Przepis na gęś faszerowana grzybami i kaszą z sosem grzybowym

Sezon na gęsinę rozpoczyna się we wrześniu i trwa do grudnia. W tym czasie dane jest nam spożywać mięso najświeższe i najsmaczniejsze. Każde zresztą mięso ma swój sezon "ubojowy". Produkty, które Zobacz więcej
Jak dobrze upiec gęś i czy jest przy tym dużo pracy? To prawda, że gęśpiecze się długo, ale za to przez większość czasu wogóle nie musicie do niej zaglądać (choć pewnie będziecie chcieli, bo Zobacz więcej
Świąteczny obiad udał się w 100%! Upiekłam gąskę w całości, nadzianą kaszą gryczaną z dodatkiem suszonych grzybów, cebuli i podrobów, które były razem z gęsią (wątróbka i żołądki). Mięso jest Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Polędwiczki w sosie grzybowym

Polędwiczki w sosie grzybowym 2191

Polędwica wieprzowa jest jednym z lepszych i droższych mięs. Ale dla tego dania warto ją kupić. Wystarczy 1 sztuka, około 0,5kg. Mięso po przygotowaniu jest kruche i delikatne, nie wymaga długiego Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Topinambur

Topinambur 3100

Buniabaje w kuchni: Topinambur Buniabaje w kuchni O mnie Bunia Babciagramolka Uważam, że ,,Kura domowa " to komplement . Wyświetl mój pełny profil czwartek, 14 listopada 2013 Topinambur Zwany inaczej Zobacz więcej
Przepisy » Mięsa » Wielkanoc » Świąteczne / uroczyste obiady » Wigilia i Boże Narodzenie » Przyjęcia małe i duże » Gęś faszerowana kaszą gryczaną, grzybami i wątróbką » TalerzPokus.tv - przepisy Zobacz więcej
Wyśmienite wigilijne danie pachnące grzybami. Gołąbki nadziewane mieszanką kasz: jęczmienną, gryczaną i jaglaną, z dodatkiem podsmażonej cebulki i grzybów, a na dodatek aby było bardziej smacznie i Zobacz więcej
MarciochaKucharzy: Risotto z prawdziwkami MarciochaKucharzy niedziela, 20 lipca 2014 Risotto z prawdziwkami 2-3 garście borowików 1 litr bulionu 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 5 łyżek masła 200 g ryżu do Zobacz więcej
Skąd się u mnie wzięliście we wrześniu i październiku? | Agata gotuje Agata gotuje czyli kobieta wszechjedząca Search for: Szukaj Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Strona główna Zobacz więcej
Ekspresłówka #4 Mycie | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Przepisy Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I love cooking
Sos grzybowy

Sos grzybowy 3293

Pyszny, aromatyczny sos grzybowy. Pasuje idealnie do ziemniaków oraz do kasz. Sos grzybowy 30dag grzybów (prawdziwki, maślaki, podgrzybki) 1 cebula 1 marchewka 1 kubeczek śmietany 12% natka pietruszki Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Alfabetyczny spis treści

Alfabetyczny spis treści 1642

Gotowanie jest łatwe: Alfabetyczny spis treści Prawa autorskie Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa.. Moje Zobacz więcej
Sezon na grzyby w pełni, wiele z nich spożywamy od razu, dusimy prawdziwki w śmietanie, smażymy w cieście kanie i marynujemy podgrzybki w słoiczki. Pozostałe okazy suszymy, żeby móc cieszyć się Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
spis rzeczy

spis rzeczy 2910

SPIS POTRAW A ananas z grilla arbuz z winem B babeczki babeczki śmietankowe z figami babeczki z owocami , z sharonem bakaliowe róże w cieście filo babka drożdżowa banany z grilla banica z Bułgarii Zobacz więcej
Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich Zobacz więcej
An-na
An-na Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
waniliowo
Gęsi już wszystkie po wyroku...

Gęsi już wszystkie po wyroku... 1100

... nie doczekały się kolędy... No trudno - u mnie też była gęsina na świętego Marcina i nie pomogła wzruszająca pieśń Łucji Prus i Skaldów, ze słowami Agnieszki Osieckiej. Raz w roku lubię upiec gęś Zobacz więcej
W końcu zgodnie z tradycją 11.11. na świętego Marcina na naszym stole zagościła gęsina. Przyrządzona w wersji slow food i w staropolskim stylu - czyli ciemna w środku. W tej wersji skórka jest Zobacz więcej
Tradycja pieczenia gęsi w Dzień Niepodległości jest starsza niż Dzień Dziękczynienia w USA i choć pieczenie indyka jest bardziej popularne możemy być dumni, że to właśnie gęsina jest jednym z Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Faszerowana pieczona gęś

Faszerowana pieczona gęś 1859

W domu mojej babci faszerowana pieczona gęś gościła bardzo często. Zwyczaj ten starała się podtrzymywać moja mama, teraz czas na mnie. Coraz częściej przed Świętem Niepodległości czyli św. Marcina w Zobacz więcej
Nareszcie mięso gęsie wraca na nasze stoły.Tak jak kaczki, perliczki i inne ptactwo.Jest bardzo smaczne i wbrew pozorom nie ma dziwnego zapachu jak kiedyś udało mi się usłyszeć. Uważam że bardziej Zobacz więcej