gazeta wyborcza

Z jakimi problemami zmagają się osoby chore na Celiakię? Czy łatwo im przygotować kolację wigilijną? Na co zwracają uwagę przy zakupach bezglutenowych produktów? Zapraszam do przeczytania mojej Zobacz więcej
Przepisy Wolnej Kuchni w „Palce Lizać” – wtorkowym dodatku do Gazety Wyborczej Od początku września 2013 roku przepisy Wolnej Kuchni znajdziecie co jakiś czas w „Palce Lizać” – wtorkowym dodatku do Zobacz więcej
Nie od dzisiaj wiadomo, że kuchnia tajska jest jedną z moich ulubionych. Dzięki wyrazistości smaków, aromatów oraz pikantności przypraw jest również doskonała na "kryzys dnia następnego" i okazała się Zobacz więcej
Kilka dni temu, w "Gazecie Wyborczej", ukazał się artykuł podsumowujący wiedzę mieszkańców Polski na temat kultury winiarskiej oraz samych win. Muszę przyznać, iż wnioski z niego płynące są, bez Zobacz więcej
Jakiś czas temu Gazeta wręczyła nagrody dla najlepszej knajpy roku 2011 w Warszawie. Skłoniło mnie to do ponownego zastanowienia się nad jakością zarównorestauracjiw naszej stolicy jak i kryteriami Zobacz więcej
Jabłko, gruszka, rozgrzewający ibir. Miksujemy, mieszamy, pijemy. Przepis w Gazecie Wyborczej Filed under: Uncategorized Zobacz więcej
Alternatywa dla klasycznych gotowanych jajek z sosem tatarskim. Jako dodatek możesz wykorzystać ulubione warzywa i świeże zioła. Przepis na jajka zapiekane z groszkiem i szpinakiem w Gazecie Wyborczej Zobacz więcej
Miło mi poinformować, że w dzisiejszym wydaniu „Palce Lizać”, który ukazuje się jako dodatek do „Gazety Wyborczej” ukazał się mój przepis na Lody bananowe z przyprawami. Jest to główna nagroda Zobacz więcej
Mogą yć wędzone szprotki, mogą być sardynki. Do tego kapary, najlepiej te duże, nazywane czasem jabłuszkowymi kaparami. Mój przepis na spaghetti z wędzonymi szprotkami i kaparami znajdziecie w „ Zobacz więcej
... pojawi się mój artykuł o pani z ryciny powyżej. Mam nadzieję, że Wam się spodoba! Pozdrowienia z miejsca, gdzie cykady hałasują głośniej niż mewy w porcie :) /Wysokie Obcasy,sobotni dodatek do Zobacz więcej
Idealne na śniadanie albo podwieczorek. Orzechowe dzięki pełnoziarnistej mace i płatkom owsianym. ja najbardziej lubię polać je miodem lub okrasić owocami w syropie. Trochę słodyczy nie zaszkodzi :-) Zobacz więcej
Co dzieje się na zapleczach najciekawszych polskich restauracji? Jak powstają dania, które zachwycają podniebienia? Wraz z kamerą „Gazety Wyborczej” odwiedzam najciekawsze polskie restauracje. W Zobacz więcej
Co dzieje się na zapleczach najciekawszych polskich restauracji? Jak powstają dania, które zachwycają podniebienia? Wraz z kamerą „Gazety Wyborczej” odwiedzam najciekawsze polskie restauracje. W Zobacz więcej
Coraz bardziej chciałoby się wiosny, słońca i pierwszych nowalijek. Nim te się pojawią, można spróbować porozgrzewać się od środka za pomocą smaków przywołujących na myśl ciepłe kraje. Tak – Zobacz więcej
30 dag czerstwego chleba razowego, 1 l wody lub bulionu warzywnego, sól, 2 łyżeczki kminku, 2 łyżki masła, 2 roztarte ząbki czosnku, ew. natka. Pokrusz chle, zalej bulionem lub posolona wodą, dodaj Zobacz więcej
Dzień dobry, Zapraszam Was do obejrzenia i wypróbowania 12 przepisów na dania z jagnięciny, które Rafał przygotował dla dodatku kulinarnego Gazety Wyborczej "Palce Lizać" (wydanie nr 37 z dnia 3 Zobacz więcej
Śniadanie hedinistów na Żoliborzu, w Faworach amerykańskie – na Powiślu w Samie , francuskie – w zabytkowych wnętrzach Bristolu lub gender w odnowionej Chłodnej 25. Owsianki, jaglanki, jajka w Zobacz więcej
PoraCosZjesc
PoraCosZjesc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pora coś zjeść...
Magdalenki

Magdalenki 157

0
Dzień dobry! Emocje powoli opadają (chociaż dzisiaj napisała o nas Gazeta Wyborcza!!! :-) tutaj przeczytacie oMagazynie Apetyt), więc dzisiaj słodki przepis dla Was! Magdalenki - te małe, puszyste Zobacz więcej