gęś w całości w rękawie

{{headerMessage}}
Goose leg, stuffed with pate and dried plums Składniki: 1 udko z gęsi 10 dag pasztet z wątróbki 8 śliwek suszonych sól pieprz majeranek oregano Wykonanie: Z gęsiego udka wyluzować i wyciąć kości. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten smak przypomniał mi Mikołajki w zerówce (jak pomyślę, że to było dobre 20 lat temu, to aż mam gęsią skórkę ;-)). Każdy dostał po wielkim, oklejającym buzię ciastku, przełożonym różowym, okrutnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Każdy kolejny dzień zbliża nas do lata i wakacji. Teraz ich przedsmak możemy poczuć odpoczywając podczas majówki. Tylko kilka słonecznych dni, a rozleniwia jak nic innego. Dlatego trzeba zakasać Zobacz więcej
IwonaD
IwonaD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czas na obiad
Ptysiowe łabędzie

Ptysiowe łabędzie 446

1
{{headerMessage}}
Ptysiowe łabędzie to deser z ciasta parzonego i bitej śmietany. Często kojarzone z wiejskimi weselami lat 80-tych i 90-tych na podkarpaciu, gdzie były elementem niemalże obowiązkowym; Lecz czasy się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Goose with chestnuts and cranberries Składniki. 2 nogi z gęsi sól pieprz majeranek Farsz. 6 kasztanów jadalnych 0,5 cebuli 0,5 jabłka 1 łodyga selera naciowego 1 łyżka koryntek 2 łyżki bułki tartej 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Kurczaka w całości np. faszerowanego pieczemy przez 70-80 minut w temp. 180 stopni. Kurczaka w porcjach (udka, piersi) pieczemy około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Przygotowując gęś lub kaczkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) tłuszcz do smażenia (np. smalec, olej kokosowy, olej rzepakowy) Nadzienie czekomalina: 400 g mrożonych wiśni 50 g cukru 100 g gorzkiej czekolady Nadzienie bananowy krem krówkowy (przepis) Lukier: Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
GĘŚ PIECZONA Z KISZONĄ KAPUSTĄ

GĘŚ PIECZONA Z KISZONĄ KAPUSTĄ 3327

0
{{headerMessage}}
... PIECZONA NA KAPUŚCIE KISZONEJ KRÓLIK PIECZONY GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH INDYK PIECZONY SZYNKA KONSERWOWA Z SZYNKOWARU SURÓWKA Z SUROWEGO BURAKA PIEROGI Z PŁUCKAMI Web Toolbar by Wibiya Zobacz więcej
{{headerMessage}}
). Można dodać kromkę chleba na zakwasie, ale po paru próbach teraz robię bez, bo chleb się rozwala i wszędzie pływają farfocle U mnie stoi pod talerzykiem, mieszam codziennie, przez jakieś 7-10 dni. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Jednym z najczęściej spotykanych sposobów noszenia sari jest owijanie materiału wokół talii, a jego koniec przerzuca się przez ramię. Zakłada się do tego również ćoli[1] z krótkim, bądź długim Zobacz więcej