gęś faszerowana kaszą

Witam! W tym wpisie chciałam się z Wami podzielić przepisem na gęś faszerowaną ziemniakami. To pyszne świąteczne dane nie jest pracochłonne. Mięso i ziemniaki robią się nam w brytfance, wystarczy Zobacz więcej
Pyszne i zdrowe cukinie po brzegi wypełnione farszem na bazie kaszy jaglanej. ;) Cukiniefaszerowane kaszą jaglaną 2 okrągłe zielone małe cukinie pół szklanki kaszy jaglanej 150 g serka śmietankowego Zobacz więcej
Sezon zimowy to zdecydowanie czas na gęsinę. Obowiązkowa na 11 listopada – dzień św. Marcina. Uważam także, że to idealna propozycja na danie na świątecznym stole. Pieczona gęś faszerowana podrobami, Zobacz więcej
Nareszcie mięso gęsie wraca na nasze stoły.Tak jak kaczki, perliczki i inne ptactwo.Jest bardzo smaczne i wbrew pozorom nie ma dziwnego zapachu jak kiedyś udało mi się usłyszeć. Uważam że bardziej Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I love cooking
Gęś faszerowana kaszą

Gęś faszerowana kaszą 1347

Ostatnio coraz częściej na polskich stołach 11 listopada (Świętego Marcina) pojawia się gęś. To dawna staropolska tradycja, którą od kilku lat próbują wskrzesić restauratorzy. Co ciekawe Polska jest Zobacz więcej
Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich Zobacz więcej
Jeśli szukacie pomysłu na cukinię, dziś mam dla Was kolorowy, prosty i przepyszny przepis. Cukinia faszerowana kaszą jaglaną. Zapieczone połówki cukinii z tym farszem stanowią bardzo smaczny pomysł na Zobacz więcej
Składniki: farsz: 1 woreczek ugotowanej kaszy orkiszowej 200g mielonego mięsa z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz majeranek 2 duże papryki olej rzepakowy 1/2 szklanki wody Sposób Zobacz więcej
Sezon na gęsinę rozpoczyna się we wrześniu i trwa do grudnia. W tym czasie dane jest nam spożywać mięso najświeższe i najsmaczniejsze. Każde zresztą mięso ma swój sezon "ubojowy". Produkty, które Zobacz więcej
Kukułeczki
Kukułeczki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuking
FASZEROWANA PAPRYKA  KASZĄ JAGLANĄ

FASZEROWANA PAPRYKA KASZĄ JAGLANĄ 66

Pomysł na wegetariański lekki obiad faszerowane papryki kaszą jaglaną. Składniki: 4 duże papryki 200g suchej kaszy jaglanej 1 cebula pęczek natki pietruszki 1 ząbek czosnku 100 g sera mozzarella 1 Zobacz więcej
Świąteczny obiad udał się w 100%! Upiekłam gąskę w całości, nadzianą kaszą gryczaną z dodatkiem suszonych grzybów, cebuli i podrobów, które były razem z gęsią (wątróbka i żołądki). Mięso jest Zobacz więcej
Gęś pieczonąz kaszą gryczaną można wyluzować, nie jest to konieczne, ale zdecydowanie łatwiej jeść taką wyluzowaną gąskę :) gęś, nadzienie: 340 g kaszy gryczanej, 30 g grzybów suszonych (podgrzybki, Zobacz więcej
Ostatnio udało mi się przekonać moje dzieci do jedzenia cukini, co mnie bardzo cieszy, bo ja ją uwielbiam. Do tej pory dzieci jadły cukinię jedynie w postaci czekoladowego ciasta cukiniowego :) Dziś Zobacz więcej
Kiedyś (jak ze zdziwieniem odkryłem już niemal przed rokiem!) Marzena przedstawiła na blogu nadziewane cebule. Stało się to dla mnie inspiracją do przygotowania własnej wersji. Musiałem jakoś się Zobacz więcej
Przepisy » Mięsa » Wielkanoc » Świąteczne / uroczyste obiady » Wigilia i Boże Narodzenie » Przyjęcia małe i duże » Gęś faszerowana kaszą gryczaną, grzybami i wątróbką » TalerzPokus.tv - przepisy Zobacz więcej
Artykuł Dynia piżmowa faszerowana kaszą pęczak pochodzi z serwisu Słone Słodkim Przeplatane. Lubicie kaszę pęczak ? Ja bardzo, za lekko orzechowy smak i wartości odżywcze. Pęczak zawiera mnóstwo Zobacz więcej
poniedziałek, 21 stycznia 2013 09:35 Składniki: Gęś, najlepiej z podrobami (ok. 4kg) seler naciowy 2, 5 jabłka sól, pieprz, majeranek, 2 gałązki rozmarynu Sposób przygotowania: Jeśli mamy mrożoną gęś Zobacz więcej
poniedziałek, 21 stycznia 2013 09:35 Składniki: Gęś, najlepiej z podrobami (ok. 4kg) seler naciowy 2, 5 jabłka sól, pieprz, majeranek, 2 gałązki rozmarynu Sposób przygotowania: Jeśli mamy mrożoną gęś Zobacz więcej
Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw - zarówno jako dodatek, jak i w roli głównej. Uwielbiam ją faszerowaną na różne sposoby - dzisiaj wersja z pieczarkami i kaszą - mięso w wersji wege można Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Faszerowana pieczona gęś

Faszerowana pieczona gęś 1720

W domu mojej babci faszerowana pieczona gęś gościła bardzo często. Zwyczaj ten starała się podtrzymywać moja mama, teraz czas na mnie. Coraz częściej przed Świętem Niepodległości czyli św. Marcina w Zobacz więcej