gęś pieczona z porami i śliwką

Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do Zobacz więcej
Przyszedł Nowy Rok, więc czas podsumowań. Dziś prezentuję Wam top 20 przepisów z 2013 roku. Spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów Ilość wyświetleń w roku 2013: 6528 Boczek pieczony Ilość wyświetleń Zobacz więcej
niedawno przeczytałam, że znajoma zrobiła na obiad karczek w kapuście, ze śliwkami. zabrzmiało tak apetycznie, że po prostuMUSIAŁAM to zrobić, i poprosiłam Tunię o przepis :) podzieliła się, zrobiłam Zobacz więcej
pobić wymienione wyżej potrawy w przedbiegach. Za konfitowanie kaczki zabieram się zazwyczaj późną jesienią, by potem, gdy tylko przyjdzie mi na nie ochota, wygrzebać delikatne mięso, zanurzone w Zobacz więcej
Piersi gęsi w sosie śliwkowym - Dziczyzna - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Piersi gęsi w sosie śliwkowym (22.04.2014)Sałatka z rukolą w sosie z Zobacz więcej
pomarańczowym, batatami i kalarepką, na chlebowym farszu, a w niedzielę ja sama upiekłam gęś z porami, śliwkami i cząstkami jabłek. Piekłam tę gęś długo, w niskiej temperaturze, zainspirowana Zobacz więcej
możliwość uczestniczyć. Odbyły się one w uroczym dworku-restauracji Krasnodwórw Warszawie. Prowadził je koordynator akcji i szef kuchni restauracji Bulaj w Sopocie Artur Moroz. Od niego dowiedziałam Zobacz więcej
sos do tego podać. nieskromnie powiem, że wybór był słuszny. Sos na bazie suszonych śliwek, czerwonego wina, cebuli i cynamonu, to dobry sos do mięsa, nie tylko od święta :) Pasuje do kaczki, Zobacz więcej
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
, to może być 1 rodzaj mięsa, ale dobrej jakości, np. z kaczki, gęsi, gołębia, cielaka... nie używam mięsa wieprzowego; mięso powinno być z kością; mięsa powinna być słuszna ilość, nie da się ugotować Zobacz więcej
, karkówka marynowana m.in w musztardzie , szynka podana z sosem z żurawiny dosmaczona była kajmakiem , który zastąpił miód w marynacie. Do karkówki zrobiłam moje popisowe jabłka z porami w białym Zobacz więcej
na przygotowaniu potraw z polskiegodrobiu, prowadzone przez polskich kucharzy pod kierownictwem wybitnego szefakuchni Artura Moroza. Dyplomaci przygotowali między innymi: kurczaka po polsku, Zobacz więcej
i parę oliwek… Przystawka Pierogi z wielkopolską gęsią,kurki, suszona śliwka, oliwa gryczana Ładne pierogi, ulepione za pomocą foremki, ciasto średnio grube, sprężyste. Najważniejsze jednak jest Zobacz więcej
Szerokiej 9, Obiad i deser był GENIALNY! rozpływał się w ustach... Ja zamówiłam gęś pieczoną podawaną z flanem z kaszy pęczak i borowików, śliwkami confit, faszerowanym porem i sosem śliwkowym - Zobacz więcej
Owoce morza z czerwonym ryżem pełnoziarnistym Małże z białym winem i śmietanką Tarta z wędzonym łososiem, kalafiorem i papryką Kotlety z ciecierzycy i quinoa Sałatka ze świeżego szpinaku z Zobacz więcej
renata_targosz
renata_targosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ArtKulinaria
Menu na Sylwestra

Menu na Sylwestra 3181

1
. W zależności od składu takiej sałatki, możecie przygotować ją w pojedynczych porcjach, wykorzystując do tego małe pucharki, lub niskie szklanki o ciekawych kształtach. Sałatka Caprese Sałatka z Zobacz więcej
łososia podanego na kobiercu z zielonych szparagów w asyście cieciorki. Dodatkiem do rybybył wspaniały, kremowysos na bazie cebuli ibiałego wina z dodatkiem kurkumy. Jako główne danie mięsne Zobacz więcej
(8) KUCHNIA ROSYJSKA(1) KUCHNIA TAJSKA(3) KUCHNIA WĘGIERSKA(1) KUCHNIA WŁOSKA(18) Pora roku JESIEŃ(20) LATO(18) WIOSNA(1) ZIMA(6) Kategorie babeczki / muffiny(33) bez mięsa(44) Boże Narodzenie(18) Zobacz więcej
(czyli długiego duszenia w tłuszczu), a także do gotowania bardzo aromatycznych i esencjonalnych bulionów, rosołów czy wywarów na zupę. Najlepiej przygotować z niej: cała tuszka: pieczenie piersi: Zobacz więcej