gęś faszerowana porem

Witam! W tym wpisie chciałam się z Wami podzielić przepisem na gęś faszerowaną ziemniakami. To pyszne świąteczne dane nie jest pracochłonne. Mięso i ziemniaki robią się nam w brytfance, wystarczy Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Faszerowane pory

Faszerowane pory 4

Faszerowane pory - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche Ciasto Zobacz więcej
Sezon zimowy to zdecydowanie czas na gęsinę. Obowiązkowa na 11 listopada – dzień św. Marcina. Uważam także, że to idealna propozycja na danie na świątecznym stole. Pieczona gęś faszerowana podrobami, Zobacz więcej
Obiad w wersji light, dla miłośników zdrowej diety :) Składniki: kg fileta z indyka 1 por sól i pieprz do smaku masło kokosowe (lub zwykłe) do smażenia 1,5 łyżeczki folia spożywcza Wykonanie: Mięso Zobacz więcej
Wczoraj minęły mi kolejne urodziny! Kolejny fantastyczny rok za mną. Mam dwa przemyślenia w związku z tym. Po pierwsze cholernie dobrze, że wiedzieć, że otaczam się ludźmi, którzy dokładnie wiedzą Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Gęś pieczona

Gęś pieczona 14573

Ostatnio jest sporo dyskusji na temat pieczenia gęsi a konkretnie na temat temperatury jej pieczenia. Ja gęsi jadam i piekę od lat…trudno już to policzyć… Moja Mama piekła wspaniałe gęsi, ja piekę też Zobacz więcej
poniedziałek, 21 stycznia 2013 09:35 Składniki: Gęś, najlepiej z podrobami (ok. 4kg) seler naciowy 2, 5 jabłka sól, pieprz, majeranek, 2 gałązki rozmarynu Sposób przygotowania: Jeśli mamy mrożoną gęś Zobacz więcej
Ziemniaki często kojarzą nam się jako dodatek do wszelakich dań bądź jako składnik zapiekanek. Dzisiaj chciałyśmy zaproponować Wam nieco inne danie z ziemniakami w roli głównej. Od dziecka ziemniaki Zobacz więcej
poniedziałek, 21 stycznia 2013 09:35 Składniki: Gęś, najlepiej z podrobami (ok. 4kg) seler naciowy 2, 5 jabłka sól, pieprz, majeranek, 2 gałązki rozmarynu Sposób przygotowania: Jeśli mamy mrożoną gęś Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Faszerowana pieczona gęś

Faszerowana pieczona gęś 1729

W domu mojej babci faszerowana pieczona gęś gościła bardzo często. Zwyczaj ten starała się podtrzymywać moja mama, teraz czas na mnie. Coraz częściej przed Świętem Niepodległości czyli św. Marcina w Zobacz więcej
Martilla
Martilla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
M&J Kitchen
Gęś

Gęś 5105

poniedziałek, 18 czerwca 2012 Gęś Składniki: Gęś ok 4kg 3 cebule 1/2 kostki masła 2 torebki kaszyjaglanej Podroby z gęsi Główka czosnku Sól, pieprz 4 kwaśne jabłka 1/2 cytryny 3 marchewki Tymianek Gęś Zobacz więcej
Witajcie:) Dziś będzie bardzo świątecznie! Tak że,wydawać by się mogło iż Święta już trwają:),a to za sprawa tego dania. Nie ma żartów,kochani już za 24 dni Wigilia czas zabrać się za Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I love cooking
Gęś faszerowana kaszą

Gęś faszerowana kaszą 1360

Ostatnio coraz częściej na polskich stołach 11 listopada (Świętego Marcina) pojawia się gęś. To dawna staropolska tradycja, którą od kilku lat próbują wskrzesić restauratorzy. Co ciekawe Polska jest Zobacz więcej
Nareszcie mięso gęsie wraca na nasze stoły.Tak jak kaczki, perliczki i inne ptactwo.Jest bardzo smaczne i wbrew pozorom nie ma dziwnego zapachu jak kiedyś udało mi się usłyszeć. Uważam że bardziej Zobacz więcej
Gęś w wydaniu raczej świątecznym i dla większej ilości osób. Pieczona w ten sposób jest niezwykle smaczna, mięsko jest kruche, mięciutkie i rozpływające się w ustach. Mięso z gęsi jest nie tylko Zobacz więcej
Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich Zobacz więcej
Chrupiąca gęś z nadzieniem z pora i grzybów | Magiczny Składnik Magiczny składnik Magiczny Składnik Szukaj Menu Close Home Przepisy Magazyn Warsztaty Info youtube tomek@magicznyskladnik.pl +48 668 828 Zobacz więcej
Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Surówka siekana z selerem naciowym, brokułem, ... Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Zbliża się Zobacz więcej
Składniki: 1 kg schabu bez kości 1 por 3 białe kiełbasy surowe 300 g pieczarek 1 cebula 4 ząbki czosnku majeranek sól, pieprz czerwona papryka słodka mielona, 0,5 łyżeczki oregano, 05, łyżeczki Zobacz więcej
Sezon na gęsinę rozpoczyna się we wrześniu i trwa do grudnia. W tym czasie dane jest nam spożywać mięso najświeższe i najsmaczniejsze. Każde zresztą mięso ma swój sezon "ubojowy". Produkty, które Zobacz więcej