gęś porto

szklanki czerwonego wina, - chlustu porto, -2 rozgniecionych ząbków czosnku, -pokrojonego imbiru o długości ok. 2cm - 1 papryczki chili - 1 łyżki sosu worcestershire, - 2 łyżek sosu sojowego, - kilku Zobacz więcej
Cześć =) Smalec zwierzęcy, to jeden z moich ulubionych dodatków do chleba. Zarówno smalec wieprzowy, jak i smalec z gęsi, czy kaczki. Używam go również do przygotowywania wszelkiego rodzaju potraw. Zobacz więcej
Cześć =) Smalec zwierzęcy, to jeden z moich ulubionych dodatków do chleba. Zarówno smalec wieprzowy, jak i smalec z gęsi, czy kaczki. Używam go również do przygotowywania wszelkiego rodzaju potraw. Zobacz więcej
Cześć =) Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na barszcz czerwony na gęsinie z kołdunami, który zjadła Agnieszka, w bydgoskiej restauracji "Stary Port 13", podczas III Weekendu na Wyspie Młyńskiej. Zobacz więcej
Cześć =) Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na barszcz czerwony na gęsinie z kołdunami, który zjadłem w bydgoskiej restauracji "Stary Port 13". Barszcz ten był czystym barszczem na rosole z gęsi, bardzo Zobacz więcej
w Bydgoszczy, połączyłem moje urodziny z imieninami babci Trudzi i poszliśmy razem na spacer w nasze stare miejsca nad rzeką Brdą. Zapraszam do zapoznania się z fotorelacją ze spaceru, która znajduje Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczone udko z gęsi, które zjadła Agnieszka w bydgoskiej restauracji "Stary Port 13", podczas III Weekendu na Wyspie Młyńskiej. Gęsina stała się, obok dziczyzny, znakiem Zobacz więcej
grzankach z truflami (podobno Rossini preferował białe) oraz z brandy, porto i maderą. Są to filety wołowe na grzankach z gęsią wątróbką - wszystko krótko smażone. Powinno się do nich podawać Zobacz więcej
Cześć =) Czerwona kapusta z rodzynkami stanowi wyśmienity dodatek do kaczki i gęsi, jak również innych mięs. Dodatek octu balsamicznego ożywia smak kapusty, nadając jej nieco winny smak, a rodzynki Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczona pierś z gęsi, którą zjadłem w bydgoskiej restauracji "Stary Port 13", podczas mojej wizyty w tym mieście. Jest to najlepsze wykonanie gęsi, jakie kiedykolwiek Zobacz więcej
Cześć =) Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na pieczona pierś z gęsi, którą zjadła Agnieszka, w maju 2014 r., podczas I Weekendu na Wyspie Młyńskiej, w bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Jest to Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczona pierś z gęsi, którą zjadłem w bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Gęś podana w sosie śliwkowym, z kluskami i czerwoną kapustą. Gęś jest bardzo tłustym Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Foie gras

Foie gras 3339

4
, pieprz 50 ml porto (może być brandy lub whisky) Wątróbkę pozbawiamy żyłek i przewodów, myjemy, moczy w mleku. Cebulę kroimy i podsmażamy na maśle, wrzucamy wątróbkę, dusimy na wolnym ogniu ok 7-8 Zobacz więcej
śliwkowy - ja poszłam na łatwiznę i użyłam ostrego chutneya z mango oraz żurawin z porto - oba z pewnego brytolskiego sklepu :) Kaczka pieczona na sposób śródziemnomorski (na 4 osoby) 1 kaczka1 mały Zobacz więcej
na smaku. Kapusta świetnie sprawdzi się zarówno na zimno jak i na gorąco z dziczyzną, pieczenią wieprzową lub pieczoną kaczką albo gęsią. Podana porcja wystarczy dla 5-6 osób. (zmodyfikowany przepis Zobacz więcej
pasztet doskonale smakuje jeśli się do niego poda sos żurawinowy z porto. Przepis na pasztet z kaczki z żurawiną dodaję do akcji Wielkie Święto Żurawiny 2013. 1000 g mięsa kaczki 200 g łopatki Zobacz więcej
marynowane w porto, czosnku i rozmarynie. Tak upieczona gęś jest równie pyszna i naprawdę warto jej spróbować. Składniki: 2 udka gęsie świeży rozmaryn 3 ząbki czosnku 50 ml porto sól i świeżo mielony Zobacz więcej
tymianku szczypta ostrej papryki 1 szklanka czerwonego półwytrawnego wina 1/4 szklanki octu balsamicznego 1/4 szklanki porto (jeśli nie mamy, należy dodać dodatkowo 1 łyżkę cukru) Cebulę obieramy z Zobacz więcej
Cześć =) Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na pieczona pierś z gęsi, którą zjadła we wrześniu 2005 r., podczasIII Weekendu na Wyspie Młyńskiej, w bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Jest to Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczona pierś z gęsi, którą zjadłem w listopadzie, z okazji moich urodzin, w mojej ulubionej bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Jest to najlepsze wykonanie gęsi, Zobacz więcej