gdy masa cukrowa nie jest gęsta

mme.Tico
mme.Tico Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ticounderconstruction
masa marcepanowa

masa marcepanowa 966

2
cukier, wodę, golden syrup - aż powstanie dość gęsty syrop cukrowy. Do lekko ostudzonego syropu wsypujemy migdały z pudrem, dodajemy wodę różaną i amaretto. Miksujemy całość na jednolitą, plastyczną Zobacz więcej
ZuziaS
ZuziaS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielona Pomarańcza
Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane 494

2
Składniki na ciasteczka: 25 dag masła; 25 dag cukru; 1 jajko łyżeczka ekstraktu waniliowego; 40 dag mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia; Składniki na lukier: sok z połówki cytryny; 2 krople Zobacz więcej
LOVE EAT
LOVE EAT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mashup
Pikowany tort

Pikowany tort 399

2
Drugie podejście do masy cukrowej, nadal dalekie od ideału, ale nie poddaję się ) tort 0,5 kg masy cukrowej cukier puder sok z pomarańczy kratka do zlewu (taka) perełki do dekoracji * stolnicę Zobacz więcej
migdałowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego WYKONANIE: Ananasa i jabłko kroimy w małą kostkę. Pozostałe składniki łączymy w misce do uzyskania gęstej masy. Dodajemy do Zobacz więcej
środek dużą porcję kremu, aż utworzy się sporego rozmiaru "gwiazda". Nakładamy krem wokół "gwiazdki" na środku w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara, tak długo, aż dojdziemy do brzegu. Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Dekoracje cukrowe cz.III

Dekoracje cukrowe cz.III 299

0
Dzisiaj chciałam Wam zaprezentować kolejną część dekoracji cukierniczych jakie można samodzielnie wykonać w domu :) Te powstały z myślą o warsztatach dla przedszkolaków, które własnoręcznie dekorowały Zobacz więcej
2drink.pl
2drink.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
2drink
Banana Smoothy

Banana Smoothy 399

0
wolicie bardziej zimowe koktajle, polecam Ciepły koktajl bananowo-czekoladowy. Banana Smoothy – przepis Składniki: 1 dojrzały banan 120 ml soku pomarańczowego kilka kropli soku z cytryny 30 ml Zobacz więcej
Z kremu maślanego korzystam kiedy chcę udekorować babeczki masą cukrową. Wystarczy wówczas cienka warstwa kremu i możemy w fantazyjny sposób przyozdobić nasze muffinki. Ogromną zaletą kremu jest to, Zobacz więcej
Wykonanie tej dekoracji zajmie dosłownie kilka sekund, więc będzie idealna, jeśli po pieczeniu nie zostało nam już dużo czasu. Potrzebna będzie końcówka do szprycy z dużym okrągłym otworem, trochę Zobacz więcej
Szybkie muffinki na kiermasz szkolny... Muffinki z piankami SKŁADNIKI: 25 dkg mąki pszennej 10 dkg cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jogurtu naturalnego (może być maślanka lub Zobacz więcej
cozjeść
cozjeść Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jedztaniej
Bezy

Bezy 174

0
ubijając. Ubijamy do momentu aż cukier się całkowicie rozpuści, a masa będzie gęsta i gładka. Ja bezy nakładałam za blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, za pomocą łyżki, ale można użyć tu szprycy Zobacz więcej
Mięciutkie, smaczne muffinki, których przygotowanie zajmuje max. 30min. Z chrupiącą posypką cukrową na wierzchu i kwaskowymi wiśniami w środku. Yummy! Składniki: 360g mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka Zobacz więcej
Stroiki i wieńce adwentowe ze świeżych gałązek choinki prezentują się świetnie nie tylko w salonach, równie dobrze wyglądają jako świąteczna dekoracja na babeczkach. Do upieczenia babeczek możecie Zobacz więcej
Klasyczne,kruche,maślane ciasteczka ozdobione hostią z masy cukrowej. Łatwe w przygotowaniu ,proste a zarazem tak efektowne. Ciasteczka: 26 dkg mąki pszennej 12,5 dkg masła 2 żółtka 2-3 łyżki gęstej Zobacz więcej
Któregoś dnia, jak miałam wiśnie i robiłam je w cukrze jak dżem, ale zostawiłam je w całości pomyślałam, że przekształcę ciasto z Toskanii po mojemu. Tak powstała Loriana II. Przyznam, że wyszło Zobacz więcej
, kandyzowane wiśnie) Wykonanie: 1. Kasię wkładamy do miski, dodajemy cukier puder, brązowy cukier, cukier wanilinowy oraz aromat i miksujemy na szybkich obrotach. Dodajemy jajko, miksujemy. 2. Mąkę Zobacz więcej
mleko w proszku tak, żeby powstała gęsta masa. Wstawić na noc do lodówki. Z zimnej masy formować stożki i odstawiać do stężenia do lodówki. Na parze stopić czekoladę . Dodać śmietankę i zielony Zobacz więcej
pod koniec ubijania cukier puder. Wsypujemy wiórka i już łyżką delikatnie mieszamy z masą . Pieczemy w takiej samej blaszce co ciasto makowe. Studzimy. Gotujemy 500 ml mleka, a w reszcie mieszamy Zobacz więcej
zdjąć z ognia, wyciągnąć połówki laski wanilii i zostawić mleko do ostygnięcia. W tym czasie w misce mieszamy ze sobą składniki sypkie: mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Dodajemy przestudzone Zobacz więcej
Sporo z Was ostatnio mnie pytało jak to jest z tymi owocami- jeść je czy nie, a jeśli nie to dlaczego. Odpowiedź brzmi JEŚĆ, ale w odpowiednich ilościach- tzn. pamiętając o limicie 6-9 łyżeczek cukru Zobacz więcej