ges marynata

O tym, że polska gęsina jest najlepsza na świecie oraz o tym, że Polacy ciągle jej nie doceniają pisałam ostatnio, kiedy przygotowywałam gęś klasycznie z jabłkami i majerankiem (na którą przepis Zobacz więcej
ziemniaki i cebule (pieczemy je lekko polane olejem rzepakowym w 200 stopniach około 35-40 minut)- efekt widoczny na fotce. Następnie faszerujemy surową gęś pulpecikami, pieczonymi ziemniakami i Zobacz więcej
wszystkie Drób Dziczyzna Inne Kremy/Zupy Makaron Małe co nieco Na słodko Pasty do chleba Ryby Ryż Sałatki Wieprzowina Zaprawy Święta Bożego Narodzenia! strony O mnie szukaj Dziczyzna Piersi gęsi w Zobacz więcej
gałązki świeżego majeranku. Następnie faszerujemy surową gęś obranymi kawałkami jabłek i rodzynkami. Przy pomocy wykałaczek zszywamy skórkę gęsi- u mnie wykałaczki metalowe lub dokładnie zakładamy Zobacz więcej
także gałązki świeżego majeranku. Następnie faszerujemy surową gęś obranymi kawałkami jabłek i żurawiną. Przy pomocy wykałaczek zszywamy skórkę gęsi- u mnie wykałaczki metalowe lub dokładnie Zobacz więcej
Skocz do komentarzy Przepis na podwójną pierś z gęsi (ja zrobiłam z połowy porcji) Marynata : 1 łyżka miodu kilka kropel cytryny łyżka sosu sojowego sól , pieprz Marynatą posmarować mięso i odstawić Zobacz więcej
ula243
ula243 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Uli
Mglista Bawaria :)

Mglista Bawaria :) 121

0
(1) Makarony(1) Marynaty(1) Mielone na rozne sposoby(3) Muffiny babeczki itp.(3) Nalesniki(1) omlety -na slodko(1) Omlety na slono(1) Pieczywo(1) pierniczki(1) Pierniki(1) Pierogi(2) pizza(1) Zobacz więcej
na rozne sposoby(2) Koktajle alkoholowe(1) Koktajle owocowe(1) Makarony(1) Marynaty(1) Muffiny babeczki itp.(3) Nalesniki(1) omlety -na slodko(1) Omlety na slono(1) pierniczki(1) Pierniki(1) Zobacz więcej
ula243
ula243 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Uli
Ges pieczona w calosci

Ges pieczona w calosci 476

0
Kulinaria Uli: Ges pieczona w calosci Kulinaria Uli Zapraszam do mojej kuchni :) niedziela, 9 listopada 2014 Ges pieczona w calosci W tym roku przywiozlam sobie szesc gesi z Polski ;) . Oto pierwsza z Zobacz więcej
ula243
ula243 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Uli
Makaron domowy

Makaron domowy 176

0
(1) Makarony(1) Marynaty(1) Muffiny babeczki itp.(3) Nalesniki(1) omlety -na slodko(1) Omlety na slono(1) Pierogi(2) pizza(1) Placki(3) placuszki(2) Propozycje sniadaniowe(1) Przekaski(4) Przetwory(2) Zobacz więcej
(7) Dania z jajek(1) Dania z makaronem(2) Desery swiateczne(1) Dla dzieci(1) Domowa wedlina(3) Dziczyzna(1) Golonki na rozne sposoby(5) GĘSINA na rozne sposoby(2) Inne(2) Koktajle alkoholowe(1) Zobacz więcej
puszka groszku konserwowego *5 jajek *30 dkg platow sledziowych *male kwasne jablko *1 płaska łyżeczka musztardy *4- 5łyżkek majonezu *sól, pieprz *2 łyżki natki pietruszki, Zalewa: *1/4 szklanki Zobacz więcej
Kulinaria Uli: Ges w towarzystwie pomaranczy (pieczona w calosci ) Kulinaria Uli Zapraszam do mojej kuchni :) środa, 7 stycznia 2015 Ges w towarzystwie pomaranczy (pieczona w calosci ) Moja kolejna Zobacz więcej
W listopadzie w roli głównej – grillowana gęsina. Latest: W listopadzie w roli głównej – grillowana gęsina Krwawa Mary – doskonała marynata do mięsa czerwonego Herbata nie tylko do picia! Doskonały Zobacz więcej
,czas duszenia bedzie sie roznil. Moje udka byly takie wiejskie ,wiec czas duszenia byl dluzszy i trwal okol poltorej godzinny. 8. Okolo 10 minut przed koncem duszenia doprawiamy sola i swiezo Zobacz więcej