gęś sous vide

kuchennego Miele - w salonie tej firmy odbyły się warsztaty, ale też spróbować wieprzowiny przygotowanej różnymi metodami - np. wolnopiecznone żeberka (metodą sous vide przez kilkanaście godzin, Zobacz więcej
robię to w domu, jednak zaskoczył mnie tym, że piersi można zostawić z kostką. Potrenowałam i faktycznie nie jest to takie trudne. Następnie zabraliśmy się do przygotowywania 2 dań: pierś kurczaka Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SzczyptaCom
Gęsie udka Sous Vide

Gęsie udka Sous Vide 687

0
Mięso z gęsi jest wspaniałe, pod warunkiem, że zostanie właściwie przygotowane. Zdarza się, nawet w dobrych restauracjach,że dostaniemy wysuszony kawałek, którego w żaden sposób nie da się przełknąć. Zobacz więcej
pojawiła się zupa, czyli krupnik na gęsich żołądkach. Następnie były przystawki: gęsia wątróbka duszona z malinami w occie balsamicznym sałatka z pieczoną dynią, owocami suszonej białej morwy, sałatą Zobacz więcej
godziny w mieszance wyżej wymienionych składników. Po tym czasie wypłukać je z marynaty i wytrzeć ręcznikiem papierowym. Wysmarować je gęsim tłuszczem i gotować sous-vide* (kąpiel wodna, tu można Zobacz więcej
Wybór win z Alzacji na świąteczny stół. | winoioliwa.com HOME BLOG KUCHNIA PRZEPISY PRAKTYKA SOUS VIDE CO TO JEST? ZACZYNAMY SPRZĘT PRZEPISY ENOSTREFA WINOMANIACY DEGUSTACJA POLECAM FOTO KONTAKT – Zobacz więcej
Zawsze sądziłem, że metoda gotowania typu sous vide (wym. fr. (su vid) produkt zapakowany próżniowo gotowany w niskiej temperaturze)) nie jest osiągalna w domowych warunkach. Nie był bym jednak sobą, Zobacz więcej
nowoczesne wyposażenie i dbałość o detale. Danie główne to jesiotr sous vide potem lekko upieczony, podany na czarnym makaronie sepia z fenkułem kiszonym i pianą z bulionu z turbota. Dzięki Zobacz więcej
z czarnym kawiorem i marynowanymi grzybami Indyjska zupa dal na łuskanym grochu z chrustem z cebuli Gęsia pierś w domowym sous vide z warzywami korzeniowymi Kanapka z policzkami wołowymi duszonymi w Zobacz więcej
na jego przygotowanie. W ręku szef kuchni trzyma polędwiczki zapakowane próżniowo, pieczone w 62C przez 30 minut. Przygotowane zostały metoda SOUS-VIDE. Metoda ta polega na zamknięciu mięsa w Zobacz więcej
efekty jest nieporównywalne z innym rodzajem drobiu. Gęsie pipki z mięsno-owocowym farszem, gęsina z kurkami, sałatka z bobu z gęsiną, gęsia sałatka z ciecierzycą i gruszkami, gęsina sous-vide na Zobacz więcej
. Z tego co pamiętam można było skosztować np. dorsza marynowanego w soku z pomarańczy, miodzie i anyżu, z dodatkiem kiełków podkreślających jego smak, polędwiczek sous vide ze świeżo tartym chrzanem Zobacz więcej
. Do potrawy podano pikantny sos z zielonym pieprzem, który idealnie komponował się z łagodnym smakiem ziemniaków nadzianych twarożkiemz dodatkiem zielonegoogórka. Najbardziej urzekł nas smak Zobacz więcej
... Po dniu pełnym wrażeń, w końcu przystępujemy do gotowania... ale najpierw łyk nalewki pigwowej, przygotowanej przez Grześka Miśtę. Podczas warsztatów przygotowaliśmy Sałatkę ze szpinaku z Zobacz więcej
miejsce. fot.Julita Strzałkowska/wrzacakuchnia.pl fot.Julita Strzałkowska/wrzacakuchnia.pl fot.Julita Strzałkowska/wrzacakuchnia.pl fot. Bartek Usydus/przepisy.com fot. Bartek Usydus/przepisy.com Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Łosoś konfitowany w oliwie

Łosoś konfitowany w oliwie 62

0
Nie jestem fanką tak modnych od pewnego czasu dań przygotowanych metodą sous-vide. Owszem – spreparowane w ten sposób składniki mają niezwykle ciekawą konsystencję i smak, jednak potrawy gotowane w Zobacz więcej
, grillowana polska polędwica wołowa z sosem z miodu i porto, makaron tagliatelle z pomidorami concasse, świeżymi ziołami i turbotem sous vide, burrata z pesto pistacjowym z musem pomidorowym. Były Zobacz więcej
, cytrynowej macierzanki i intensywnie pomarańczowych płatków nagietka. Elegancki i prosty w wykonaniu Krem Batatowy to znakomita przystawka. Tworzy wyjątkowy duet z polską młodą gęsią owsianą, Zobacz więcej
z puree pietruszkowym i żurawiną i sosem foie gras, sandacz z brokułami i orzechem laskowym, łopatka cielęca sous vide, parfait z passiflory z jogurtem naturalnym, antrykot z marchewką i puree, krem Zobacz więcej
-04 Total Time 20M Average Rating no rating Based on 0 Review(s) Magiczne Składniki: Jajka, Kapary, Kawior, Sok cytrynowy, Wołowina Tweet Drukuj przepis Komentarze Podobne artykuły Gęsia pierś w Zobacz więcej