gęś w całości pieczona w rękawie

{{headerMessage}}
Goose leg, stuffed with pate and dried plums Składniki: 1 udko z gęsi 10 dag pasztet z wątróbki 8 śliwek suszonych sól pieprz majeranek oregano Wykonanie: Z gęsiego udka wyluzować i wyciąć kości. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten smak przypomniał mi Mikołajki w zerówce (jak pomyślę, że to było dobre 20 lat temu, to aż mam gęsią skórkę ;-)). Każdy dostał po wielkim, oklejającym buzię ciastku, przełożonym różowym, okrutnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie wybierają się na grilla proponujemy pyszną pieczoną w owocach pierś z gęsi z puree ziemniaczanym i sosem żurawinowym. Do dzieła! Składniki pierś z gęsi Pierś dokładnie myjemy i usuwamy kości tak, Zobacz więcej
IwonaD
IwonaD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czas na obiad
Ptysiowe łabędzie

Ptysiowe łabędzie 444

1
{{headerMessage}}
wzdłuż na pół formującskrzydła;Srodek ptysia –korpusu wypełnić bitą śmietaną za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego zkońcówką "gwiazdką";Włożyć w śmietanę upieczone „eski”,a na wierzch dodać po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Kurczaka w całości np. faszerowanego pieczemy przez 70-80 minut w temp. 180 stopni. Kurczaka w porcjach (udka, piersi) pieczemy około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Przygotowując gęś lub kaczkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się na smażenie na smalcu. Pączki wyszły cudownie rumiane, chrupiące i pełne smaku. Pachniały po prostu drożdżami, więc śmiało polecam smażenie na tłuszczu zwierzęcym. U mnie to był smalec wytopiony Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
GĘŚ PIECZONA Z KISZONĄ KAPUSTĄ

GĘŚ PIECZONA Z KISZONĄ KAPUSTĄ 3327

0
{{headerMessage}}
GĘŚ PIECZONA Z KISZONĄ KAPUSTĄ ~ Cafe Babilon O MNIE SPIS TREŚCI REKLAMA I WSPÓŁPRACA MOJE KSIĄŻKI MĄKA PHOTOGRAPHY KINO OD KUCHNI ŚWIĘTA/WIGILIA 9 grudnia 2013 GĘŚ PIECZONA Z KISZONĄ KAPUSTĄ 08:54 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodaję zakwas i taki barszcz podaję z uszkami. PASZTET: dwie gęsie nogi ugotowane w rosole mieso z całego ugotowanego królika dwie garści wędzonych śliwek 30 g wątróbki drobiowej, masło klarowane 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Jednym z najczęściej spotykanych sposobów noszenia sari jest owijanie materiału wokół talii, a jego koniec przerzuca się przez ramię. Zakłada się do tego również ćoli[1] z krótkim, bądź długim Zobacz więcej