coffee heaven, które jak zwykle mnie pokonało swoją słodyczą. podsumowanie: 3/5 Burger Kitchen ul. Widok 8, Warszawa Filed under: Kuchnia Tagged: burger Zobacz więcej
{{headerMessage}}
prowansalskie aioli (z ziemniakiem!) i mnogość ciasteczek, którymi potem będę mogła paść bliskich. Filed under: Kuchnia Tagged: gastrodistro, Ginette Mathiot, I know how to cook, Je sais cuisiner, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepisów została przystosowana do współczesnych warunków, usunięto też fragment o patroszeniu królika, poza tym jednak książka jest równie prosto i przystępnie napisana, jak na początku XX wieku. W Zobacz więcej
{{headerMessage}}
serem, kaparami, boczkiem i cebulą. Pieczemy w nagrzanym już piekarniku ok. 15 minut. Zjadamy i żałujemy, że nie ma więcej. Ciocia Dobra Rada: uważajcie na wodę – zbyt gorąca zamorduje drożdże. Filed Zobacz więcej
{{headerMessage}}
miejsce na lekki obiad lub kolację “po drodze”. Podsumowując, warto odwiedzić, chociażby jako dobry początek zwiedzania szlaku jedzeniowego przy al. Jana Pawła II, w którym znajdziemy praktycznie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: