gastronomygo

ZOBACZ TAKŻE:

Hej :) Witam was w ten zimny, sobotni poranek. Raczej nie piszę postów w weekend, ale dziś się tak zdarzyło, że świętuję pierwsze urodziny gastronomyGO! Chciałabym tym postem wam podziękować, a nie Zobacz więcej
Witam wszystkich! Na wstępie przepraszam za "zniknięcie", jednakże szkoła i praca pochłonęły mnie do końca. Dopiero dzisiaj mam czas na organizację gastronomyGO! ;) Do tych, którzy byli na bieżąco ( Zobacz więcej
Cześć! Chciałabym was serdecznie wszystkich zachęcić do zakupu kwietniowego wydania GLAMOUR. Znajdziecie tam w środku książeczkę wydaną pod patronatem "NORGE", a w niej wywiad ze mną i moje przepisy. Zobacz więcej
Siema! Wiecie co?. Nie mam kasy :D.A prowadzenie bloga niestety wiąże się z jakimiś tam nakładami finansowymi... Alenie martwcie się! Bloga nie zamykam, ale muszę zmienić trochę taktykę. Tzn. Zobacz więcej
No właśnie, czemu nie? :D. Zgłosiłam swój udział i teraz liczę na wsparcie. Organizator pięknie postąpił i dochód z głosów przeznaczy zostanie na turnusy rehabilitacyjne dla niepełnosprawnych! To Zobacz więcej
3 kroki do założenia biznesu gastronomicznego - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Zobacz więcej
Nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy. Na czele utalentowanego zespołu stoi wybitny szef kuchni Dariusz Kuźniak. Zwykle nie rozpisuję się na temat wystroju ale to bardzo intrygujące wnętrze Zobacz więcej
Bloger ze mnie ostatnio taki, że wordpressa nie aktualizowałem od pół roku… Osiemdziesiąt filmów o gotowaniu nakręconych w 2016,przesuwa uwagę z pisania na ustawianie barbera oraz (!) manikuru tuż Zobacz więcej
W zeszłym roku zachwyciła mnie grillowana po meksykańsku kukurydza – elote. Nie znałam tego smaku. Nie spodziewałam się, że kukurydza może smakować aż tak dobrze, tak inaczej… Tak kompletnie i Zobacz więcej
Informacje zawarte w artykule pochodzą z wykładu Wszechnicy Żywieniowej SGGW, który odbył się 19 października 2016 r. a został wygłoszony przez dr inż. Dagmarę Stangierską i mgr Olenę Kulikovets. Przy Zobacz więcej
Na przełomie stycznia i lutego 10 uczennic (Julita Błasiak, Iwona Chruściel, Karolina Wojtal, Monika Matycz, Dorota Szymaszek, Klaudia Pylak, Magdalena Bożek, Dominika Chmiel, Patrycja Kapeluszna, Zobacz więcej
19 maja mieliśmy przyjemność gościć w naszych skromnych progach przemiłych gości. Pracownie gastronomiczną odwiedzili gimnazjaliści którzy wiążą swoja przyszłość z zawodem kucharz lub technik żywienia Zobacz więcej
1. Ramen, kimchi czy kokonut? fot. 利用者:Lusheeta Raczej dzwonek, a właściwie dzwon – dla tych, którzy, wieszcząc kulinarne trendy na nowy rok, poskubują wakame i popijają wodą z kaktusa, zastanawiając Zobacz więcej
Gastronomia to sztuka przyrządzania pysznych potraw oraz serwowania ich gościom w oparciu o fachową wiedzę kulinarną. Do gastronomii zaliczają się wszelkiego rodzaju kawiarnie, bary, restauracje, Zobacz więcej
30 marca 2017 roku, w Warszawie odbyła się uroczysta gala podczas której rozdano prestiżowe AIG PRIX – nagrody przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Miło mi poinformować, że moja Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak cień
Molecular Gastronomy

Molecular Gastronomy 65

Wśród wszystkich książek kucharskich ta zdecydowanie się wyróżnia. Nawet nie wiem czy można nazwać ją książką kucharską.Łączy dwie rzeczy, które są mi bliskie: naukę i gastronomię. I wcale nie chodzi Zobacz więcej
Hej :) Kiedy zauważyłam akcję na durszlaku pomyślałam: - 'to wprost dla mnie!' Popieram w zupełności założenia akcji, bo przecież marnujemy tak dużo, bo to prawie 2 mln ton, żywności rocznie. Do tego Zobacz więcej
Katowicki restobar Bujna- smaczne, dobrej jakości jedzenie dla vegan i nie tylko. W ostatnim czasie zrodziła się w mojej głowie myśl, żeby zacząć pisać na temat lokali gastronomicznych, które Zobacz więcej
Kombinuję już na wszystkie sposoby, jak tu zużyć do końca moją dynię, zanim padnie na nią cień zgnilizny.. :/. Dzisiejsze menu było zabawne. Na pierwsze: zupa krem z dyni, o której mogliście poczytać Zobacz więcej
Cześć! Planowanie dyniowego menu skłoniło mnie do myślenia (!).Przecież w zasadzie nic o dyni nie wiem. Chciałam uzupełnić te braki, więc wyciągnęłam moją encyklopedię kulinarną (Kuchnia. Produkty, z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: