Przepis na germknoedel

Powiązane przepisy:

Karczma Lodge, tuż przy stacji górnej kolejki na Krippenstein w Górnej Austrii, wycieńczonym jazdą na nartach serwuje germknödel. Po dniu pełnym wrażeń na stoku to wyjątkowa i słodka nagroda. A Zobacz więcej
Szczegóły Kategoria: Na słodko Opublikowano: piątek, 19, kwiecień 2013 09:30 Po powrocie z nart postanowiłam zrobić polską wersję fantastycznej narciarskiej przekąski – jaką jest gorący pampuch – Zobacz więcej
Nie pamiętam kiedy dokładnie po raz pierwszy usłyszałam o istnieniu tego deseru. Zresztą może nawet nie usłyszałam a przeczytałam. Nie jestem pewna. Pewna też nie jestem tego czy tak do końca jest to Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś niecoś
Germknödel

Germknödel 114

O ile Apfelstrudel jest w Austrii wszędzie (od piekarni po restauracje) i to cały rok, jeśli na stole pojawi się Germknödel (tłumaczenie dosł. "knedel drożdżowy"), to musi być chłodno, w górach, a Zobacz więcej
passthefood
passthefood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pass the Food
Sweet skiing czyli Germknödel

Sweet skiing czyli Germknödel 75

Za tydzień o tej porze będę odpoczywać po długiej podróży, spoglądając przez okno na alpejskie szczyty. Dzień później będę nabierać sił po kilku godzinach jazdy na nartach, najpewniej w drewnianej, Zobacz więcej
Jeśli kiedyś szusowaliście po austriackich stokach, pewnie próbowaliście tego smakołyku w którejś z schroniskowych restauracji. To drożdżowa bułka na parze, nadziewana najczęściej powidłami Zobacz więcej
Kuchnia-Domowa.pl
Kuchnia-Domowa.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Domowa.pl
Kluski na parze

Kluski na parze 508

Kluski na parze zwane również pampuchami to mięciutkie, drożdżowe bułeczki gotowane na parze. W Niemczech i Austrii zwane pod nazwą Germknödel nadziewane są powidłami śliwkowymi, a z góry posypane Zobacz więcej
Do Wiednia mam ogromny sentyment. Jako nastoletnia dziewczyna,co roku jeździłam na kilkutygodniowewakacje do moich bliskich przyjaciół. To był zawszecudowny, niekończący się czas beztroski.Smak Zobacz więcej
Austriacko-bawarski deser, którego prostota przepisu jest odwrotnie proporcjonalna do smaku. To Germknödel, czyli mega pyza, pampuch na ciepło. Wypełniony jest powidłami śliwkowymi i zalewany Zobacz więcej
Austriacko-bawarski deser, którego prostota przepisu jest odwrotnie proporcjonalna do smaku.Słodka pyza jest daniem regionalnym, którego warto spróbować. To Germknödel, czyli mega pyza, pampuch na Zobacz więcej
Knedle na parze z powidłami to potrawa wywodząca się z kuchni austriackiej i bawarskiej. Knedle te są zbliżone do polskich klusek na parze, lecz nadziewa się je dodatkowo powidłami śliwkowymi, dzięki Zobacz więcej
Ewita
Ewita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Życie smakiem się toczy
Jak smakują Dolomity...

Jak smakują Dolomity... 181

Powroty do szarej rzeczywistości są trudne... Zwłaszcza, jeśli wraca się z Włoch. Ostatni tydzień spędziłam w cudownej Italii, a dokładnie na pięknych stokach w samym sercu Dolomitów. Val di Fassa to Zobacz więcej
Make Cooking Easier Menu Blog Kategorie Śniadanie Obiad Kolacja Przekąski Desery Bez glutenu Dla dzieci Podróże Mapa kulinarna Daily Food Diary Książka O mnie Kontakt Make Cooking Easier > Bez Zobacz więcej
Make Cooking Easier Menu Blog Kategorie Śniadanie Obiad Kolacja Przekąski Desery Bez glutenu Dla dzieci Podróże Mapa kulinarna Daily Food Diary Książka O mnie Kontakt Make Cooking Easier > Podróże Zobacz więcej
Make Cooking Easier Menu Blog Kategorie Śniadanie Obiad Kolacja Przekąski Desery Bez glutenu Dla dzieci Podróże Mapa kulinarna Daily Food Diary Książka O mnie Kontakt Make Cooking Easier > Podróże Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: