gęś pieczona z jabłkami

Na świąteczny obiad gęś ;dodatek jabłek tylko wieńczy dzieło;) pasują idealnie do kruchego ,pieczonego mięsa.Smaki świetnie się ze sobą komponują.Prosty przepis na elegancki obiad: Składniki dla 4 Zobacz więcej
Ten przepis jest po prostu fantastyczny! Banalnie prosty i smaczny. Dodatek jabłek nadaje gęsi niepowtarzalnego smaku i aromatu. Przygotowanie: 30 min, Pieczenie: 3 h Składniki: cała gęś 0.5 kg Zobacz więcej
Gęś przygotowałam jakiś czas temu, długo nie mogłam się zmobilizować aby dodać przepis, jednak nadszedł ten dzień, i dzielę się nim na blogu:) Przed przygotowaniem gęsi, bardzo dużo czytałam o Zobacz więcej
, koperkiem, majerankiem i natką świeżej pietruszki z dodatkiem (08.10.2014)Kanapki z duszonego boczku z chrzanem i sałatka jarzynowa (08.10.2014)Okonie (08.10.2014)Ryż z jabłkami i cynamonem Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Gęś pieczona z jabłkami

Gęś pieczona z jabłkami 3227

2
Pierwszy raz piekłam gęś w całości. Muszę powiedzieć, że wyszła świetnie. Gęś ważyła 4,5 kg i z tego co słyszałam nie należy kupować mniejszej - będzie miała za mało mięsa. I była to cenna uwaga. Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Gęś pieczona z jabłkami

Gęś pieczona z jabłkami 1334

0
. Wytrwałam 20 minut i chyba wystarczyło – gęsina była miękka, soczysta i pyszna. Składniki Gęś (ok.4,5-5 kg) 4 kwaśne jabłka Pęczek tymianku Sól, pieprz Oliwa Miód Przygotowanie Umyj gęś, dokładnie Zobacz więcej
Mają Amerykanie swojego indyka nakażde święto izrobili ztego znaną nacały świat tradycję. Aletradycja pieczenia gęsi wnaszym kraju jest starsza niż historia Ameryki ibardzo cieszy to, żepo latach Zobacz więcej
Planujesz spotkanie rodzinne? Chcesz zachwycić znajomych? Pomysł na dziś to pieczona gęś. Pyszna, aromatyczna. Mięso dzięki pieczeniu z jabłkami jest bardzo wilgotne. Do niej 3 dodatki warzywne plus Zobacz więcej
gęś pieczoną, przyprawioną czosnkiem i majerankiem i wypełnioną jabłkami. Gęś jest bardzo soczysta, ma przyjemnie spieczoną skórkę i smakuje znakomicie. Podaję ją z przepysznymi buraczkami z jabłkiem Zobacz więcej
Gęś z jabłkami to klasyczny przepis kuchni polskiej. Ciekawym urozmaiceniem jest gęś pieczona z kasztanami jadalnymi i jabłkami. Mięso zyskuje delikatny posmak kasztanów i charakterystyczny aromat Zobacz więcej
Przepis kuchni staropolskiej - cała gęś pieczona z jabłkami w cydrze z dodatkiem majeranku.Dzięki temu mięso nie jest suche i rozpływa się w ustach pozostawiając jabłkowy posmak.Kiedyś gęsi były Zobacz więcej
Składniki: 1 kg piersi z gęsi, 3 jabłka, 2 plasterki pomarańczy, 4 ziemniaki, przyprawy: sól, pieprz, majeranek, słodka papryka. solanka: 1 czubata łyżka soli, 2 litry wody. Przygotowanie: Zobacz więcej
Składniki: pierś z gęsi sól 2 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki pieprzu 2 jabłka 1 łyżeczka majeranku 1 łyżecka kardamonu Pierś umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, skórę naciąć w kratkę. Natrzeć solą i Zobacz więcej
Przepis kuchni staropolskiej - cała gęś pieczona z jabłkami w cydrze z dodatkiem majeranku.Dzięki temu mięso nie jest suche i rozpływa się w ustach pozostawiając jabłkowy posmak.Kiedyś gęsi były Zobacz więcej
Składniki: 2 piersi z gęsi, bez skóry 2 słodkie jabłka pół łyżeczki cynamonu 1 łyżka miodu sól i pieprz do smaku 4 goździki 2 łyżki gęsiego tłuszczu Ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki 1 szklanka Zobacz więcej
do 200 stopni przez około 2,5 godziny. Przez pierwsze 2 godziny pod przykryciem, pózniej odkryć. Od czasu do czasu polewać wytapiającym się tłuszczem. Wyłączyć piekarnik i pozostawić jeszcze na 15 Zobacz więcej
Przygotowałam dzisiaj gęś jako generalną próbę przed świętami. Tym razem zamiast naszego tradycyjnego przepisu postanowiłam wykorzystać przepis znaleziony na stronieprzepisy.pl. W przepisie użyte były Zobacz więcej
Po kaczce przyszła kolej na gąskę, tym razem tylko pierś w przyszłości na pewno upiekę całą. Gęś wyszła mięciutka i delikatna. Składniki: (3 porcje) pierś z gęsi (waga ok. 1,5 kg) jabłko przyprawy Zobacz więcej
Gęsina na Świętego Marcina stała się już u nas tradycją :) Polecam soczystą, pyszną pierś gęsi pieczoną z jabłkami i majerankiem - połączenie może oczywiste, ale naprawdę pyszne :) Wypróbujecie Zobacz więcej
Planując menu na naszą biesiadę wiedziałam, że najbardziej chciałabym aby zawierało pieczoną gęś – typowe danie na Świętego Marcina. Dobrze, że poszukiwania ptaszka rozpoczęłam odpowiednio wcześniej, Zobacz więcej