gęś wg okrasy

2 piersi z gęsi ze skórą, 2 łyżki oliwy, 150 ml żubrówki, 2 – 3 gałązki świeżego rozmarynu, 3 ząbki czosnku, 3 jabłka, 150 ml cydru, 100 ml soku jabłkowego, łyżeczki ziaren kolendry, 2 łyżki masła, Zobacz więcej
Jak już pewnie wiecie albo i nie przydarzyła mi sie cudowna przygoda... miesiąc temu miałam okazje zostać zaproszona do kuchni Lidla do programu Doroty Wellman i Karola Okrasy i ich odcinka z okazji Zobacz więcej
i zrobić sobie samemu wędlinę , zwłaszcza z dobrego jakościowo mięsa. Z gęsiej piersi robiłam już półgęsek pieczony w niskiej temperaturze, surową wędlinę peklowaną w soli wg. Okrasy, teraz Zobacz więcej
i pogawędziłem. Dowiedziałem się ,że na Liście Produktów Tradycyjnych, prowadzonej przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, znajduje się prawie 80 potraw przyrządzanych w województwie pomorskim wg Zobacz więcej
Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich Zobacz więcej
wyzwanie za nami :D Pierś z gęsi SKŁADNIKI: 1kg piersi z gęsi kilka ziemniaczków 1 por śmietana 2 ząbki czosnku oliwa... Żeberka duszone w kapuście Moja mama robi to danie często, bo wszyscy to Zobacz więcej
gęsiny. W XVI i XVIII wieku byliśmy, jakby nie patrzeć gęsią potęgą. Dorodną gęś można upiec w całości lub rozczłonkować i dusić w gęsim tłuszczu. Wspaniały smak mięsa podbiją świeże zioła: tymianek Zobacz więcej
. Popularne są również polędwiczki wieprzowe, podawane przy wykorzystaniu metody sous vide na całych kapeluszach podgrzybków z odrobiną boczku, a ich smak przełamany jest anyżem (z anyżówki). Ten Zobacz więcej
) kuchnia żydowska (1) KUK (6) kurczak (13) legenda (1) makaron (13) marchew (4) miód (2) nalewka (1) naleśniki (2) ogórek (2) oliwki (11) omlet (2) owoce (3) papryka (10) pasta (3) pesto (2) pierogi Zobacz więcej
(3) pesto (2) pierogi (9) pietruszka (4) piwo (1) pizza (1) placki (5) pokrzywa (1) polędwiczki (2) pomidory (10) przepis (159) quesadillas (1) recenzja (3) rukola (1) ryba (20) rymy-srymy (21) ryż Zobacz więcej
... 2 miesiące temu kuchasia Tłusty czwartek 2014 - Tłusty czwartek rozpoczęliśmy parę minut przed północą :-) Wespół z Ciotką Em. postawiłyśmy na pączki pieczone. Pyszne, puszyste, aromatyczne, z Zobacz więcej
media jak mantrę powtarzają *„egipskie wojsko dokonało przewrotu i odsunęło od władzy demokratycz... 2 miesiące temu kuchasia Tłusty czwartek 2014 - Tłusty czwartek rozpoczęliśmy parę minut przed Zobacz więcej
sobie opinie. Zachodnie media jak mantrę powtarzają *„egipskie wojsko dokonało przewrotu i odsunęło od władzy demokratycz... 2 miesiące temu kuchasia Tłusty czwartek 2014 - Tłusty czwartek Zobacz więcej
, delicata, leggera, ottima da gustare da sola o nella preparazione di succulenti piatti dol... 21 godzin temu Grażyna gotuje Drożdżówki z malinami ze wspólnego pieczenia - Wróciłyśmy do Ezoterycznych Zobacz więcej
wiesiołek wisteria (! gałązki trujące!) wiśnia wrzos wyka zioła wg.Trochę inna cukiernia Autor:Beatao07:46Reakcje: Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Zobacz więcej
... 3 dni temu W mojej kuchni Odwrócony biszkopt z owocami wg Aleex - *Tego ciasta w ogóle miało nie być. Początkowo nawet nie przyszło mi ono do głowy. Jednak kolejny już raz udowadniam sobie i Zobacz więcej
, the f... 11 godzin temu Kulinarny karnet Christophera Fińskie zielone naleśniki. - *Green pancakes.*Fińskie naleśniki przygotowałem wg przepisu z M.E.Halbańskiego. Szpinakowe naleśniki są delikatne Zobacz więcej
Człowiek jest tym, co zje...: Pyrczak - babka ziemniaczana skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... sobota, 12 kwietnia 2014 Pyrczak - babka Zobacz więcej
helsepersonell foran kvinner i sårbare situasjoner. 1 godzinę temu Grażyna gotuje Lasagne ze szpinakiem - To moja pierwsza lazania, zrobiona na zamówienie córci w dniu jej urodzin, czyli jakiś czas Zobacz więcej
, Toskania - Chefkoch@Shanghai - historie kuchenne - Karol Okrasa - bloog.pl - Confiture Maison - Eva Luna - Joanna Chmielewska Zone - My best food - Arabic Bites - Italia do polski - Fingerfood - Zobacz więcej