gęś faszerowana porą

piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Faszerowane pory

Faszerowane pory 8

Faszerowane pory - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche Ciasto Zobacz więcej
qualietta
qualietta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Skarbnica smaków
Surówka z pora

Surówka z pora 681

Surówka z charakterem. Zdecydowanie dla tych, którzy lubią konkretne smaki. Składniki: 1 por - część biała i jasnozielona 1 twarde jabłko 1 duży ogórek kiszony 1 małe opakowanie gęstego jogurtu Zobacz więcej
Witam! W tym wpisie chciałam się z Wami podzielić przepisem na gęś faszerowaną ziemniakami. To pyszne świąteczne dane nie jest pracochłonne. Mięso i ziemniaki robią się nam w brytfance, wystarczy Zobacz więcej
Chrupiąca gęś z nadzieniem z pora i grzybów | Magiczny Składnik Magiczny składnik Magiczny Składnik Szukaj Menu Close Home Przepisy Magazyn Warsztaty Info youtube tomek@magicznyskladnik.pl +48 668 828 Zobacz więcej
Sezon zimowy to zdecydowanie czas na gęsinę. Obowiązkowa na 11 listopada – dzień św. Marcina. Uważam także, że to idealna propozycja na danie na świątecznym stole. Pieczona gęś faszerowana podrobami, Zobacz więcej
piegusek1976
piegusek1976 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Każdy ma jakiegoś bzika
Faszerowane pory

Faszerowane pory 290

Faszerowane pory Witam Was po dłuższej przerwie, ale cały poprzedni tydzień spędziłam w pięknym mieście Gdańsk. Pomimo okoliczności, które mnie tam przygnały, bardzo lubię to miasto, z którego przez Zobacz więcej
poniedziałek, 21 stycznia 2013 09:35 Składniki: Gęś, najlepiej z podrobami (ok. 4kg) seler naciowy 2, 5 jabłka sól, pieprz, majeranek, 2 gałązki rozmarynu Sposób przygotowania: Jeśli mamy mrożoną gęś Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Faszerowana pieczona gęś

Faszerowana pieczona gęś 1731

W domu mojej babci faszerowana pieczona gęś gościła bardzo często. Zwyczaj ten starała się podtrzymywać moja mama, teraz czas na mnie. Coraz częściej przed Świętem Niepodległości czyli św. Marcina w Zobacz więcej
poniedziałek, 21 stycznia 2013 09:35 Składniki: Gęś, najlepiej z podrobami (ok. 4kg) seler naciowy 2, 5 jabłka sól, pieprz, majeranek, 2 gałązki rozmarynu Sposób przygotowania: Jeśli mamy mrożoną gęś Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Faszerowane pory

Faszerowane pory 76

Faszerowane pory | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe CIASTA KOKOSOWE CIASTO Z JABŁKAMI 12 listopada 2015 CIASTA JESIENNA PAVLOVA Z Zobacz więcej
Martilla
Martilla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
M&J Kitchen
Gęś

Gęś 5154

poniedziałek, 18 czerwca 2012 Gęś Składniki: Gęś ok 4kg 3 cebule 1/2 kostki masła 2 torebki kaszyjaglanej Podroby z gęsi Główka czosnku Sól, pieprz 4 kwaśne jabłka 1/2 cytryny 3 marchewki Tymianek Gęś Zobacz więcej
Witajcie:) Dziś będzie bardzo świątecznie! Tak że,wydawać by się mogło iż Święta już trwają:),a to za sprawa tego dania. Nie ma żartów,kochani już za 24 dni Wigilia czas zabrać się za Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Faszerowane pory

Faszerowane pory 17

Faszerowane pory | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche CIASTA SERNIK Z MIGDAŁAMI BITĄ ŚMIETANĄ I Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I love cooking
Gęś faszerowana kaszą

Gęś faszerowana kaszą 1369

Ostatnio coraz częściej na polskich stołach 11 listopada (Świętego Marcina) pojawia się gęś. To dawna staropolska tradycja, którą od kilku lat próbują wskrzesić restauratorzy. Co ciekawe Polska jest Zobacz więcej
Nareszcie mięso gęsie wraca na nasze stoły.Tak jak kaczki, perliczki i inne ptactwo.Jest bardzo smaczne i wbrew pozorom nie ma dziwnego zapachu jak kiedyś udało mi się usłyszeć. Uważam że bardziej Zobacz więcej
Gęś w wydaniu raczej świątecznym i dla większej ilości osób. Pieczona w ten sposób jest niezwykle smaczna, mięsko jest kruche, mięciutkie i rozpływające się w ustach. Mięso z gęsi jest nie tylko Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj dzień
Faszerowane udka i surówka z pora

Faszerowane udka i surówka z pora 472

Dzisiaj szybki opis, bo mamy duuuuużo zadania:) Od rana miałam ochotę na udka, poszłam do sklepu, poplotkowałam ze znajomą ekspedientką i zapomniałam kupić skrzydełek na zupkę:( Musiałam zmienić Zobacz więcej
kardamonovy
kardamonovy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kardamonovy
Surówka z pora

Surówka z pora 239

Jestem tak objedzona, że nie chce mi się nawet pisać o jedzeniu. Nie, nie surówką z pora... sernikami, bigosami i pizzami. Wczoraj mieliśmy wyżerkę, zdecydowanie nie sponsorowaną przez kaszę i Zobacz więcej
Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich Zobacz więcej
Pora na pora, a właściwie porową zupę, w dodatku krem przecierany. Intensywny, ale nie nachalny smak to tej zupy cecha charakterystyczna. Coraz bardziej rozsmakowujemy się w kremach, do czego Zobacz więcej