gęś pieczona nadziewana porami i suszonymi śliwkami

Chrupiąca gęś z nadzieniem z pora i grzybów | Magiczny Składnik Magiczny składnik Magiczny Składnik Szukaj Menu Close Home Przepisy Magazyn Warsztaty Info youtube tomek@magicznyskladnik.pl +48 668 828 Zobacz więcej
Kaczka pieczona z jabłkami i suszonymi śliwkami | Dzieci Jedzą Dzieci Jedzą Dzieci lubią jak jedzenie się do nich uśmiecha :) U nas znajdziecie wiele przepisów na wesołe dania dla malucha i starszaka. Zobacz więcej
Składniki: ok. 500 g kawałek schabu garść suszonych śliwek 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju sól, pieprz Wykonanie: Piekarnik nagrzej Zobacz więcej
W najbliższy weekend wybieram się do przyjaciół na noc horrorów :) Nie obchodzimy jakoś specjalnie Halloween, ale uwielbiamy oglądać horrory, a horrory - jak wiadomo, najlepiej ogląda się w długie, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Gęś pieczona

Gęś pieczona 14107

Ostatnio jest sporo dyskusji na temat pieczenia gęsi a konkretnie na temat temperatury jej pieczenia. Ja gęsi jadam i piekę od lat…trudno już to policzyć… Moja Mama piekła wspaniałe gęsi, ja piekę też Zobacz więcej
Przedstawiam Wam kolejny tegoroczny przepis bożonarodzeniowy. A czyż jest jakiś wypiek, który bardziej kojarzy się z Bożym Narodzeniem niż piernik czy pierniczki? Dlatego po przepisie na jaglany Zobacz więcej
To dość szybkie i nieskomplikowane danie. Co ważne powstało zupełnie przypadkowo. Takie dania lubię najbardziej.Pysznie! Składniki pierś z indyka biała część pora kilka suszonych śliwek pieprz Zobacz więcej
Schab pieczony w kiszonej kapuście i porach. Pamiętacie Kuchnię Polską od Lidl Polska? Tę w wersji słonej. Już jakiś czas temu obiecywałam Wam przepis i dziś, przy okazji zbliżających się Świąt mam Zobacz więcej
Przedstawiam Wam kolejny tegoroczny przepis bożonarodzeniowy. A czyż jest jakiś wypiek, który bardziej kojarzy się z Bożym Narodzeniem niż piernik czy pierniczki? Dlatego po przepisie na jaglany Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Gęś pieczona

Gęś pieczona 9360

Gęsina to drób, który nie co dzień gości na naszych stołach. Jeżeli nie mamy możliwości spożywania jej często to warto przygotować ją chociaż na Święta. Pieczona gąska jest pyszna, ale tłuszczu jaki Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota smakuje
Gęś pieczona

Gęś pieczona 8811

Tym razem propozycja na mięsny obiad, szczególnie ten świąteczny. Świąteczna gęś pieczona. Będzie pysznie smakować w towarzystwie pieczonych warzyw np. marchewki czy pietruszki oraz z zimowymi Zobacz więcej
Gęś pieczona w pomarańczach i mandarynkach to pozycja obowiązkowa na jesiennym polskim stole, zwłaszcza w listopadzie, gdy mięso gęsi jest najlepsze. Gęś pieczona w pomarańczach i mandarynkach jest Zobacz więcej
Por to moje ulubione warzywo, uwielbiam go pod każdą postacią. Dziś postanowiłam nadziać nim pierś kurczaka. Chrupiąca panierka, soczysty kurczak i on, czyli por! 1 podwójna pierś z kurczaka 1 mały Zobacz więcej
We wczesnym dzieciństwie, mój Brat i ja, mieliśmy pewną ulubioną piosenkę. Niekoniecznie z kategorii tych, przeznaczonych dla milusińskich, ale jak wiadomo, takie są wtedy najlepsze. Jedna z jej Zobacz więcej
Dagmara
Dagmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pikantna Słodycz
Gęś pieczona

Gęś pieczona 8020

Piękna, rumiana gąska. Zawsze wychodzi idealna i krucha dzięki wielogodzinnemu moczeniu w solance. Możemy ją nadziać jabłkami, pomarańczami lub tak jak ja kaszą na słodko. Doskonały przepis na Zobacz więcej
Tak naprawdę tę gęś upiekłam parę miesięcy temu, ale uznałam, że przepis najlepiej podać w listopadzie, kiedy to sezon na tego wspaniałego ptaka się rozpoczyna. Szukajcie młodej Gęsi Owsianej lub Zobacz więcej
bagatelka
bagatelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pychotka
Gęś pieczona

Gęś pieczona 7489

Szczerze muszę przyznać, że pierwszy raz przyrządzałam i w ogóle jadłam gęś. Ale muszę również przyznać, że jej smak bardzo przypadł mi do gustu :) Niestety rzadko na co dzień jadamy gęś ale warto to Zobacz więcej
Sezon zimowy to zdecydowanie czas na gęsinę. Obowiązkowa na 11 listopada – dzień św. Marcina. Uważam także, że to idealna propozycja na danie na świątecznym stole. Pieczona gęś faszerowana podrobami, Zobacz więcej
Przypomniało mi się niedawno, jak nasza kochana Pani Bożenka, na praktykach w restauracji "Bajka" uczyła mnie robić Schab pieczony ze śliwkami. Dokładnie pamiętam jakie to było pyszne jedzonko. Tak Zobacz więcej