gelato

ZOBACZ TAKŻE:

Macie ochotę na coś słodkiego, pysznego i zupełnie niezwykłego? Zainspirujcie się tym sycylijskim specjałem! Jeśli myślicie, że lody na śniadanie to szczyt ekstrawagancji, nie jedliście jeszcze Zobacz więcej
Lody w Rzymie? Zawsze i o każdej porze! Śmiało oświadczam, że nie można znaleźć lepszych lodów, niż włoskie gelato. Planując nasz wyjazd obiecałam sobie, że wypróbuje przynajmniej kilka gelaterii. Zobacz więcej
do tego pysznego deseru. Lody morelowe czyli gelato all'albicocca 500 g dojrzałych moreli 200 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki morelowego brandy 200 ml śmietanki kremówki 200 ml mleka 3,5% 100 Zobacz więcej
wziąć ją na wynos niczym kanapkę na drugie śniadanie. Okazało się, że to brioche con gelato, czyli bułka z lodami to typowo sycylijski smakołyk, musieliśmy je więc sami wypróbować. W ostatni dzień Zobacz więcej
Jedliście kiedyś lody w bułce? To oryginalny, sycylijski sposób na podanie lodów. Słodką, maślaną bułeczkę wypełnia się dużą ilością lodów i opcjonalnie dekoruje bitą śmietaną. Pyszności! Do brioche Zobacz więcej
Kiedy po raz pierwszy w witrynie z włoskimi lodami ujrzałam nowy, zupełnie nieznany mi smak zastanawiałam się jak to cudo smakuje....... Oczywiście nie zastanawiałam się zbyt długo i spróbowałam.Lody Zobacz więcej
versione italiana Tegoroczne lato daje się wyjątkowo we znaki. Upał powoduje totalne rozleniwienie i niechęć do potraw na ciepło. Lody to idealne danie na takie upały. Serwowane w delikatnej bułce Zobacz więcej
Przedstawiam wam fantastyczny przepis na lody kawowe, przygotowane z prawdziwą świeżo zmieloną kawą. Są super kremowe i mają bardzo intensywny kawowy smak. Mój siostrzeniec - orzechowy alergik , nie Zobacz więcej
Jakiś czas temu, kiedy w kinach pojawił się film "To skomplikowane", nie spodziewałam się, że stanie się on moją inspiracją kulinarną. Jednakże film wypełniony jest wątkami związanymi z kuchnią, Zobacz więcej
Kupiłam świeże fichi (pisownia włoska) i chodziłam wokół nich zastanawiając się co z nimi zrobić. Przepis znalazł się sam w miesięczniku La Cucina Italiana. Z cyklu łatwy, szybki deser, a efektowny za Zobacz więcej
Najpierw Espresso Terzi no. 1,, potem Cremino, Olandese, Nebbia e Pioggia a następnie Dolce Ludovico, Crema Michelangelo i Cassata Siciliana – dziś słodko i to w najlepszym tego słowa znaczeniu. Zobacz więcej
Jest taki eksperyment psychologiczny, podczas którego uczestnicy poproszeni zostali, aby za wszelką cenę, cokolwiek by się nie działo, nie myśleli o różowym słoniu. A czy Wy próbowaliście kiedyś NIE Zobacz więcej
Często z mężem próbujemy nowe restauracje. Kilka tygodni temu wybrałam się do nowej restauracji którą zaproponowała mi moja znajoma. (Jeśli kiedyś będziecie w tej okolicy Włoch proponuje Wam udać się Zobacz więcej
Polish/English/Italian Składniki dla 2 osób/Ingredients (serves 2)/ Ingredienti per 2 persone 125 gcukru/ 4.4 ozsugar/ 125 g dizucchero 100 g mleka/ 3.5 oz milk/ 100 g di latte 200 g śmietany/ 7 oz Zobacz więcej
Polish/English/Italian Składniki dla 2 osób/Ingredients (serves 2)/ Ingredienti per 2 persone 125 gcukru/ 4.4 ozsugar/ 125 g dizucchero 100 g mleka/ 3.5 oz milk/ 100 g di latte 200 g śmietany/ 7 oz Zobacz więcej
Kiedy wzięłam się za te lody, nawet w naszym do tej pory chłodnym domu było gorąco. Lubię ciepło, lubię nawet upały, ale teraz czuję się tak rozleniwiona, że nic mi się nie chce i nawet to, co muszę Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Happy Hour

Happy Hour 24

0
Mettiamo nel mixer le fragole e il gelato.. ..mixiamo tutto.... ... e' pronto ! In giro per Roma... W tym rzymskim barze, lody dla deputowanych i senatorów kosztują 30 euro ( pieniądze są przekazywane Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: