ges z majerankiem

Dzień Świętego Marcina coraz bliżej, dlatego przedstawiam kolejną wariację na temat gęsi:) O gęsim tłuszczu, który uzyskujemy oczywiście w procesie pieczenia gęsi, pisałam już wcześniej na moim blogu Zobacz więcej
O tym, że polska gęsina jest najlepsza na świecie oraz o tym, że Polacy ciągle jej nie doceniają pisałam ostatnio, kiedy przygotowywałam gęś klasycznie z jabłkami i majerankiem (na którą przepis Zobacz więcej
Składniki: gęś (u mnie mrożona 4,6kg) sól, pieprz, majeranek suszony sok wyciśnięty z 2 cytryn 6-8 ząbków czosnków przeciśniętych przez praskę 2 obrane jabłka, pokrojonych w ósemki wykałaczki Zobacz więcej
Składniki: gęś owsiana świeża (u mnie gęś świeża 4,6kg) sól, pieprz czarny mielony, majeranek suszony gałązki świeżego majeranku sok wyciśnięty z 2 cytryn 6-8 ząbków czosnków przeciśniętych przez Zobacz więcej
R O S T!:) Składniki: gęś owsiana świeża (tym razem dysponuję gęsią owsianą mrożoną 4,5 kg) sól, pieprz czarny mielony, majeranek suszony gałązki świeżego majeranku sok wyciśnięty z 2 cytryn 6-8 Zobacz więcej
ula243
ula243 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Uli
Ges pieczona w calosci

Ges pieczona w calosci 475

0
Kulinaria Uli: Ges pieczona w calosci Kulinaria Uli Zapraszam do mojej kuchni :) niedziela, 9 listopada 2014 Ges pieczona w calosci W tym roku przywiozlam sobie szesc gesi z Polski ;) . Oto pierwsza z Zobacz więcej
Do przelozenia miedzy warstwami potrzebujemy: 2 duze lyzki masła 3-4 ząbki czosnku okolo szklanki posiekanych ziol (pietruszka,bazylia ,tymianke ,sczypieorek ) lub 3 lyzki ziol suszonych (majeranek Zobacz więcej
Kulinaria Uli: Ges w towarzystwie pomaranczy (pieczona w calosci ) Kulinaria Uli Zapraszam do mojej kuchni :) środa, 7 stycznia 2015 Ges w towarzystwie pomaranczy (pieczona w calosci ) Moja kolejna Zobacz więcej
naszego czasu. Polecam wam bardzo tak przygotowane gesie udka, bedzie wam naprawde smakowac .Warto poswiecic czas :) Składniki *2 udka (nozki) z gesi *2 duze marchewki *maly seler *2 cebule *2 kwasne Zobacz więcej