Przepis na gęś sous vide

Ponoć 11 listopada jadamy gęsinę, cały ptak to jednak za dużo dla 2 osób o przeciętnym apetycie, więc postawiłam na pierś. Gęś ugotowałam sous vide, a następnie obsmażyłam. Trochę poszalałam z Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaCom
Gęsie udka Sous Vide

Gęsie udka Sous Vide 1195

Mięso z gęsi jest wspaniałe, pod warunkiem, że zostanie właściwie przygotowane. Zdarza się, nawet w dobrych restauracjach,że dostaniemy wysuszony kawałek, którego w żaden sposób nie da się przełknąć. Zobacz więcej
Zawsze sądziłem, że metoda gotowania typu sous vide (wym. fr. (su vid) produkt zapakowany próżniowo gotowany w niskiej temperaturze)) nie jest osiągalna w domowych warunkach. Nie był bym jednak sobą, Zobacz więcej
Już niebawem rozpoczęcie akcji „Czas na gęsinę”. To jedna z moich propozycji na gęś. Może nie polska, może nawet nie staropolska, ale bardzo podobna do naszej, w której dominują jabłka. Druga Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sous-vide (po francusku –w próżni) to metoda przygotowywania mięs, owoców i warzyw. Polega na próżniowym zapakowaniu potrawy w … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ShabbyEat
Ośmiornica sous-vide

Ośmiornica sous-vide 264

Nie jest to moja pierwsza przygoda z sous-vide, ale pierwszy przepis wrzucany na bloga. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że dzięki temu urządzeniu odkrywam na nowo smaki w kuchni. Robiłam już Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Kukurydza sous vide

Kukurydza sous vide 97

Kukurydza sous vide Składniki: - kukurydza w kolbach - masło - czosnek Kukurydzę obieramy z łupin, tniemy na mniejsze kawałki lub zostawiamy w całości. Wkładamy do torebki do pakowania próżniowego. Zobacz więcej
Doskonała pierś z indyka gotowana metodą sous-vide w stałej , niskiej temperaturze pakowana próżniowo w woreczek. Jest to metoda godna polecenia. mięso zachowało pełny aromat i składniki odżywcze.Jego Zobacz więcej
żarcie bez spinki
żarcie bez spinki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Żarcie bez spinki
Dorsz sous vide

Dorsz sous vide 244

Gotowanie sous vide, to ciekawa technika, którą pięknie opisał główny bohater filmu Burnt mówiąc do rywala "Ty nie gotujesz, ty podgrzewasz jedzenie w kondomach".Ten opis bardzo wiernie oddaje o co w Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Electrolux i domowe Sous Vide

Electrolux i domowe Sous Vide 105

Kto by pomyślał, że w piękny, majowy dzień równocześnie zawita do moich Warsztatów cudo techniki (Sous Vide Electrolux), Fashionelka i Kominek?! Przyczynkiem do spotkania był ten pierwszy właśnie. Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Pikantne piersi kurczaka sous-vide

Pikantne piersi kurczaka sous-vide 452

W końcu znalazłem czas, aby napisać o jednym z moich ulubionych urządzeń kuchennych (planetarny mikser Kitchen Aid jest poza konkurencją :-)). Przyrząd do gotowania jedzenia technologią sous-vide, Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Mielonka sous vide

Mielonka sous vide 127

Mielonka sous vide Składniki: - mięso z dzika kl. I 1kg - mięso z jelenia kl. I 0,5kg - mięso z dzika kl. II 1,5kg - mięso z indyka (udźce) 1kg - wołowina kl. III 0,5kg - mięso z dzika kl. III 0,5kg Zobacz więcej
Przegryzanie
Przegryzanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzanie
Polędwica wołowa Sous Vide

Polędwica wołowa Sous Vide 213

Przegryzanie: Polędwica wołowa Sous Vide wtorek, 13 stycznia 2015 Polędwica wołowa Sous Vide Autor:Robert Harna Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Zobacz więcej
Schab prasowany sous vide Składniki: - schab wieprzowy - trawa żubrowa - czosnek 2g/kg - pieprz 2g/kg - peklosól - żelatyna 2-3g/kg Schab razem z przyległymi błonami i mięśniami docinamy do wymiarów Zobacz więcej
smaknawspak
smaknawspak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak na Wspak
Test urządzenia do sous vide

Test urządzenia do sous vide 203

Słyszeliście o gotowaniu techniką sous vide? Ja pierwszy raz usłyszałam kilka lat temu, kiedy w jednej z restauracji zjadłam przygotowany tą techniką boczek. Był pyszny! Z chrupiącą skórką (jak się Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Golonka sous vide

Golonka sous vide 343

Golonka sous vide Składniki: - golonka wieprzowa z kością - pieprz - listek laurowy - czosnek - peklosól - woda Golonkę peklujemy w chłodnym miejscu w całości na mokro 5-7 dni z nastrzykiem, Zobacz więcej
Szynka sous vide pieczona w coli. Pamiętacie moje urządzenie do gotowania sous vide? Odgrażałam się już kilka razy, że wrzucę Wam jakiś przepis dla maszynistów, więc dziś obiecana receptura. To Zobacz więcej
Na prośbę czytelników, co prawda niewielu, proponuję jeszcze jeden przepis na przygotowanie potrawy w technologii sous-vide. Co to za technika pisałam już we wstępie do przepisu na piersi z Zobacz więcej
No właśnie – czy już to nauka czy to jest jeszcze sztuka gotowania? Sous-vide (fran. dosłowne tłumaczenie to: w próżni) jest ostatnim krzykiem mody w sztuce gotowania w ramach kuchni molekularnej. Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Boczek Sous Vide

Boczek Sous Vide 73

Boczek Sous Vide Składniki: - boczek wieprzowy - trawa żubrowa - rozmaryn - czosnek - sos sojowy - żelatyna - peklosól + sól 1:1 20-25g/kg - osłonki poliamidowe Boczek tniemy na kawałki pasujące Zobacz więcej