gęś pieczona z porem

{{headerMessage}}
zdaję sobie sprawę, że dla niektórych cała gęś to za dużo, tak pod względem jedzenia, jak i zabawy w trakcie przygotowania. dlatego też dziś coś, co można zrobić z samych gęsich udek, które dość łatwo Zobacz więcej
Kathy25
Kathy25 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zmyslsmaku
Golonka po pomorsku

Golonka po pomorsku 306

0
{{headerMessage}}
Składniki: 1,5 kg golonki,1 cebula,150 g białej części pora,1 łyżka koncentratu pomidorowego,2 łyżki smalcu,1 szklanka bulionu z kostki,1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku,1/2 łyżeczki kminku,1 – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
by coollinaria • 8 listopada 2012 • drób, wędrówki kulinarne • Comments (0) • 329 Zawsze jest ten pierwszy raz, pierwsza kaczka, kurczak, indyk, dziś przyszła pora na gęś, gęś z hodowli ekologicznej, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zupa grzybowa na gęsinie

Zupa grzybowa na gęsinie 476

0
{{headerMessage}}
Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do Zobacz więcej
MarciochaKucharzy
MarciochaKucharzy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MarciochaKucharzy
Pierś z gęsi

Pierś z gęsi 14536

2
{{headerMessage}}
Kolejne wyzwanie za nami :D Pierś z gęsi SKŁADNIKI: 1kg piersi z gęsi kilka ziemniaczków 1 por śmietana 2 ząbki czosnku oliwa sól, pieprz, majeranek, pieprz ziołowy, lubczyk Pierś gęsią myjemy i Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
pieczona pierś gęsi

pieczona pierś gęsi 12429

7
{{headerMessage}}
dziś kolejny przepis wykorzystujący fragment gęsi. a przy okazji małe zestawienie gęsinych propozycji. gęś w całości: pieczona gęś faszerowania kiszoną kapustą gęś faszerowana kaszą gryczaną Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
TOP 20 przepisów z 2013 roku

TOP 20 przepisów z 2013 roku 270

0
{{headerMessage}}
Przyszedł Nowy Rok, więc czas podsumowań. Dziś prezentuję Wam top 20 przepisów z 2013 roku. Spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów Ilość wyświetleń w roku 2013: 6528 Boczek pieczony Ilość wyświetleń Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Gęś pieczona

Gęś pieczona 451

2
{{headerMessage}}
Mamy za sobą, szczególnie w Polsce uroczysty, Dzień Świętego Marcina, w którym tradycyjnie na stołach pysznią się słodkie rogale i aromatyczna gęsina! Arystokratka wśród drobiu – bo tak nazywana jest Zobacz więcej
barwis1984
barwis1984 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pobite gary Barbary
Kaczka w warzywach

Kaczka w warzywach 41

0
{{headerMessage}}
Kiedyś nie lubiłam kaczki. Zawsze jak miałam do wyboru jakieś inne mięso wybierałam coś innego np. kurczaka. Z czasem jednak gust kulinarny mi się zmienił. Pokochałam kaczkę, pokochałam gęś. Uwielbiam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
godzin, w brytfannie (u mnie garnek rzymski) rozpościeramy folię aluminiową tak, by dało radę zawinąć mięso od góry. Na folię kładziemy gęsinę i polewamy ją szklanką jasnego piwa, po czym zawijamy Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki i aromaty
Mufinki waniliowe z jabłkiem

Mufinki waniliowe z jabłkiem 161

2
{{headerMessage}}
Za oknem... hmmmm.... zima?.... raczej nie... wiosna? ...jeszcze nie... trudno określić jaka to pora roku, i chociaż zima nie należy do moich ulubionych , to jednak tęsknię za nią:) Bo czy to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kapusta korzenna z rodzynkami i żurawinami na zimę Wyobraźcie sobie magiczny słoiczek , który po otwarciu i wylaniu zawartości na patelnię otula Wasz dom ciepłym aromatem kardamonu , cynamonu i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś dzień makaronu więc nawiążę do tematu, choć na dobry makaron zawsze jest odpowiednia pora :). Szybka, pyszna zupa z pieczoną gęsią. Całą gęś można upiec na obiad a zupę przygotować z tego, co nam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiejszy przepis jest jednym z moich ulubionych. Brukselka z daktylami doskonale pasuje na świąteczny stół, ale także do jesiennych dań, kaczek, gęsi i przeróżnych pieczeni. Jest delikatna i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień i zima to odpowiednia pora na gęś, bo jest chłodniej i treściwsze potrawy bardziej nam smakują. Gęsina ma bardzo dużo białka, minerałów, węglowodanów i jest zdrowa. Pierś gęsi pieczona w Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Wywar na  kościach z pieczonej gęsi

Wywar na kościach z pieczonej gęsi 163

0
{{headerMessage}}
Piekliście gęś? Zostało dużo kości? A może macie jeszcze gęsią szyję? Szkoda to wszystko wyrzucić. Na takich kościach można przygotować bardzo dobry bulion, stanowiący świetną bazę dla zup. Można też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tak się zaczyna piosenka, którą mój tata śpiewał jako kołysankę mojej córce. no i kiedyś zobaczyłam tę gęś na drodze, w ilości co najmniej kilkuset sztuk (jeśli nawet nie kilku tysięcy), cała droga Zobacz więcej
Kasia_kardamonek
Kasia_kardamonek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kardamonek
Wołowina a'la cassoulet

Wołowina a'la cassoulet 155

0
{{headerMessage}}
( u mnie czerwone) 1/3 pora (biała część) 2 łyżki tłuszczu z kaczki lub gęsi 2 łyżki smalcu 200 ml wody 2 łyżeczki tymianku 3 liście laurowe 3 ziela angielskie 8 ząbków czosnku sól pieprz Namoczoną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis z kuchni Karola Okrasy, nieco zmodyfikowany. Zamiast prawdziwków użyłam podgrzybków. A wędzoną gęś zastąpiłam wędzonym kurczakiem. Bardzo smaczna, delikatna zapiekanka. Podgrzybki pomimo tego, Zobacz więcej