gęś luzowana faszerowana

cholesterolu a podwyższają poziom dobrego. Natomiast tłuszcz z gęsi uważa się za afrodyzjak. Gęś luzowana i faszerowana jest niezwykle wydajna. Taka pieczeń nakarmi wiele osób, z korpusu można Zobacz więcej
Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Surówka siekana z selerem naciowym, brokułem, ... Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Zbliża się Zobacz więcej
Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do Zobacz więcej
, pomidorami, selerem naciowym i oliwkami DANIE Z RYŻEM Paella z owocami morza DANIE MĄCZNE Pierogi z serem i tymiankiem DANIE WEGETARIAŃSKIE Placki z kaszy jęczmiennej z ziołami i Zobacz więcej
Mięso na święta - przepisy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatki na święta - przepisy Mięso na święta - przepisy NA ZIMNO Schab pieczony w piwie Karkówka pieczona Szynka Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 247

2
z białą kiełbasą i borowikami 1 litr / 18,00 zł Barszcz czerwony czysty 1 litr / 15,00 zł Uszka mięsne do barszczu 1 kg / 28,00 zł Kołduny z mięsa wołowego i baraniny 1 kg / 30,00 zł Bigos Zobacz więcej
Agni
Agni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rozkoszne Smaki
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 849

0
Od kilku lat propagowana jest w Polsce akcja Gęsina na św. Marcina. W tym roku postanowiłam zaopatrzyć się w owego ptaka i powalczyć z nim :) I tak też uczyniłam, ale o efektach - w następnym wpisie. Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Faszerowany kurczak

Faszerowany kurczak 5256

1
Miała być gęsina, ale gęsi nie dostałam :) A tak na serio to strasznie dawno nie jedliśmy faszerowanego kurczaka i całkiem zwyczajnie za nim zatęskniłam. Dzisiaj więc przedstawiam Wam mój sposób na Zobacz więcej
Walentynki – przepisy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Pierogi z serem Walentynki – przepisy Zbliżają się Walentynki :) Zebrałam dla Was w jednym miejscu inspiracje na dania na Zobacz więcej
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
z mięsem od kości. Skrzydła i nogi wyłamujemy ze stawów barkowych i biodrowych. Oddzielamy mięso od korpusu. Wuala! Brawa, uściski, stakanki. Z korpusu razem z szyją robimy taki bigos, że jak kto Zobacz więcej
Jak oszczędzać w kuchni #1 – punkt wyjścia i kilka ... Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Gęś faszerowana luzowana 8211 przepis + film Jak oszczędzać w kuchni #1 – punkt wyjścia i kilka Zobacz więcej