gęś faszerowana porem i śliwkami

Witam! W tym wpisie chciałam się z Wami podzielić przepisem na gęś faszerowaną ziemniakami. To pyszne świąteczne dane nie jest pracochłonne. Mięso i ziemniaki robią się nam w brytfance, wystarczy Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Faszerowane pory

Faszerowane pory 2

Faszerowane pory - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche Ciasto Zobacz więcej
Wczoraj minęły mi kolejne urodziny! Kolejny fantastyczny rok za mną. Mam dwa przemyślenia w związku z tym. Po pierwsze cholernie dobrze, że wiedzieć, że otaczam się ludźmi, którzy dokładnie wiedzą Zobacz więcej
Chrupiąca gęś z nadzieniem z pora i grzybów | Magiczny Składnik Magiczny składnik Magiczny Składnik Szukaj Menu Close Home Przepisy Magazyn Warsztaty Info youtube tomek@magicznyskladnik.pl +48 668 828 Zobacz więcej
Sezon zimowy to zdecydowanie czas na gęsinę. Obowiązkowa na 11 listopada – dzień św. Marcina. Uważam także, że to idealna propozycja na danie na świątecznym stole. Pieczona gęś faszerowana podrobami, Zobacz więcej
1 gęś 5-6 kg, sól, pieprz, 3 cebule, 1 kg kapusty kiszonej, 3 jabłka – szara reneta, 400 g wędzonych śliwek, 500 ml czerwonego wytrawnego wina Gęś oczyścić, umyć, osuszyć. Natrzeć solą z wierzchu i w Zobacz więcej
Wytrybowany, wyluzowany, czyli pozbawiony kości kurczak. Kiedy kości jest mniej można znacznie więcej włożyć nadzienia tak, aby stało sięznaczącym dodatkiem do obiadu. Kurczaka napełniłam przepyszną Zobacz więcej
Składniki: 1 kg schabu bez kości 1 por 3 białe kiełbasy surowe 300 g pieczarek 1 cebula 4 ząbki czosnku majeranek sól, pieprz czerwona papryka słodka mielona, 0,5 łyżeczki oregano, 05, łyżeczki Zobacz więcej
Nareszcie mięso gęsie wraca na nasze stoły.Tak jak kaczki, perliczki i inne ptactwo.Jest bardzo smaczne i wbrew pozorom nie ma dziwnego zapachu jak kiedyś udało mi się usłyszeć. Uważam że bardziej Zobacz więcej
Już niebawem rozpoczęcie akcji „Czas na gęsinę”. To jedna z moich propozycji na gęś. Może nie polska, może nawet nie staropolska, ale bardzo podobna do naszej, w której dominują jabłka. Druga Zobacz więcej
Ziemniaki często kojarzą nam się jako dodatek do wszelakich dań bądź jako składnik zapiekanek. Dzisiaj chciałyśmy zaproponować Wam nieco inne danie z ziemniakami w roli głównej. Od dziecka ziemniaki Zobacz więcej
Świąteczny obiad udał się w 100%! Upiekłam gąskę w całości, nadzianą kaszą gryczaną z dodatkiem suszonych grzybów, cebuli i podrobów, które były razem z gęsią (wątróbka i żołądki). Mięso jest Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Polędwiczka faszerowana śliwkami

Polędwiczka faszerowana śliwkami 52

Polędwiczka faszerowana śliwkami to danie, które może spokojnie gościć u nas zarówno na co dzień, jak i od święta. Proste, eleganckie i przede wszystkim o wspaniałym smaku. Polędwiczka wieprzowa to Zobacz więcej
lena88
lena88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rhubarb Baby
Kurczak i pory

Kurczak i pory 20

I jak Wam mija tegoroczna majówka? Pogoda jaka jest każdy widzi. Mam wrażenie, że nigdy nie będzie lepiej. Zawsze kochałam wiosnę, bo miałam wtedy masę energii, radości i każdą wolną chwilę spędzałam Zobacz więcej
Przepisy » Mięsa » Wielkanoc » Świąteczne / uroczyste obiady » Wigilia i Boże Narodzenie » Przyjęcia małe i duże » Gęś faszerowana kaszą gryczaną, grzybami i wątróbką » TalerzPokus.tv - przepisy Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Gęś pieczona

Gęś pieczona 14191

Ostatnio jest sporo dyskusji na temat pieczenia gęsi a konkretnie na temat temperatury jej pieczenia. Ja gęsi jadam i piekę od lat…trudno już to policzyć… Moja Mama piekła wspaniałe gęsi, ja piekę też Zobacz więcej
poniedziałek, 21 stycznia 2013 09:35 Składniki: Gęś, najlepiej z podrobami (ok. 4kg) seler naciowy 2, 5 jabłka sól, pieprz, majeranek, 2 gałązki rozmarynu Sposób przygotowania: Jeśli mamy mrożoną gęś Zobacz więcej
Gęsi, gęsi do domu! Gęś (nie)podległa! - takie i inne hasła promują jedzenie gęsiny w dniu 11 listopada. Wobec tego i tym razem, zamiast uczestniczyć w narodowych sporach oraz marszach i Zobacz więcej
poniedziałek, 21 stycznia 2013 09:35 Składniki: Gęś, najlepiej z podrobami (ok. 4kg) seler naciowy 2, 5 jabłka sól, pieprz, majeranek, 2 gałązki rozmarynu Sposób przygotowania: Jeśli mamy mrożoną gęś Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Faszerowana pieczona gęś

Faszerowana pieczona gęś 1720

W domu mojej babci faszerowana pieczona gęś gościła bardzo często. Zwyczaj ten starała się podtrzymywać moja mama, teraz czas na mnie. Coraz częściej przed Świętem Niepodległości czyli św. Marcina w Zobacz więcej