gęś luzowana

{{headerMessage}}
Gęś w wydaniu raczej świątecznym i dla większej ilości osób. Pieczona w ten sposób jest niezwykle smaczna, mięsko jest kruche, mięciutkie i rozpływające się w ustach. Mięso z gęsi jest nie tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Surówka siekana z selerem naciowym, brokułem, ... Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Zbliża się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powiem nieskromnie - jestem boska... To znaczy gąska, którą przygotowałam była boska, ale skoro ja ją przygotowałam - no wiecie... Przygotowana od strony teoretycznej (tuitu), z naszykowanymi czterema Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chyba już mówiłam, że ostatnimi czasy wszystkie porcje są dla nas za duże. Tak właśnie było z piersią z gęsi którą upiekłam na Wielkanoc (Gęsie piersi pieczone z jabłkami ). Mało, że przy luzowaniu Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zupa grzybowa na gęsinie

Zupa grzybowa na gęsinie 476

0
{{headerMessage}}
Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, pomidorami, selerem naciowym i oliwkami DANIE Z RYŻEM Paella z owocami morza DANIE MĄCZNE Pierogi z serem i tymiankiem DANIE WEGETARIAŃSKIE Placki z kaszy jęczmiennej z ziołami i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gęsina na św. Marcina Pamiętam z dzieciństwa, że kiedyś jadało się u nas w domu gęś, na święta Bożego Narodzenia. Później jakoś zaprzestano tego; myślę, że chyba m. in. dlatego, że gęś przestała być w Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Mięso na święta - przepisy

Mięso na święta - przepisy 2897

2
{{headerMessage}}
Mięso na święta - przepisy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatki na święta - przepisy Mięso na święta - przepisy NA ZIMNO Schab pieczony w piwie Karkówka pieczona Szynka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 kaczka, 800 g obranych ziemniaków, 300 g pokrojonej w półplasterki cebuli, 50 g suszonych grzybów, garść świeżego rozmarynu, sól, pieprz, 8-9 łyżek tłuszczu (u mnie tłuszcz gęsi) Kaczkę dokładnie Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
BULION NA GĘSINIE

BULION NA GĘSINIE 103

0
{{headerMessage}}
Produktem regionalnym w trzecim numerze Kotła jest gęś spytkowska - luzowana i nadziewana naleśnikami. Mój wkład w gęsie przepisy to bulion oraz pierogi - przepis na nie już jutro. Dzisiaj bulion, Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód i Pieprz
luzowanie drobiu

luzowanie drobiu 861

2
{{headerMessage}}
Luzowanie drobiu Poniżej nie zamieściłem przepisu na konkretne danie, ale znajdziemy tu przydatne rozwiązanie kłopotliwej sytuacji, w której z pewnością znalazł się każdy kto przy dzieleniu porcji Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 311

2
{{headerMessage}}
gr/35,00 zł Sum wędzony z naszej wędzarni 1 kg /49,00 zł Pstrąg wędzony z naszej wędzarni 1 kg / 49,00 zł Sandacz faszerowany na postumencie 1 kg/ 150,00 zł Szczupak faszerowany na postumencie 1 kg/ Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 82

0
{{headerMessage}}
1 kg / 49,00 zł Pasztet z gęsi z gęsią wątrobką 1 kg / 49,00 zł Pasztet z kaczki 1 kg/ 45,00 zł Nóżki z golonką w galarecie 1 porcja 100 gr/4,00zł Ryby Na Świąteczny Stół Pstrąg w galarecie w całości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Okrasa z gęsiny – tatar z gęsi Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Jesienne gofry cynamonowo 8211 pomarańczowe Okrasa z gęsiny – tatar z gęsi W zeszłym tygodniu miałam przyjemność Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
żydowska penicylina

żydowska penicylina 130

0
{{headerMessage}}
czyli rosół. trochę inny niż nasz tradycyjny - przez ugotowanie w nich kulek nieklarowny, ale ponoć taki ma być. i nawet jeśli jest bez kulek, to gotuje się w nim makaron. jeśli nie macie smalcu z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 perliczka, sól, 8 jagód jałowca, nadzienie: 300g mięsa z perliczki (najlepiej nogi), 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 100 ml brandy, 200 ml pęczaku, 5 jagód jałowca, łyżka listków świeżego tymianku, 500 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Kaczka faszerowana

Kaczka faszerowana 1053

0
{{headerMessage}}
kaczka, sól, butelka czerwonego wytrawnego wina, nadzienie: 300 g mięsa z kaczki – pierś, nogi – ze skórą, 50 g orzechów włoskich, 2 ząbki czosnku, 40 g bułki tartej, 3 łyżki tymianku, 2 jajka, pęczek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Święty Marcin zbliża się wielkimi krokami, a tuż za nim drepcze dorodna, tłusta gęś. U mnie – jest to 5 kg wypatroszonego, zamrożonego wielkiego ptaszyska. Jako że mam już doświadczenie w luzowaniu Zobacz więcej
Agni
Agni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rozkoszne Smaki
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 867

0
{{headerMessage}}
Od kilku lat propagowana jest w Polsce akcja Gęsina na św. Marcina. W tym roku postanowiłam zaopatrzyć się w owego ptaka i powalczyć z nim :) I tak też uczyniłam, ale o efektach - w następnym wpisie. Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 786

0
{{headerMessage}}
Gęś jadłam raz czy dwa razy w życiu, w wersji podstawowej – pieczoną; sama nie przygotowywałam jej nigdy – głównie dlatego, że wydawało mi się to szalenie trudne. Tym bardziej cieszę się, że udało mi Zobacz więcej