gęś według przepisu amaro

"Ciasta są wyjątkowe. Każde urodziny, każda celebracja, kończy się czymś słodkim - ciastem, a ludzie to pamiętają." Buddy Valastro Wiele razy wspominałam, że jestem strasznie wybredna jeśli chodzi o Zobacz więcej
Zacząć trzeba od tego, że anyż obojętnie w jakiej postaci – uwielbiam. Za aromat, za wygląd, za charakterystyczny smak.I choć dla wielu jest on przyprawą stosowaną głównie w okresie świątecznym, Zobacz więcej
Faworki według przepisu mojej babci jest to najlepszy przepis jakie znam na faworki ;) Nie jest on zbyt skomplikowany a efekt jest znakomity! W wielu przepisach na faworki dodaje się śmietanę, lecz Zobacz więcej
Szarlotka według przepisu mojej mamy - Moja Qchnia Pełna Smaku Social Icons O MNIE WSPÓŁPRACA ROBÓTKI RĘCZNE KONTAKT O MNIE WSPÓŁPRACA ROBÓTKI RĘCZNE KONTAKT Śniadanie Przystawka Obiad Deser Kolacja Zobacz więcej
Jeśliznalazłby się ktoś chętny – w celu zupełnie obojętnym – doprzeanalizowania typowego jadłospisu w polskim domu, bez najmniejszejnawetwątpliwości w kwestii śniadań w czołówce takiego zbytecznego Zobacz więcej
Baba drożdżowa to wypiek, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie Wielkanocnego stołu. Ja do takich osób nie należę i bez większego trudu taki stół wyobrazić sobie mogę. Gdyby zabraknąć miałobabki Zobacz więcej
Szef Amaro jest powszechnie znany z wykwintnych i wyrafinowanych potraw. Zmierzyliśmy się z tym oto przepisem w niewielkiej modyfikacji, bo nie mogliśmy dostać syropu z winogron. Jak najbardziej Zobacz więcej
Najbardziej lubię szarlotki przygotowywane ze świeżo startych lub pociętych owoców. Te z musem są smaczne, ale jednak bardziej wolę w wersji z jabłkami tartymi na dużych oczkach. Będąc dzieckiem Zobacz więcej
Cześć W moim rodzinnym domu mistrzynią w pieczeniu ciast drożdżowych była babcia. Po wielu latach ich pieczenia miała już w rękach i oczach taką miarę, że piekła je bez żadnego odmierzania składników. Zobacz więcej
Najlepsze kasztany są … oczywiście, że w deserach! Doskonale komponują się z wanilią, kardamonem, karmelem czy czekoladą. Ale nie tylko. Kasztanów używać można również z powodzeniem do nadziewania Zobacz więcej
Choć danie to zdaje się być niemal zupełnie dzisiaj zapomniane, forszmak jeszcze przed wojną pojawiał się na stołach dość często – zwłaszcza na stołach w tych domach, gdzie się specjalnie nie Zobacz więcej
śliwka węgierka » Domowe łazanki według przepisu z 1909r. Przepisy Dania Główne Ciasta Domowy Zdrowy Fast Food Kuchnia i ja Kontakt Współpraca W sieci Dania Główne, Ponad 100- letnie Przepisy Zobacz więcej
Kotlety ze śledzia? Kiedyś też byłam tym zaskoczona, ale odkąd wypróbowałam dawny przepis z 1904 roku (*) - już nie raz je smażyłam! Co prawda wg oryginału należy użyć solonych filetów, lecz u mnie Zobacz więcej
śliwka węgierka » Faworki chrusty według przepisu z 1895 roku Przepisy Dania Główne Ciasta Domowy Zdrowy Fast Food Kuchnia i ja Kontakt Współpraca W sieci Ciastka, Desery, Ponad 100- letnie Przepisy Zobacz więcej
Atelier Amaro – recenzja. Lepiej późno niż wcale. To po pierwsze, a po drugie – do trzech razy sztuka. A właściwie nawet do czterech czy pięciu, bowiem w ciągu ostatnich dwóch lat kilkukrotnie – z Zobacz więcej
Każdy z nas ma jakieś swoje ulubione smaki. Co więcej, znajomość kulinarnych upodobańu innych ludzi może okazać się bardzo użyteczną wiedzą o znaczeniu czysto praktycznym! Nawet jeśli nas los pokarał Zobacz więcej
Dziś ponownie o śniadaniu, boi kiedy bardziej niż teraz – w mróz i niepogodę, trzeba namporządnego posiłku na rozpoczęcie dnia.Zwłaszcza już w środku tygodnia pracy, kiedy to ustawicznie brakuje Zobacz więcej
Jak już zrobiliścienajlepszy zakwas do barszczu, to teraz czas zrobić z niego przepyszny barszcz wigilijny! Oczywiście do tego barszczu dodajemy uszka z kapustą i grzybami domowej roboty, gdyż takie Zobacz więcej
Panna cotta - banalnie prosty deser z włoskimi korzeniami. Banalny tylko z powodu prostoty przygotowania. Smak jest obłędny! Cudowny śmietankowy smak kremówki i prawdziwa wanilia. Tylko cztery Zobacz więcej
Najprostszy polski chleb Wojciecha Modesta Amaro jest po prostu pyszny!!!!!!! Jak się okazuje nie taki ten Amaro straszny jak go malują i potrafi zamieścić w swojej książce przepisy, które każdy Zobacz więcej