genueński

Biszkopt genueński to biszkopt maślany, bez dodatku proszku do pieczenia. Całe jajka z cukrem ubija się nad parą wodną, do momentu, aż otrzymamy delikatny mus. Biszkopt jest płaski, lekki, bardziej Zobacz więcej
ILoveBake
ILoveBake Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I Love Bake
Biszkopt genueński

Biszkopt genueński 68

Biszkopt genueński - I Love Bake Tweety użytkownika @ilovebakeblog Newsletter Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać informacje o nowościach Home Przepisy Kategorie Składniki Wszystkie przepisy Zobacz więcej
To jest takie moje tegoroczne pożegnanie z sezonem truskawkowym. Był wyjątkowo zdrowy, bo większość owoców została pochłonięta po prostu w całości, na surowo, bez żadnych dodatków. Ten torcik stanowi Zobacz więcej
Ana_Pis
Ana_Pis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Różowa Patera
Biszkopt genueński

Biszkopt genueński 348

W gruncie rzeczy, upieczenie dobrego biszkoptu to nie lada wyzwanie. Sama czasem ponosiłam „biszkoptowe porażki”. A to za szybko wsypałam mąkę bo się spieszyłam, a to przebiłam białka…Niestety, w Zobacz więcej
Mgotuje
Mgotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marta gotuje
Biszkopt genueński

Biszkopt genueński 175

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Biszkopt genueński tobiszkopt pieczony zdodatkiem masła. Poupieczeniu trzeba go rzucić wformie napodłogę, dzięki temu biszkopt nie opadnie ibędzie płaski. Wswoim Zobacz więcej
slodkiefantazje
slodkiefantazje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodkie fantazje
Biszkopt genueński

Biszkopt genueński 87

Pod tą tajemniczą nazwą kryje się ciasto biszkoptowe z dodatkiem masła. Sporo z Was Czytelników prosiło mnie na FB o przepis na to ciasto, a więc jest. :)Biszkopt genueński jest nieco bardzi... Zobacz więcej
siankoo
siankoo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EVERYDAY FLAVOURS
BISZKOPT GENUEŃSKI.

BISZKOPT GENUEŃSKI. 268

Wróciłam. Z wspomnieniami górskich szlaków, pięknych widoków i smaku schroniskowych przysmaków. Już zapomniałam jak to lubię. Cały dzień w górach, uśmiechy mijanych ludzi, pot lejący się z czoła Zobacz więcej
bosko-bo-wlosko
bosko-bo-wlosko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
bosko-bo-wlosko
SOS GENUENSKI

SOS GENUENSKI 74

Czytałam wczoraj wywiad z Agnieszką Radwańską, w którym opowiadała o podróżach i kuchni. Jej ulubione potrawy pochodzą z Japonii, Chin i Włoch. Dziś wielki dzień w historii polskiego tenisa, tak więc Zobacz więcej