gęś pieczona z porami

{{headerMessage}}
zdaję sobie sprawę, że dla niektórych cała gęś to za dużo, tak pod względem jedzenia, jak i zabawy w trakcie przygotowania. dlatego też dziś coś, co można zrobić z samych gęsich udek, które dość łatwo Zobacz więcej
Kathy25
Kathy25 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zmyslsmaku
Golonka po pomorsku

Golonka po pomorsku 305

0
{{headerMessage}}
Składniki: 1,5 kg golonki,1 cebula,150 g białej części pora,1 łyżka koncentratu pomidorowego,2 łyżki smalcu,1 szklanka bulionu z kostki,1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku,1/2 łyżeczki kminku,1 – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
by coollinaria • 8 listopada 2012 • drób, wędrówki kulinarne • Comments (0) • 329 Zawsze jest ten pierwszy raz, pierwsza kaczka, kurczak, indyk, dziś przyszła pora na gęś, gęś z hodowli ekologicznej, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zupa grzybowa na gęsinie

Zupa grzybowa na gęsinie 467

0
{{headerMessage}}
– z mięsa można zrobić pierogi lub gołąbki. Grzyby zostawić do zupy. Kartofle obrać, pokroić w kostkę, ugotować w lekko osolonej wodzie. Grzyby pokroić. Do przecedzonego wywaru dodać ugotowane Zobacz więcej
MarciochaKucharzy
MarciochaKucharzy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MarciochaKucharzy
Pierś z gęsi

Pierś z gęsi 14514

2
{{headerMessage}}
Kolejne wyzwanie za nami :D Pierś z gęsi SKŁADNIKI: 1kg piersi z gęsi kilka ziemniaczków 1 por śmietana 2 ząbki czosnku oliwa sól, pieprz, majeranek, pieprz ziołowy, lubczyk Pierś gęsią myjemy i Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Gęś pieczona

Gęś pieczona 445

2
{{headerMessage}}
Mamy za sobą, szczególnie w Polsce uroczysty, Dzień Świętego Marcina, w którym tradycyjnie na stołach pysznią się słodkie rogale i aromatyczna gęsina! Arystokratka wśród drobiu – bo tak nazywana jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Staropolskie wymysły, z cyklu "wtorkowe obiady czwartkowe". Właściwie, to do tej pory nie przepadałam za gęsiną, czy mięsem kaczki. Dania te zawsze kojarzyły mi się ze źle przyprawionymi wiórami. Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki i aromaty
Mufinki waniliowe z jabłkiem

Mufinki waniliowe z jabłkiem 161

2
{{headerMessage}}
Za oknem... hmmmm.... zima?.... raczej nie... wiosna? ...jeszcze nie... trudno określić jaka to pora roku, i chociaż zima nie należy do moich ulubionych , to jednak tęsknię za nią:) Bo czy to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dopełniona ..Tym właśnie jest ta prosta surówka na zimę , ciepłem świątecznych chwil… Wiem nie ta pora roku ,ale najwyższa pora ,aby się na nią przygotować bo magia wymaga czasu… Potrzebujemy : 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś dzień makaronu więc nawiążę do tematu, choć na dobry makaron zawsze jest odpowiednia pora :). Szybka, pyszna zupa z pieczoną gęsią. Całą gęś można upiec na obiad a zupę przygotować z tego, co nam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiejszy przepis jest jednym z moich ulubionych. Brukselka z daktylami doskonale pasuje na świąteczny stół, ale także do jesiennych dań, kaczek, gęsi i przeróżnych pieczeni. Jest delikatna i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień i zima to odpowiednia pora na gęś, bo jest chłodniej i treściwsze potrawy bardziej nam smakują. Gęsina ma bardzo dużo białka, minerałów, węglowodanów i jest zdrowa. Pierś gęsi pieczona w Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Wywar na  kościach z pieczonej gęsi

Wywar na kościach z pieczonej gęsi 161

0
{{headerMessage}}
Piekliście gęś? Zostało dużo kości? A może macie jeszcze gęsią szyję? Szkoda to wszystko wyrzucić. Na takich kościach można przygotować bardzo dobry bulion, stanowiący świetną bazę dla zup. Można też Zobacz więcej
Kasia_kardamonek
Kasia_kardamonek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kardamonek
Wołowina a'la cassoulet

Wołowina a'la cassoulet 155

0
{{headerMessage}}
Cassoulet to potrawa pochodząca z Francji. Każdy kucharz ma na nią swój własny przepis, uważany oczywiście za ten najlepszy. Zasadniczą różnicą pomiędzy wersjami tego dania jest rodzaj mięsa, z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis z kuchni Karola Okrasy, nieco zmodyfikowany. Zamiast prawdziwków użyłam podgrzybków. A wędzoną gęś zastąpiłam wędzonym kurczakiem. Bardzo smaczna, delikatna zapiekanka. Podgrzybki pomimo tego, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiejszy przepis jest jednym z moich ulubionych. Brukselka z daktylami doskonale pasuje na świąteczny stół, ale także do jesiennych dań, kaczek, gęsi i przeróżnych pieczeni. Jest delikatna i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli na Twoim stole gości pieczony drób, warto wykorzystać kości i korpus. Dzięki temu kolejnego dnia możesz podać smaczny rosół. Dodatki sprawiają, że zupa jest sycąca, a przyprawy i sos sojowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
otrzymałam porcję tej fasoli od mojego ogrodniczego guru czyli Łukasza z Bez-ogródek i wraz z Marysią znaną z bloga Gruszka z Fartuszka zabrałyśmy się za kulinarne eksperymenty z fasolką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
długo pieczona pierś z gęsi Są dwa sposoby na upieczenie gęsiny, możemy piec ją bardzo krótko, albo bardzo długo. Pierwszy sposób opisałem już jakiśczastemu, a więc dziś pora na drugąmetodę. Polecam Zobacz więcej