gęś z jabłkami podroby

grzybów, owoców, gęsich podrobów Składniki : krew z gęsi lub kaczki , suszone owoce - gruszka , śliwka , jabłko .włoszczyzna , liść laurowy, ziele angielskie, mięso z kaczki i podroby , 1-2 łyżki Zobacz więcej
poniedziałek, 21 stycznia 2013 09:35 Składniki: Gęś, najlepiej z podrobami (ok. 4kg) seler naciowy 2, 5 jabłka sól, pieprz, majeranek, 2 gałązki rozmarynu Sposób przygotowania: Jeśli mamy mrożoną gęś Zobacz więcej
poniedziałek, 21 stycznia 2013 09:35 Składniki: Gęś, najlepiej z podrobami (ok. 4kg) seler naciowy 2, 5 jabłka sól, pieprz, majeranek, 2 gałązki rozmarynu Sposób przygotowania: Jeśli mamy mrożoną gęś Zobacz więcej
...jest śnieg, albo go ni ma. Najlepszą pieczoną gęś na świecie robi moja mama, ale, jako, że imieniny Mięsożercy obchodzimy w tym roku w oktawie, to będziemy się nią delektować za tydzień. Na razie - Zobacz więcej
Chodziła za mną gęś , a kaczka wylądowała w piekarniku :) Składniki kaczka , ok 3 kg Farsz : podroby (żołądek , wątróbka i serce kaczki) 15 dag boczku surowego 15 dag pieczarek 1 cebula 1 dymka 1 Zobacz więcej
oskubana) bez podrobów i szyi Sól (po 1 łyżeczce na każdy kilogram gęsi) Majeranek (tyle samo co soli) Sól, majeranek i rozgnieciony czosnek dokładnie ze sobą wymieszać. Tak przygotowaną mieszanką Zobacz więcej
zrobić pieczoną kaczkę z jabłkami. Nasz najmłodszy gość ze smakiem zajadał kaczkę z pestkami granatu, więc może powinniśmy pomyśleć też o takim połączeniu? Upieczona kaczka zręcznie unikała Zobacz więcej
w dniu Świętego Marcina, ja jednak widzę dla nie także doskonałą miejscówkę prze Bożonarodzeniowym stole. Składniki na 6-8 porcji Czas przygotowania: 3-4 godzin pieczenie+ 12 godzin marynowanie 1 gęś Zobacz więcej
Mają Amerykanie swojego indyka nakażde święto izrobili ztego znaną nacały świat tradycję. Aletradycja pieczenia gęsi wnaszym kraju jest starsza niż historia Ameryki ibardzo cieszy to, żepo latach Zobacz więcej
Dagmara
Dagmara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pikantna Słodycz
Gęś pieczona

Gęś pieczona 7966

2
Piękna, rumiana gąska. Zawsze wychodzi idealna i krucha dzięki wielogodzinnemu moczeniu w solance. Możemy ją nadziać jabłkami, pomarańczami lub tak jak ja kaszą na słodko. Doskonały przepis na Zobacz więcej
tłuszczów. Jest w niej dużo kwasów w omega-3 i omega-6 w porównaniu z mięsem indyczym lub kurzym. Kwasy te wpływają m.in. na obniżenie poziomu złego cholesterolu (LDL) we krwi, a podwyższenie dobrego Zobacz więcej
akcję co roku podpinają się blogerzy, którzy gęsinę wprowadzają pod strzechy. No to w tym roku ja też trochę popromuję. W planach mam jakieś gęsie podroby (pewno żołądki), jednak na początek trochę Zobacz więcej
Kurt Scheller W ramach akcji „Czas na gęsinę” miałam okazje uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w Akademii Kurta Schellera pod okiem samego mistrza. Sama akcja miała na celu promowanie i Zobacz więcej
Martilla
Martilla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
M&J Kitchen
Gęś

Gęś 5011

6
(15) Ciasto parzone (3) Dania mięsne (2) Desery (12) Dla dzieci (6) Drób (7) Inne (9) Inspiracje (1) Kasza (1) Kluski (4) Makaron (4) Muffiny i babeczki (4) Naleśniki omlety placki (2) Napoje (2) Zobacz więcej
raz spróbowali gąski – warto! Składniki na farsz: podroby z gęsi (serce, wątroba, żołądek) 4 kurze wątróbki 2 kurze żołądki 3 kurze serca 300 g karkówki 250 g surowej szynki 1 duża cebula 3-4 ząbki Zobacz więcej
Kochani, co ja się tu będę rozpisywać. Gęsina = niebo w gębie. W mojej są daktyle, żurawina, nerkowce i inne przysmaki, które z gęsim tłuszczem komponują sie wspaniale. 6 porcji Przygotowanie: 45 min Zobacz więcej
Wspaniałe zapachy, wzmagający się gwar rozmów, poruszanie się gęsiego, próbowanie, krojenie, smażenie, mielenie, pieczenie oraz wiedza dotycząca obrabiania i przygotowania gęsiny - wszystko to w ciągu Zobacz więcej
Zdarza się tak, że ma się ochotę na coś z tzw. pierwszych stronic gazet. Czas świąt i rodzinnych spotkań mobilizuje po dwakroć do spełnienia się w roli szefa kuchni. Dodatkowo chcemy zaszaleć, gdy w Zobacz więcej
do znudzenia! Na pierwszy ogień- produkty mięsne. Zdecydowanie dozwolone są drób bez skóry (kurczak, indyk), chuda wołowina i cielęcina, można również spokojnie pałaszować mięso z zająca, królika, a Zobacz więcej
elementem każdego z nich są specyficzne desery i ciasta, które możemy tylko na Śląsku zasmakować. Na Śląsku: 1) Strudel jabłkowy z Podbeskidzia: zwarty, pełen jabłek, wilgotne ciasto. Zobacz więcej