gęś faszerowana porami

ziarnisty, ziele angielskie, listek laurowy, sól, 3-4 ziemniaki, Mięso opłukać, włożyć do garnka, dodać obraną włoszczyznę ( marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, cebulę – nie dodaję pora), kilka Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
pieczona pierś gęsi

pieczona pierś gęsi 12293

7
dziś kolejny przepis wykorzystujący fragment gęsi. a przy okazji małe zestawienie gęsinych propozycji. gęś w całości: pieczona gęś faszerowania kiszoną kapustą gęś faszerowana kaszą gryczaną Zobacz więcej
Kasza gryczana w sosie pieczarkowym - Dania główne - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje Młoda kapusta z marchewką (02.06.2014)Kasza Zobacz więcej
Kasza gryczana w sosie pieczarkowym - Dania główne - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje By Niejadek Zjadł Obiadek ;) Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Gęsina na Św. Marcina

Gęsina na Św. Marcina 185

0
Europie i dość popularny w Polsce. Z jego osobą wiąże się wiele powiedzonek i porzekadeł. Jaki ma związek z gęsią. Legenda głosi, że kiedy postanowiono go wybrać na biskupa, na co nie miał specjalnej Zobacz więcej
do moich sprawdzonych przepisów. dwa z nich nie mają zdjęć, ale zapewniam, że były pyszne. tę faszerowaną po francusku zrobię w najbliższy wtorek. wkrótce też pokażę gęsi smalec, bosko smakujący z Zobacz więcej
(19.02.2014)Faszerowana kaczka pieczona w całości z jabłkami (19.02.2014)Pstrąg pieczony w folii (17.02.2014)Spaghetti alla bolognese (03.02.2014)Ryż smażony z jajkiem (29.01.2014)Makaron z Zobacz więcej
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
Po raz pierwszy piekłam faszerowanego kurczaka. Do tej pory nadziewałam jedynie kaczkę i gęś. Okazuje się, że kasza jaglana świetnie sprawdza się jako farsz, ponieważ pochłania aromaty i soki z Zobacz więcej
Prosty przepis na zupę o wytrawnym i bardzo konkretnym smaku. Po prostu pyszna polska zupa! Składniki: - szczaw (świeży lub ze słoika), - porcja rosołowa, - włoszczyzna (marchewka, pietruszka, Zobacz więcej
Twory Przetwory, za co jej gorąco dziękuję. Bardzo się cieszę z zaproszenia na te zajęcia, gdyż drób do rozkładania na części zanosiłam do tej pory mojej kochanej mamie ;) Ptaki, które były tematem Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: kasia

Autor: kasia 40

0
Grzyby Pasta alla Ezio 25 marca 2013 Grzyby Barszcz czerwony z uszkami 10 stycznia 2013 Grzyby Risotto con funghi 17 grudnia 2012 Grzyby Pstrąg z borowikami na maśle 11 grudnia 2012 Grzyby Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: JP

Autor: JP 31

0
Grzyby Pasta alla Ezio 25 marca 2013 Grzyby Barszcz czerwony z uszkami 10 stycznia 2013 Grzyby Risotto con funghi 17 grudnia 2012 Grzyby Pstrąg z borowikami na maśle 11 grudnia 2012 Grzyby Zobacz więcej
i sezonowości. Tylko w ten sposób zagwarantujemy sobie najwyższą jakość i najlepszy smak. GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ GRYCZANĄ Składniki: - 1 gęś (około 4 kilogramów) z podrobami - 1,5 litra wody Zobacz więcej
Gęsina jest ważnym elementem europejskiego dziedzictwa kulinarnego. Przez wieki królowała na polskich stołach. Obecnie jesteśmy największym producentem w Europie... i niewiele z tego dla nas wynika. Zobacz więcej
Szerokiej 9, Obiad i deser był GENIALNY! rozpływał się w ustach... Ja zamówiłam gęś pieczoną podawaną z flanem z kaszy pęczak i borowików, śliwkami confit, faszerowanym porem i sosem śliwkowym - Zobacz więcej
Owoce morza z czerwonym ryżem pełnoziarnistym Małże z białym winem i śmietanką Tarta z wędzonym łososiem, kalafiorem i papryką Kotlety z ciecierzycy i quinoa Sałatka ze świeżego szpinaku z Zobacz więcej
renata_targosz
renata_targosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ArtKulinaria
Menu na Sylwestra

Menu na Sylwestra 3176

1
na ragoût z kalmarów Fizioły, czyli fasola ze śliwkami na wędzonce Konfiturowane udko z gęsi Krewetka i kalmar na galaretce z ogórka Krucha tarta z porem i serem kozim Makrela w białym winie z Zobacz więcej
. Po raz pierwszy, jako Przyjaciele Winiary, z gotowaniem wyszliśmy poza mury warszawskiej siedziby Nestle, gdzie do tej pory odbywały się zazwyczaj tego typu warsztaty. Ta odmiana przypadła nam do Zobacz więcej
. Restauracja przystosowana jest do przyjęcia 100 osób. Dla gości przeznaczone są dwie sale - urządzone w ciepłym domowym klimacie - większa na 60 osóboraz mniejsza na 40 osób. W jednej z nich Zobacz więcej