gęś faszerowana szpinakiem

Witam! W tym wpisie chciałam się z Wami podzielić przepisem na gęś faszerowaną ziemniakami. To pyszne świąteczne dane nie jest pracochłonne. Mięso i ziemniaki robią się nam w brytfance, wystarczy Zobacz więcej
Sezon zimowy to zdecydowanie czas na gęsinę. Obowiązkowa na 11 listopada – dzień św. Marcina. Uważam także, że to idealna propozycja na danie na świątecznym stole. Pieczona gęś faszerowana podrobami, Zobacz więcej
Błyskawiczny przepis napyszne jajka faszerowane szpinakiem. Tradycyjny przepis zmojego wielkanocnego stołu, te jajka robię odlat izawsze znikają błyskawicznie. Przepis polecam nawielkanocne śniadanie, Zobacz więcej
Jajka faszerowane szpinakiem tobardzo szybki, smaczny sposób naświąteczną przekąskę lub śniadanie. Czas wykonania:20 min Ilość porcji:4 sztuki (2 porcje) Składniki: 2 jajka 50 g szpinaku mrożonego 1 Zobacz więcej
kuchennyswiat
kuchennyswiat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchennyswiat
Jajka faszerowane szpinakiem

Jajka faszerowane szpinakiem 45

Takie jajka możemy szybko przygotować gdy użyjemy przesmażonego szpinaku. Polecam na śniadanie lub kolacje. Składniki: 3 jajka 1 łyżka przesmażonego szpinaku 1/2 małej czerwonej cebuli 1 łyżka Zobacz więcej
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem Smaczne i dość szybkie w przyrządzeniu danie, a nieco inne niż na co dzień. Szpinak nie każdy lubi, ale odpowiednio doprawiony, zwłaszcza czosnkiem, smakuje na Zobacz więcej
Jajka można faszerować na wiele sposobów, dzisiaj prezentujemy jeden z nich. Wyszły nam prawie jaja w trawie, albo trawa w jajach. Nadzialiśmy połóweczki zielonym farszem ze szpinaku i pieczarek, Zobacz więcej
Długo myślałam czym by tu nafaszerować jajka na Wielkanoc i w końcu wymyśliłam, że najpyszniejsze będą zielone! Uwielbiam awokado i uwielbiam szpinak i uwielbiam jajka na twardo, i właśnie dlatego Zobacz więcej
Pieczarki które ndają się na przystawkę lub do obiadu, faszerowane szpinakiem i serkiem - 60 g serka Apetina pomidory i bazylia - 300 g szpinaku - 10 średnich pieczarek - 1 ząbek czosnku - 20 g Zobacz więcej
Polecam szybkie i zdrowe jednocześnie piersi z kurczaka ze szpinakiem. Składniki: - 2 piersi z kurczaka - 200 g szpinaku - 80 g serka Apetina - 1 ząbek czosnku - 10 g startego parmezanu - sól - pieprz Zobacz więcej
Przepis na pieczarki faszerowane warzywami - danie proste w przygotowaniu. Farsz składa się ze szpinaku, cebuli, czerwonej papryki. Pieczarki są zapiekane z żółtym serem. Takie miseczki z dużych Zobacz więcej
Pieczarki faszerowane boczkiem i szpinakiem to szybka w przygotowaniu ale jednocześnie apetyczna przekąska na różne okazje. Sprawdzi się na imprezie, przyjęciu np. na szwedzki stół jako ciepłe danie. Zobacz więcej
Smaczny, lekki obiad, który możesz przygotować z wyprzedzeniem i jedynie zapiec po przyjściu do domu. Dodatkową porcję możesz też zabrać do pracy na lunch :) Ziemniaki faszerowane pomidorami i Zobacz więcej
Faszerowane jajka ze szpinakiem i selerem naciowym 6 jajek, duża garść świeżego szpinaku, 1 łodyga selera naciowego, 3 łyżki majonezu, sól i pieprz do smaku. Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Zobacz więcej
Pieczarki były dodatkiem do faszerowanej piersi kurczaka (przepis tutaj). Dopełniły całości Składniki: 4 pieczarki portobello (lub inne naprawdę duże) 250 g sera ricotta 2 łyżki zielonego pesto 2 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Gęś pieczona

Gęś pieczona 14096

Ostatnio jest sporo dyskusji na temat pieczenia gęsi a konkretnie na temat temperatury jej pieczenia. Ja gęsi jadam i piekę od lat…trudno już to policzyć… Moja Mama piekła wspaniałe gęsi, ja piekę też Zobacz więcej
poniedziałek, 21 stycznia 2013 09:35 Składniki: Gęś, najlepiej z podrobami (ok. 4kg) seler naciowy 2, 5 jabłka sól, pieprz, majeranek, 2 gałązki rozmarynu Sposób przygotowania: Jeśli mamy mrożoną gęś Zobacz więcej
Chrupiące pieczarki z farszem szpinakowym będą doskonałą przystawką na imprezę ze znajomymi. Podane ze sosem czosnkowym smakują wyśmienicie. Można je przygotować wcześniej, a przed przyjęciem odgrzać Zobacz więcej
poniedziałek, 21 stycznia 2013 09:35 Składniki: Gęś, najlepiej z podrobami (ok. 4kg) seler naciowy 2, 5 jabłka sól, pieprz, majeranek, 2 gałązki rozmarynu Sposób przygotowania: Jeśli mamy mrożoną gęś Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Faszerowana pieczona gęś

Faszerowana pieczona gęś 1719

W domu mojej babci faszerowana pieczona gęś gościła bardzo często. Zwyczaj ten starała się podtrzymywać moja mama, teraz czas na mnie. Coraz częściej przed Świętem Niepodległości czyli św. Marcina w Zobacz więcej