gęś pieczona wg okrasy

i zrobić sobie samemu wędlinę , zwłaszcza z dobrego jakościowo mięsa. Z gęsiej piersi robiłam już półgęsek pieczony w niskiej temperaturze, surową wędlinę peklowaną w soli wg. Okrasy, teraz Zobacz więcej
miałam wielki ruch na blogu za sprawą przepisu na gęś w soli wg. Karola Okrasy. Prawdopodobnie ten odcinek przypomniała telewizja. Z ciekawości zerknęłam, jak to wygląda – i mój przepis jest na Zobacz więcej
, pieczona i wędzona. Na Liście Produktów Tradycyjnych znajduje się okrasa czyli po kaszubsku obona. Składniki. Surowe mięso z gęsi, najlepiej udo lub pierś. Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, czosnek Zobacz więcej
Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich Zobacz więcej
... robi się ją kilka minut, a takie daje szczęście :D SKŁADNIKI: sałata rukola ser gorgonzola 2 do... Ekspres obiad - makaron z pesto i tuńczykiem Czasem zdarza się taki dzień... , że nie ma czasu Zobacz więcej
gęsiny. W XVI i XVIII wieku byliśmy, jakby nie patrzeć gęsią potęgą. Dorodną gęś można upiec w całości lub rozczłonkować i dusić w gęsim tłuszczu. Wspaniały smak mięsa podbiją świeże zioła: tymianek Zobacz więcej
(1) kapusta (4) kapusta kiszona (5) karkówka (3) karmel (3) kartacze (2) kasza (3) kiełbasa (1) kluski (1) koszelewskie opowieści (136) kotlet (5) krewetki (3) królik (1) kuchnia arabska (2) kuchnia Zobacz więcej
(4) drób (10) dynia (4) dziczyzna (2) dżem (1) fasola (7) feta (5) golonka (3) grzyby (7) gęś (1) hummus (1) indyk (9) jabłko (5) jarmuż (2) kabaczek (1) kaczka (1) kalarepka (1) kapusta (4) kapusta Zobacz więcej
z antyestablishmentem! Part... 1 dzień temu LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Piegowate pierogi, czyli ruskie z czarnuszką - Ziemniaki, ser i czarnuszka. Główne składniki pierogów. Czarnuszka ma silny Zobacz więcej
rozwiązana bo tak chcieli koalicjanci! Wspólnie uznaliśmy, że było to połączenie ognia z wodą! Establishmentu z antyestablishmentem! Part... 1 dzień temu LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Piegowate pierogi, Zobacz więcej
sera 20 dkg pokrojonych pieczarek 1 papryka 1 marchew 1 cebula przyprawa do pizzy Paprykę, marchew i cebulę drobno posiekać (ew. zetrzeć na tarce). Wszystkie składniki wymieszać i smażyć placki. Zobacz więcej
en rekke enkle og velsmakende oppskrifter. 8 godzin temu trochę inna cukiernia Słodkie ci..., czyli półfrancuskie kieszonki z jabłkami - "Słodkie ci..i" - właśnie pod taką obrazową nazwą wieki temu Zobacz więcej
Christophera Borek z nadzieniem mięsno-serowym. - Dla tych ,którym znudził się klasyczny borek z serem i szpinakiem, proponuję nadzienie mięsne. Ja zrobiłem borek z obydwoma .Mój borek jest bardzo Zobacz więcej
del padiglione dedicato alla Regione Lombardia - E’ stato ufficialmente presentato il padiglione dedicato alla Regione Lombardia, allestito in occasione dell’edizione 2014 di Vinitaly, il più ... 2 Zobacz więcej
razem udało mi się zrobić zdjęcia J. Co tu dużo pisać – niezdrowy, ... 3 dni temu Gotujący facet Sałatka ze szpinakiem Baby i serami - Sobotnia wizyta u mojej przyjaciółki Kasi oraz wspaniałe dania, Zobacz więcej
zdrowa TORT LODOWY Kawa, Karmel - Przepis pochodzi od Nigelli, ale ja go odkryłam u Słodkiej Feerii.Dopiero za trzecim razem udało mi się zrobić zdjęcia J. Co tu dużo pisać – niezdrowy, ... 3 dni Zobacz więcej
lepsze artystki niż na krakowskim czy wrocławskim rynku, a także przy Stadionie... 11 godzin temu Bernika - mój kulinarny pamiętnik Spaghetti bolognese - Jaki jest wasz ulubiony sos do makaronu? Zobacz więcej
4 dni temu włoszczyzna włoszczyzna w świątecznej szopce - koleżanka mi powiedziała, że ateiści nie powinni świętować Bożego Narodzenia, choć już nie wytłumaczyła kto powiedział, że KrK ma prawa Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Paszteciki

Paszteciki 9234

1
mi powiedziała, że ateiści nie powinni świętować Bożego Narodzenia, choć już nie wytłumaczyła kto powiedział, że KrK ma prawa autorskie do 24-25-26... 4 dni temu Żeby życie miało smaczek... zimne Zobacz więcej
Człowiek jest tym, co zje...: Pierś kurczaka w ziołach skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... czwartek, 2 stycznia 2014 Pierś kurczaka w Zobacz więcej