gęś tymianek

{{headerMessage}}
zniszczeniu do 200 stopni Celsjusza. Ale powyżej tej temperatury drogocenny tłuszcz traci swoje właściwości odżywcze i witaminy, ale nic się na nim nie przypali, ponieważ charakteryzuje się wysoką Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Gęsie nogi z czosnkiem

Gęsie nogi z czosnkiem 1748 @

23
{{headerMessage}}
11 listopada tuż, tuż. Najwyższy więc czas, by upiec gęś! Osobiście, od pieczenia całego ptaka, wolę przygotować tylko piersi, czy nogi właśnie. Gęsina świetnie komponuje się ze słodkimi dodatkami, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
2 gęsie udka 2 cytryny 1 laska cynamonu 1 cebula 1 łyżeczka rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu Rozmaryn, rymianek, sól i pieprz łączymy i nacieramy nimi udka Gęś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jedenasty odcinek JAJ jest wybitnie listopadowy. Gęsina na św. Marcina! Nie jestem święty, ale to danie wyszło BOSKO! Plastry pięknie usmażonego mięsa ułożyłem na risotto z dodatkiem pieczonej dyni. Zobacz więcej
cookentials
cookentials Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookentials
Ravioli z kaczki przepis

Ravioli z kaczki przepis 103

0
{{headerMessage}}
Pyszne raviloi z kaczki zadowoli nawet najbardziej wyredne podniebienie. Przygotowanie ravili zajmuje trochę czasu, poniważ trzeba wykonać confit z kaczki. Ale efekt warty jest wydłużonego czasu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 pierś z gęsi 1 puszka pomidorów pelati 1 słoik (ok. 0,8 l) kapusty kiszonej 1 pomidor woda tymianek, sól i pieprz Gęś układamy w naczyniu żaroodpornym i oprószamy obficie tymiankiem oraz solą i Zobacz więcej
cookentials
cookentials Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookentials
Ravioli z kaczki przepis

Ravioli z kaczki przepis 66

0
{{headerMessage}}
Pyszne raviloi z kaczki zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienie. Przygotowanie ravioli zajmuje trochę czasu, ponieważ trzeba wykonać confit z kaczki. Ale efekt warty jest wydłużonego czasu Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z jelenia

Comber z jelenia 1031

1
{{headerMessage}}
comber z jelenia, smalec z gęsi lub masło klarowane, sól, comber z jelenia umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Zawinąć w folię spożywczą mocno rolując. Odłożyć w zimne miejsce – najlepiej na pół godziny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
700 g wątróbki gęsiej – może być inna drobiowa, tłuszcz gęsi, 3 – 4 cebule, 6 – 7 jabłek – szara reneta, sól, cukier, łyżka świeżego tymianku, konfitura z żurawiny, Wątróbkę oczyścić –usunąć błony i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki: 1 pierś z młodej gęsi 4 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki cząbru 5 ząbków czosnku 1 duża cebula 1 łyżeczka tymianku 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 5 łyżek oleju 3 jabłka szara Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Przepiórki cytrynowe

Przepiórki cytrynowe 406

0
{{headerMessage}}
(przy okazji wycinając kręgosłup). Umyć, osuszyć. Trawę cytrynową i czosnek posiekać, wymieszać z pozostałymi ziołami, skórką cytrynową i solą. Przepiórki natrzeć ziołami i odstawić na godzinę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
6 nóg perliczki, 5 ząbków czosnku, kilka gałązek tymianku, 6 jagód jałowca, tłuszcz (najlepiej smalec gęsi, może być masło, olej), Pierwsze pytanie: „Skąd wziąć piersi z perliczki?, w sprzedaży są Zobacz więcej
elatonie
elatonie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HARRISA
SKRZYDEŁKA W ZIOŁACH

SKRZYDEŁKA W ZIOŁACH 48

2
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI: 10 skrzydełek sól pieprz pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki cząbru 1/2 łyżeczki bazyli 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku 3 ząbki czosnku 1/4 szklanki białego wina smalec gęsi do pieczenia Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Kotlety schabowe z dzika

Kotlety schabowe z dzika 317

1
{{headerMessage}}
700 g schabu z dzika, 1-1,5 łyżki posiekanych ziół (tymianek, rozmaryn), sól, pieprz, mąka do oprószenia kotletów, 3 jajka, bułka tarta do panierowania, tłuszcz do smażenia (smalec, gęsi tłuszcz), Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 30 dag wątróbka z kaczki, 1 większa szyja z indyka, 1 sztuka udko z gęsi, 2 sztuki pierś kurczaka, 1 sztuka bułka namoczona w mleku, 1/2 szklanki bułka tarta, 2 sztuki jajka, 2 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżki bułki tartej * 1 szczypta tymianku * sól i pieprz do smaku *olej do obsmażenia wątróbki Wątróbki oczyszczamy i obsmażamy na oleju a następnie mielimy lub drobno siekamy. Do wątróbki dodajemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
skip to main | skip to sidebar Gęś na św. Marcina Sprawioną gęś posolić dokładnie, natrzeć pieprzem lub tymiankiem. Można skropić wytrawnym wermutem. Nadzienie: 12 ziemniaków ugotować w łupinkach, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pierś z gęsi – około 1 kg szklanki cukru, szklanki soli, gałązki jałowca, Pierś z gęsi osuszyć, ułożyć w naczyniu i natrzeć dokładnie solą z cukrem ( można dodać przyprawy: czosnek, rozmaryn, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis dość stary i chyba bardzo popularny na początku XX wieku, gdyż pojawia się w większości książek kucharskich z tamtego okresu. Minimalnie oczywiście zmodyfikowany :) 1 kg mięsa z jelenia na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wracam z szynką... Szynka o ciężarze właściwym 2.30 kg. Użyłam: szynkę sól, pieprz zioła suszone (oregano, tymianek) tymianek świeżo zerwany kolendrę suszoną liście laurowe miód pitny oliwę z oliwek Zobacz więcej