gęś wg okrasy

{{headerMessage}}
2 piersi z gęsi ze skórą, 2 łyżki oliwy, 150 ml żubrówki, 2 – 3 gałązki świeżego rozmarynu, 3 ząbki czosnku, 3 jabłka, 150 ml cydru, 100 ml soku jabłkowego, łyżeczki ziaren kolendry, 2 łyżki masła, Zobacz więcej
grazyna0071
grazyna0071 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grażyna gotuje
Gęsie flaczki na rosole

Gęsie flaczki na rosole 8

0
{{headerMessage}}
Flaczki zwykle robi się z podrobów, najczęściej z żołądków. Natomiast te, które pokażę , są nietypowe. Mam już na blogu flaczki drobiowe na rosole, takie klasyczne, z żołądków kurczaka czy indyka. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak już pewnie wiecie albo i nie przydarzyła mi sie cudowna przygoda... miesiąc temu miałam okazje zostać zaproszona do kuchni Lidla do programu Doroty Wellman i Karola Okrasy i ich odcinka z okazji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i zrobić sobie samemu wędlinę , zwłaszcza z dobrego jakościowo mięsa. Z gęsiej piersi robiłam już półgęsek pieczony w niskiej temperaturze, surową wędlinę peklowaną w soli wg. Okrasy, teraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od kilku tygodni stosuję z powodzeniem dietę niskokaloryczną i jadam dietetyczne sałątki, ale żyję w takim pośpiechu, że rzadko mam okazję sfotografować to, co gotuję. Kto mnie zna, ten może słyszał, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się spadkobiercą i spadkodawcą co niniejszym czynię. Wiem już co to są plince ,pulki, pomuchle, szneki z glancem ,ruchancie, krelka w cieście listkowym ,które ukradł nam Napoleon czy kuch kaszebski. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się za przepyszny farsz, czy za udo. Tak se dumam: kiedy owsiana w stanie Bóg-wie-ile-czasu zmrożonym tak smakuje, to jaka feeria kubkowosmakowa musi się odbywać kiedy się zdobędzie gęsią modelkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) czerwiec(7) maj(17) kwiecień(19) marzec(25) luty(22) styczeń(1) Bądź na bieżąco :D Liczba odwiedzin Kategorie: Dzień dobry(14) Dziś na obiad... właśnie to(158) Grill(2) Koktajle(11) Pasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gęsiny. W XVI i XVIII wieku byliśmy, jakby nie patrzeć gęsią potęgą. Dorodną gęś można upiec w całości lub rozczłonkować i dusić w gęsim tłuszczu. Wspaniały smak mięsa podbiją świeże zioła: tymianek Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Gospoda Jamneńska – Recenzja

Gospoda Jamneńska – Recenzja 88

0
{{headerMessage}}
określeniem. Tłumacząc czym są kopytka, kelnerzy odpowiadają, że to „polski rodzaj gnocchi, tylko inaczej gotowany”. Do pierogów kucharze przygotowują różne okrasy, bo bez nich danie byłoby niepełne. Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Sesemesy bagienne

Sesemesy bagienne 262

0
{{headerMessage}}
w Kuchni Festiwal Dyni – czy będą chętni? 4 dni temu pieprz czy wanilia Gruszki, boczek, trochę zdrowej pleśni i top lista. 6 dni temu Strawberries from Poland Kilka wrześniowych smaczków (bakłażany Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zaraz się opowiedział, bo on ogólnie do ludzkości serdeczne nastawienie ma, jednakże jak się wyszczerzył aby przyjacielskość pokazać, to się derechtorka o trzy kroki cofnęła. Stary Pałąk mianowicie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Człowiek jest tym, co zje...: Sałatka z makaronu skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... sobota, 31 maja 2014 Sałatka z makaronu makaron Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) O mnie Beata Kraków, Małopolska , Poland A ile kobiet naprawdę umie gotować, ile ma na to czas, siły i chęci...?Joanna Chmielewska "Jak wytrzymać z mężczyzną" Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Pizza jak placki

Pizza jak placki 1771

1
{{headerMessage}}
godziny temu GastroMonia... Surówka z włoskiej kapusty - PysznaaaaKolorowaaLetniaaaaa Składniki: - 1/4 kapusty włoskiej - marchew - cebula - natka pietruszki - oliwa - maggi - p... 23 godziny temu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w usłudze Facebook Reakcje: Brak komentarzy: Prześlij komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) O mnie Beata Kraków, Małopolska , Poland A ile kobiet naprawdę umie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mnie Beata Kraków, Małopolska , Poland A ile kobiet naprawdę umie gotować, ile ma na to czas, siły i chęci...?Joanna Chmielewska "Jak wytrzymać z mężczyzną" Wyświetl mój pełny profil Moja lista Zobacz więcej
{{headerMessage}}
owoce mało znane owoce morza Pagaczewski Palikot perfumy pieczywo piknik piwa piwo pizza pnącza podroby podwieczorek Polska Portugalia PRL przekąski przetwory przyprawy przystawki ptaki Ramadan Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Człowiek jest tym, co zje...: Sałatka z soczewicą skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... sobota, 12 kwietnia 2014 Sałatka z soczewicą 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Brak komentarzy: Prześlij komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) O mnie Beata Kraków, Małopolska , Poland A ile Zobacz więcej