gęś pieczona wg okrasy

{{headerMessage}}
i zrobić sobie samemu wędlinę , zwłaszcza z dobrego jakościowo mięsa. Z gęsiej piersi robiłam już półgęsek pieczony w niskiej temperaturze, surową wędlinę peklowaną w soli wg. Okrasy, teraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
miałam wielki ruch na blogu za sprawą przepisu na gęś w soli wg. Karola Okrasy. Prawdopodobnie ten odcinek przypomniała telewizja. Z ciekawości zerknęłam, jak to wygląda – i mój przepis jest na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, pieczona i wędzona. Na Liście Produktów Tradycyjnych znajduje się okrasa czyli po kaszubsku obona. Składniki. Surowe mięso z gęsi, najlepiej udo lub pierś. Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, czosnek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
inny sylwestrowy wieczór, póki się nam apetyt nie skończy. Uff, gotowe. Podajemy z zasmażanymi buraczkami i obserwujemy jak się biesiadnikom facjaty cieszą z błogości. Taka gęś doskonale idzie pod Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) czerwiec(7) maj(17) kwiecień(19) marzec(25) luty(22) styczeń(1) Bądź na bieżąco :D Liczba odwiedzin Kategorie: Dzień dobry(14) Dziś na obiad... właśnie to(158) Grill(2) Koktajle(11) Pasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gęsiny. W XVI i XVIII wieku byliśmy, jakby nie patrzeć gęsią potęgą. Dorodną gęś można upiec w całości lub rozczłonkować i dusić w gęsim tłuszczu. Wspaniały smak mięsa podbiją świeże zioła: tymianek Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Sesemesy bagienne

Sesemesy bagienne 264

0
{{headerMessage}}
(4) boczek (12) brokuł (2) brukiew (1) buraki (3) bób (1) cebula (2) chleb (2) ciasto (11) cieciorka (1) cielęcina (2) cukinia (8) czosnek (1) deser (14) dip (3) do spróbowania (4) drób (10) dynia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(4) drób (10) dynia (4) dziczyzna (2) dżem (1) fasola (7) feta (5) golonka (3) grzyby (7) gęś (1) hummus (1) indyk (9) jabłko (5) jarmuż (2) kabaczek (1) kaczka (1) kalarepka (1) kapusta (4) kapusta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
e macedonia di frutti di bosco - Mammamia come sono in ritardo oggi!Arrivo quasi per l'ora del tè con la ricetta di una tarte fresca e golosa!Questa settimana ho esagerato con i dolci, n... 17 godzin Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, czyli nasze toskańskie smaki Sałatka z bulgurem - Kolejna wiosenna kolorowa sałatka pełna smaku i witamin.Oczywiście zamiast bulguru można użyć kuskusu, quinoi, kaszy jaglanej czy Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Pizza jak placki

Pizza jak placki 1776

1
{{headerMessage}}
Człowiek jest tym, co zje...: Pizza jak placki skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... sobota, 31 maja 2014 Pizza jak placki 9 łyżek mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
godzin temu raspberries and cream Domowe dulce de lece - Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://raspberriescream.blogspot.co.uk/ 13 godzin temu Smaczna Pyza Chałka - "Wypiekanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gotowanie z Formułą - podsumowanie GP Malezji - [image: Wspólne gotowanie z Formułą - Malezja] Wczoraj odbyło się drugie Grand Prix, w Malezji. Przenieśliśmy się do wyjątkowego dla nas miejsca. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
godzin temu Apéritif Knallkjøp fra Toscana - Disse vinene er usedvanlig gunstig priset i Norge. Supre matviner begge to. 6 godzin temu The Pioneer Woman - Full RSS Feed March Movie Madness: Final Zobacz więcej
{{headerMessage}}
; Tomato Frittata di spaghetti napoletana al forno - Questa settimana ho cercato ricette per un pic-nic. La frittata di spaghetti napoletana mi sembra una della ricette più adatte e visto che ho in Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w wyborach do Parlamentu Europejskiego. Węgierskim kandyda... 2 dni temu W mojej kuchni Włoska sałatka z oliwkami wg Aleex - *Kolejny słoneczny i jak zwykle zabiegany dzień. Wpadłam do domu po Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Placek z kefirem

Placek z kefirem 3099

0
{{headerMessage}}
Człowiek jest tym, co zje...: Placek z kefirem skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... czwartek, 2 stycznia 2014 Placek z kefirem 2 jajka 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kobiet naprawdę umie gotować, ile ma na to czas, siły i chęci...?Joanna Chmielewska "Jak wytrzymać z mężczyzną" Wyświetl mój pełny profil Moja lista blogów Najnowsze Noworoczne telefony Franciszka - Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Paszteciki

Paszteciki 9260

1
{{headerMessage}}
. Autor:Beatao17:13 Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Etykiety:przekąski Reakcje: Brak komentarzy: Prześlij komentarz Starszy postStrona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) O mnie Beata Kraków, Małopolska , Poland A ile kobiet naprawdę umie gotować, ile ma na to czas, siły i chęci...?Joanna Chmielewska "Jak wytrzymać z mężczyzną" Zobacz więcej