gęś pieczona z porami śliwką

Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do Zobacz więcej
Przyszedł Nowy Rok, więc czas podsumowań. Dziś prezentuję Wam top 20 przepisów z 2013 roku. Spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów Ilość wyświetleń w roku 2013: 6528 Boczek pieczony Ilość wyświetleń Zobacz więcej
niedawno przeczytałam, że znajoma zrobiła na obiad karczek w kapuście, ze śliwkami. zabrzmiało tak apetycznie, że po prostuMUSIAŁAM to zrobić, i poprosiłam Tunię o przepis :) podzieliła się, zrobiłam Zobacz więcej
Confit de canard, konfitowana kaczka to jeden z najsmaczniejszych sposobów na kacze mięso jakie do tej pory poznałam. Uwielbiam tradycyjnie pieczoną kaczkę z pomarańczami albo z jabłkami i żurawiną, Zobacz więcej
Piersi gęsi w sosie śliwkowym - Dziczyzna - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Piersi gęsi w sosie śliwkowym (22.04.2014)Sałatka z rukolą w sosie z Zobacz więcej
pomarańczowym, batatami i kalarepką, na chlebowym farszu, a w niedzielę ja sama upiekłam gęś z porami, śliwkami i cząstkami jabłek. Piekłam tę gęś długo, w niskiej temperaturze, zainspirowana Zobacz więcej
możliwość uczestniczyć. Odbyły się one w uroczym dworku-restauracji Krasnodwórw Warszawie. Prowadził je koordynator akcji i szef kuchni restauracji Bulaj w Sopocie Artur Moroz. Od niego dowiedziałam Zobacz więcej
Byłam pewna, że w dzieciństwie jadłam bażanta. Mama jednak pozbawiła mnie tych złudzeń ;) Wychodzi na to, że zarówno po raz pierwszy go jadłam, jak i robiłam. Nie mam zatem porównania do innego Zobacz więcej
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
Rosół... Każdy z nas zna rosół. Każdy ma wspomnienia z nim związane... Dla mnie smak rosołu z gołębia z domowym makaronem i warzywami z przydomowego ogródka to smak dzieciństwa i odwiedzin u Babci. Zobacz więcej
podpłomyki z gęstego ciasta naleśnikowego z dodatkiem mielonego białego sera. Uczestników seminarium było ponad 100 , więc usmażyłam ich na prawie suchej patelni około 200, liczyć nie miałam czasu . Zobacz więcej
na przygotowaniu potraw z polskiegodrobiu, prowadzone przez polskich kucharzy pod kierownictwem wybitnego szefakuchni Artura Moroza. Dyplomaci przygotowali między innymi: kurczaka po polsku, Zobacz więcej
i parę oliwek… Przystawka Pierogi z wielkopolską gęsią,kurki, suszona śliwka, oliwa gryczana Ładne pierogi, ulepione za pomocą foremki, ciasto średnio grube, sprężyste. Najważniejsze jednak jest Zobacz więcej
Szerokiej 9, Obiad i deser był GENIALNY! rozpływał się w ustach... Ja zamówiłam gęś pieczoną podawaną z flanem z kaszy pęczak i borowików, śliwkami confit, faszerowanym porem i sosem śliwkowym - Zobacz więcej
Omlet z łososiem i cukinią Hiszpańska tortilla dla zakochanych Serce z parówki i jajka Jajka z łososiem Jajka z kawiorem Naleśniki z wędzonym łososiem Pasta z łososia wędzonego z Zobacz więcej
renata_targosz
renata_targosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ArtKulinaria
Menu na Sylwestra

Menu na Sylwestra 3181

1
! Krewetka na sałatce z owoców egzotycznych Kruche babeczki ze szpinakiem i serem feta Mini tarta zapiekana z pomidorem z dodatkiem koziego twarożku Mini vol-au-vent z dwoma musami Seler naciowy z Zobacz więcej
. Restauracja przystosowana jest do przyjęcia 100 osób. Dla gości przeznaczone są dwie sale - urządzone w ciepłym domowym klimacie - większa na 60 osóboraz mniejsza na 40 osób. W jednej z nich Zobacz więcej
i tradycji. Kuchnia to mój azyl, z którego raczej nikt głodny nie wychodzi :) Wszystkie zdjęciasą mojąwłasnością. Jeśli chceszwykorzystaćzdjęcie na własny użytek, zapytaj. napisz do mnie: Zobacz więcej
(czyli długiego duszenia w tłuszczu), a także do gotowania bardzo aromatycznych i esencjonalnych bulionów, rosołów czy wywarów na zupę. Najlepiej przygotować z niej: cała tuszka: pieczenie piersi: Zobacz więcej