gęś faszerowana porą

Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do Zobacz więcej
Kasza gryczana w sosie pieczarkowym - Dania główne - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje Młoda kapusta z marchewką (02.06.2014)Kasza Zobacz więcej
z kurczaka faszerowana pikantnym szpinakiem (04.06.2014)Żurek (04.06.2014)Gotowana słodka marchewka (04.06.2014)Młoda kapusta z marchewką (02.06.2014)Kasza gryczana w sosie pieczarkowym Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Gęsina na Św. Marcina

Gęsina na Św. Marcina 184

0
Europie i dość popularny w Polsce. Z jego osobą wiąże się wiele powiedzonek i porzekadeł. Jaki ma związek z gęsią. Legenda głosi, że kiedy postanowiono go wybrać na biskupa, na co nie miał specjalnej Zobacz więcej
(19.02.2014)Faszerowana kaczka pieczona w całości z jabłkami (19.02.2014)Pstrąg pieczony w folii (17.02.2014)Spaghetti alla bolognese (03.02.2014)Ryż smażony z jajkiem (29.01.2014)Makaron z Zobacz więcej
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
Po raz pierwszy piekłam faszerowanego kurczaka. Do tej pory nadziewałam jedynie kaczkę i gęś. Okazuje się, że kasza jaglana świetnie sprawdza się jako farsz, ponieważ pochłania aromaty i soki z Zobacz więcej
kapusty (26.05.2014)Filet rybny pod pierzynką ze szpianku (19.05.2014)Zapiekanka z kurczakiem, ryżem i brokułami (05.05.2014)Masełko czosnkowe (05.05.2014)Piersi gęsi w sosie śliwkowym Zobacz więcej
Twory Przetwory, za co jej gorąco dziękuję. Bardzo się cieszę z zaproszenia na te zajęcia, gdyż drób do rozkładania na części zanosiłam do tej pory mojej kochanej mamie ;) Ptaki, które były tematem Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: kasia

Autor: kasia 35

0
września 2013 Makarony, Pierogi, Naleśniki Domowe gnocchi z pomidorami 11 czerwca 2013 Makarony, Pierogi, Naleśniki Gęś z makaronem 21 maja 2013 Przystawki Przystawki Fiori di Zucca 13 sierpnia 2013 Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: JP

Autor: JP 25

0
września 2013 Makarony, Pierogi, Naleśniki Domowe gnocchi z pomidorami 11 czerwca 2013 Makarony, Pierogi, Naleśniki Gęś z makaronem 21 maja 2013 Przystawki Przystawki Fiori di Zucca 13 sierpnia 2013 Zobacz więcej
, Paszczak i Piotr. Każda drużyna miała za zadanie skomponować pyszną potrawę przygotowaną na grillu z wykorzystaniem produktów Indykpol oraz Winiary. Z wybranych składników pokusiliśmy się na Zobacz więcej
. Restauracja przystosowana jest do przyjęcia 100 osób. Dla gości przeznaczone są dwie sale - urządzone w ciepłym domowym klimacie - większa na 60 osóboraz mniejsza na 40 osób. W jednej z nich Zobacz więcej
Jak oszczędzać w kuchni #1 – punkt wyjścia i kilka ... Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Gęś faszerowana luzowana 8211 przepis + film Jak oszczędzać w kuchni #1 – punkt wyjścia i kilka Zobacz więcej
po księgarni. Inspiracji dla własnych potraw szukam wszędzie, ale historia do tej pory nie przykuwała mojej uwagi. Fakt jest taki, że otrzymanie owej książki spowodowało poszerzenie moich kulinarnych Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: Robert

Autor: Robert 11

0
września 2013 Makarony, Pierogi, Naleśniki Domowe gnocchi z pomidorami 11 czerwca 2013 Makarony, Pierogi, Naleśniki Gęś z makaronem 21 maja 2013 Przystawki Przystawki Fiori di Zucca 13 sierpnia 2013 Zobacz więcej
Tydzień temu zapraszałam na Festiwal Smaku w Grucznie, dziś pora na relację. W tym roku zobaczyłam trochę Gruczno „od kuchni” , bo miałam przyjemność oceniać produkty w konkursie o Grand Prix w jury Zobacz więcej
. 6. Co najpszyszniejszego jadłeś do tej pory? Jak już pisałam jestem wielką fanką sushi i maki z pieczonym węgorzem to mistrzostwo. Ale poza tym ogromnie smakuje mi np. foie gras (tak, wiem, biedne Zobacz więcej
) 1/2 pietruszki kawałek selera 1/3 białej części pora szczypta soli 1 litr wody ( połowa się wygotuje ) Obrane i umyte warzywa ułożyć w garnku razem z mięsem. Zalać wodą , dodać szczyptę Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Sklep lokalneprzysmaki.pl

Sklep lokalneprzysmaki.pl 194

0
takiej słodkości która wciąga do tego stopnia że masz ochotę na jeszcze jeden kawałek, a potem jeszcze jeden i jeszcze… Bardzo pyszna propozycja. Mizuna japońska. No to było w moim przypadku Zobacz więcej