gęś pieczona z porami śliwką

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zupa grzybowa na gęsinie

Zupa grzybowa na gęsinie 467

0
{{headerMessage}}
Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
TOP 20 przepisów z 2013 roku

TOP 20 przepisów z 2013 roku 268

0
{{headerMessage}}
Przyszedł Nowy Rok, więc czas podsumowań. Dziś prezentuję Wam top 20 przepisów z 2013 roku. Spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów Ilość wyświetleń w roku 2013: 6528 Boczek pieczony Ilość wyświetleń Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- albo ząbki, albo suszony w plasterkachtłuszcz do smażenia - gęsi smalec najlepszy, ale z dobrą margaryną też się da :)majeranek suszony,sól, pieprz przygotowanie: kotlety z karczku rozbić, posolić, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pobić wymienione wyżej potrawy w przedbiegach. Za konfitowanie kaczki zabieram się zazwyczaj późną jesienią, by potem, gdy tylko przyjdzie mi na nie ochota, wygrzebać delikatne mięso, zanurzone w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piersi gęsi w sosie śliwkowym - Dziczyzna - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Piersi gęsi w sosie śliwkowym (22.04.2014)Sałatka z rukolą w sosie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomarańczowym, batatami i kalarepką, na chlebowym farszu, a w niedzielę ja sama upiekłam gęś z porami, śliwkami i cząstkami jabłek. Piekłam tę gęś długo, w niskiej temperaturze, zainspirowana Zobacz więcej
{{headerMessage}}
możliwość uczestniczyć. Odbyły się one w uroczym dworku-restauracji Krasnodwórw Warszawie. Prowadził je koordynator akcji i szef kuchni restauracji Bulaj w Sopocie Artur Moroz. Od niego dowiedziałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
hodował). I muszę przyznać, że mięso bażanta jest najbardziej “dzikie”, wyraziste w smaku. Dla mnie zdecydowanie lepsze od gęsi. Nie dziwię się, dlaczego bażant królował na polskich, królewskich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Rosół - przepis podstawowy

Rosół - przepis podstawowy 500

0
{{headerMessage}}
. można go nabyć w postaci zupki chińskiej z makaronem. A mimo to każdy kucharz przygotowuje rosół po swojemu :) U mnie rosół różni się, w zależności od pory roku i dostępności produktów w sklepie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zdobywania europejskiego znaku smaku. Tej bowiem tematyce było poświęcone seminarium. Zaprezentowano kilkanaście lokalnych produktów i dyskutowano o sposobach ich promocji. Oczywiście były też dania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na przygotowaniu potraw z polskiegodrobiu, prowadzone przez polskich kucharzy pod kierownictwem wybitnego szefakuchni Artura Moroza. Dyplomaci przygotowali między innymi: kurczaka po polsku, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i parę oliwek… Przystawka Pierogi z wielkopolską gęsią,kurki, suszona śliwka, oliwa gryczana Ładne pierogi, ulepione za pomocą foremki, ciasto średnio grube, sprężyste. Najważniejsze jednak jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szerokiej 9, Obiad i deser był GENIALNY! rozpływał się w ustach... Ja zamówiłam gęś pieczoną podawaną z flanem z kaszy pęczak i borowików, śliwkami confit, faszerowanym porem i sosem śliwkowym - Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Walentynki – przepisy

Walentynki – przepisy 451

2
{{headerMessage}}
pieczona z jałowcem w białym winie Kurczak pieczony z cytryną i tymiankiem Roladki z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Roladki z kurczaka z wątróbką i sliwką suszoną Gęś faszerowana Zobacz więcej
renata_targosz
renata_targosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ArtKulinaria
Menu na Sylwestra

Menu na Sylwestra 3187

1
{{headerMessage}}
! Krewetka na sałatce z owoców egzotycznych Kruche babeczki ze szpinakiem i serem feta Mini tarta zapiekana z pomidorem z dodatkiem koziego twarożku Mini vol-au-vent z dwoma musami Seler naciowy z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Restauracja przystosowana jest do przyjęcia 100 osób. Dla gości przeznaczone są dwie sale - urządzone w ciepłym domowym klimacie - większa na 60 osóboraz mniejsza na 40 osób. W jednej z nich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
podkręcone muffiny makowe waniliowa tarta makowa placuszki z tuńczyka z ostro - kwaśnym sosem jogur... zimowe cynamonowe clafoutis z jabłkami krem z pomidorów z pulpetami z cielęciny muffiny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
--- Listopad od zawsze kojarzył mi się z gęsią (bo jak stare porzekadło głosi- "Na świętego Marcina najlepsza jest gęsina") i oczywiście jej młodszą siostrą kaczką. Pamiętam, że w domu rodzice często Zobacz więcej