gazeta wyborcza

Przepisy Wolnej Kuchni w „Palce Lizać” – wtorkowym dodatku do Gazety Wyborczej Od początku września 2013 roku przepisy Wolnej Kuchni znajdziecie co jakiś czas w „Palce Lizać” – wtorkowym dodatku do Zobacz więcej
Nie od dzisiaj wiadomo, że kuchnia tajska jest jedną z moich ulubionych. Dzięki wyrazistości smaków, aromatów oraz pikantności przypraw jest również doskonała na "kryzys dnia następnego" i okazała się Zobacz więcej
Zdjęcie pochodzi z mojego Instagrama. Tydzień temu napisał do mnie Piotr Ginalski, dziennikarz i bloger czy zgodziłabym się na małą sesję zdjęciową do Gazety Wyborczej. Całe zamieszanie z racji tekstu Zobacz więcej
Kilka dni temu, w "Gazecie Wyborczej", ukazał się artykuł podsumowujący wiedzę mieszkańców Polski na temat kultury winiarskiej oraz samych win. Muszę przyznać, iż wnioski z niego płynące są, bez Zobacz więcej
Jakiś czas temu Gazeta wręczyła nagrody dla najlepszej knajpy roku 2011 w Warszawie. Skłoniło mnie to do ponownego zastanowienia się nad jakością zarównorestauracjiw naszej stolicy jak i kryteriami Zobacz więcej
Jabłko, gruszka, rozgrzewający ibir. Miksujemy, mieszamy, pijemy. Przepis w Gazecie Wyborczej Filed under: Uncategorized Zobacz więcej
Alternatywa dla klasycznych gotowanych jajek z sosem tatarskim. Jako dodatek możesz wykorzystać ulubione warzywa i świeże zioła. Przepis na jajka zapiekane z groszkiem i szpinakiem w Gazecie Wyborczej Zobacz więcej
Miło mi poinformować, że w dzisiejszym wydaniu „Palce Lizać”, który ukazuje się jako dodatek do „Gazety Wyborczej” ukazał się mój przepis na Lody bananowe z przyprawami. Jest to główna nagroda Zobacz więcej
Mogą yć wędzone szprotki, mogą być sardynki. Do tego kapary, najlepiej te duże, nazywane czasem jabłuszkowymi kaparami. Mój przepis na spaghetti z wędzonymi szprotkami i kaparami znajdziecie w „ Zobacz więcej
... pojawi się mój artykuł o pani z ryciny powyżej. Mam nadzieję, że Wam się spodoba! Pozdrowienia z miejsca, gdzie cykady hałasują głośniej niż mewy w porcie :) /Wysokie Obcasy,sobotni dodatek do Zobacz więcej
Idealne na śniadanie albo podwieczorek. Orzechowe dzięki pełnoziarnistej mace i płatkom owsianym. ja najbardziej lubię polać je miodem lub okrasić owocami w syropie. Trochę słodyczy nie zaszkodzi :-) Zobacz więcej
Co dzieje się na zapleczach najciekawszych polskich restauracji? Jak powstają dania, które zachwycają podniebienia? Wraz z kamerą „Gazety Wyborczej” odwiedzam najciekawsze polskie restauracje. W Zobacz więcej
Co dzieje się na zapleczach najciekawszych polskich restauracji? Jak powstają dania, które zachwycają podniebienia? Wraz z kamerą „Gazety Wyborczej” odwiedzam najciekawsze polskie restauracje. W Zobacz więcej
Coraz bardziej chciałoby się wiosny, słońca i pierwszych nowalijek. Nim te się pojawią, można spróbować porozgrzewać się od środka za pomocą smaków przywołujących na myśl ciepłe kraje. Tak – Zobacz więcej
30 dag czerstwego chleba razowego, 1 l wody lub bulionu warzywnego, sól, 2 łyżeczki kminku, 2 łyżki masła, 2 roztarte ząbki czosnku, ew. natka. Pokrusz chle, zalej bulionem lub posolona wodą, dodaj Zobacz więcej
Dzień dobry, Zapraszam Was do obejrzenia i wypróbowania 12 przepisów na dania z jagnięciny, które Rafał przygotował dla dodatku kulinarnego Gazety Wyborczej "Palce Lizać" (wydanie nr 37 z dnia 3 Zobacz więcej
Śniadanie hedinistów na Żoliborzu, w Faworach amerykańskie – na Powiślu w Samie , francuskie – w zabytkowych wnętrzach Bristolu lub gender w odnowionej Chłodnej 25. Owsianki, jaglanki, jajka w Zobacz więcej
PoraCosZjesc
PoraCosZjesc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pora coś zjeść...
Magdalenki

Magdalenki 75

0
Dzień dobry! Emocje powoli opadają (chociaż dzisiaj napisała o nas Gazeta Wyborcza!!! :-) tutaj przeczytacie oMagazynie Apetyt), więc dzisiaj słodki przepis dla Was! Magdalenki - te małe, puszyste Zobacz więcej
Małą kawiarnię Kubek w Kubek na Mokotowie ogłoszono najlepszym miejscem na śniadanie w Warszawie. Postanowiliśmy sprawdzić co takiego kryje się w tym miejscu, że czytelnicy Gazety Wyborczej w Zobacz więcej