gdy masa cukrowa nie jest gęsta

mme.Tico
mme.Tico Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ticounderconstruction
masa marcepanowa

masa marcepanowa 1054

2
{{headerMessage}}
cukier, wodę, golden syrup - aż powstanie dość gęsty syrop cukrowy. Do lekko ostudzonego syropu wsypujemy migdały z pudrem, dodajemy wodę różaną i amaretto. Miksujemy całość na jednolitą, plastyczną Zobacz więcej
ZuziaS
ZuziaS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielona Pomarańcza
Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane 507

2
{{headerMessage}}
Składniki na ciasteczka: 25 dag masła; 25 dag cukru; 1 jajko łyżeczka ekstraktu waniliowego; 40 dag mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia; Składniki na lukier: sok z połówki cytryny; 2 krople Zobacz więcej
LOVE EAT
LOVE EAT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mashup
Pikowany tort

Pikowany tort 417

2
{{headerMessage}}
Drugie podejście do masy cukrowej, nadal dalekie od ideału, ale nie poddaję się ) tort 0,5 kg masy cukrowej cukier puder sok z pomarańczy kratka do zlewu (taka) perełki do dekoracji * stolnicę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
migdałowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego WYKONANIE: Ananasa i jabłko kroimy w małą kostkę. Pozostałe składniki łączymy w misce do uzyskania gęstej masy. Dodajemy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja ulubiona, a jednocześnie najprostsza dekoracja babeczek. Do jej przygotowania potrzebujemy gęstego kremu, worka do nakładania kremu (gorąco polecam jednorazowe!) oraz tylki - (końcówki Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Dekoracje cukrowe cz.III

Dekoracje cukrowe cz.III 335

1
{{headerMessage}}
Dzisiaj chciałam Wam zaprezentować kolejną część dekoracji cukierniczych jakie można samodzielnie wykonać w domu :) Te powstały z myślą o warsztatach dla przedszkolaków, które własnoręcznie dekorowały Zobacz więcej
2drink.pl
2drink.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
2drink
Banana Smoothy

Banana Smoothy 437

0
{{headerMessage}}
wolicie bardziej zimowe koktajle, polecam Ciepły koktajl bananowo-czekoladowy. Banana Smoothy – przepis Składniki: 1 dojrzały banan 120 ml soku pomarańczowego kilka kropli soku z cytryny 30 ml Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z kremu maślanego korzystam kiedy chcę udekorować babeczki masą cukrową. Wystarczy wówczas cienka warstwa kremu i możemy w fantazyjny sposób przyozdobić nasze muffinki. Ogromną zaletą kremu jest to, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wykonanie tej dekoracji zajmie dosłownie kilka sekund, więc będzie idealna, jeśli po pieczeniu nie zostało nam już dużo czasu. Potrzebna będzie końcówka do szprycy z dużym okrągłym otworem, trochę Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
MUFFINKI Z PIANKAMI MARSMALLOW

MUFFINKI Z PIANKAMI MARSMALLOW 61

0
{{headerMessage}}
Szybkie muffinki na kiermasz szkolny... Muffinki z piankami SKŁADNIKI: 25 dkg mąki pszennej 10 dkg cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jogurtu naturalnego (może być maślanka lub Zobacz więcej
cozjeść
cozjeść Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jedztaniej
Bezy

Bezy 181

0
{{headerMessage}}
ubijając. Ubijamy do momentu aż cukier się całkowicie rozpuści, a masa będzie gęsta i gładka. Ja bezy nakładałam za blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, za pomocą łyżki, ale można użyć tu szprycy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięciutkie, smaczne muffinki, których przygotowanie zajmuje max. 30min. Z chrupiącą posypką cukrową na wierzchu i kwaskowymi wiśniami w środku. Yummy! Składniki: 360g mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Stroiki i wieńce adwentowe ze świeżych gałązek choinki prezentują się świetnie nie tylko w salonach, równie dobrze wyglądają jako świąteczna dekoracja na babeczkach. Do upieczenia babeczek możecie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyczne,kruche,maślane ciasteczka ozdobione hostią z masy cukrowej. Łatwe w przygotowaniu ,proste a zarazem tak efektowne. Ciasteczka: 26 dkg mąki pszennej 12,5 dkg masła 2 żółtka 2-3 łyżki gęstej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Któregoś dnia, jak miałam wiśnie i robiłam je w cukrze jak dżem, ale zostawiłam je w całości pomyślałam, że przekształcę ciasto z Toskanii po mojemu. Tak powstała Loriana II. Przyznam, że wyszło Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, kandyzowane wiśnie) Wykonanie: 1. Kasię wkładamy do miski, dodajemy cukier puder, brązowy cukier, cukier wanilinowy oraz aromat i miksujemy na szybkich obrotach. Dodajemy jajko, miksujemy. 2. Mąkę Zobacz więcej
monika.eliza
monika.eliza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Okruchy...
Choinek Ci u nas dostatek ...

Choinek Ci u nas dostatek ... 172

0
{{headerMessage}}
mleko w proszku tak, żeby powstała gęsta masa. Wstawić na noc do lodówki. Z zimnej masy formować stożki i odstawiać do stężenia do lodówki. Na parze stopić czekoladę . Dodać śmietankę i zielony Zobacz więcej
{{headerMessage}}
,a następnie miksujemy z zimnym budyniem. Składamy tort: Na jeden blat makowy wykładamy połowę masy budyniowej. Przykrywamy ciastem - bezą kokosową i znów wykładamy krem budyniowy. Przykrywamy blatem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zdjąć z ognia, wyciągnąć połówki laski wanilii i zostawić mleko do ostygnięcia. W tym czasie w misce mieszamy ze sobą składniki sypkie: mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Dodajemy przestudzone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sporo z Was ostatnio mnie pytało jak to jest z tymi owocami- jeść je czy nie, a jeśli nie to dlaczego. Odpowiedź brzmi JEŚĆ, ale w odpowiednich ilościach- tzn. pamiętając o limicie 6-9 łyżeczek cukru Zobacz więcej