gęś z porami i śliwkami

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zupa grzybowa na gęsinie

Zupa grzybowa na gęsinie 467

0
{{headerMessage}}
ziarnisty, ziele angielskie, listek laurowy, sól, 3-4 ziemniaki, Mięso opłukać, włożyć do garnka, dodać obraną włoszczyznę ( marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, cebulę – nie dodaję pora), kilka Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
TOP 20 przepisów z 2013 roku

TOP 20 przepisów z 2013 roku 268

0
{{headerMessage}}
Arbuzowe mojito Ilość wyświetleń w roku 2013: 2320 Roladki – tortilla z łososiem Ilość wyświetleń w roku 2013: 1647 Pasztet z gęsi Ilość wyświetleń w roku 2013: 1439 Ciasto kruche z owocami leśnymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niedawno przeczytałam, że znajoma zrobiła na obiad karczek w kapuście, ze śliwkami. zabrzmiało tak apetycznie, że po prostuMUSIAŁAM to zrobić, i poprosiłam Tunię o przepis :) podzieliła się, zrobiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Confit de canard, konfitowana kaczka to jeden z najsmaczniejszych sposobów na kacze mięso jakie do tej pory poznałam. Uwielbiam tradycyjnie pieczoną kaczkę z pomarańczami albo z jabłkami i żurawiną, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piersi gęsi w sosie śliwkowym - Dziczyzna - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Piersi gęsi w sosie śliwkowym (22.04.2014)Sałatka z rukolą w sosie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomarańczowym, batatami i kalarepką, na chlebowym farszu, a w niedzielę ja sama upiekłam gęś z porami, śliwkami i cząstkami jabłek. Piekłam tę gęś długo, w niskiej temperaturze, zainspirowana Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ptak). Spotkanie zaczęliśmy bardzo ambitnie – od luzowania i porcjowania gęsi. Dla mnie było to ciekawym i nowym doświadczeniem. W międzyczasie odbyła się degustacja półgęska, czyli wędzonej piersi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
hodował). I muszę przyznać, że mięso bażanta jest najbardziej “dzikie”, wyraziste w smaku. Dla mnie zdecydowanie lepsze od gęsi. Nie dziwię się, dlaczego bażant królował na polskich, królewskich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Rosół - przepis podstawowy

Rosół - przepis podstawowy 500

0
{{headerMessage}}
Rosół... Każdy z nas zna rosół. Każdy ma wspomnienia z nim związane... Dla mnie smak rosołu z gołębia z domowym makaronem i warzywami z przydomowego ogródka to smak dzieciństwa i odwiedzin u Babci. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, karkówka marynowana m.in w musztardzie , szynka podana z sosem z żurawiny dosmaczona była kajmakiem , który zastąpił miód w marynacie. Do karkówki zrobiłam moje popisowe jabłka z porami w białym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na celu promocję polskiego mięsa drobiowego na areniemiędzynarodowej oraz umocnienie kontaktów pomiędzy przedstawicielami polskiegoprzemysłu mięsnego z reprezentantami ważnych dla polskiego eksportu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z propozycji restaurant week w tym roku wybrałem jedną – restaurację 3 kolory na ul. Wiankowej 3 w Poznaniu (pomijając „przedpremierową” wizytę w MOMO). Restauracja mieści się nad Maltą, w budynku Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: kasia

Autor: kasia 48

0
{{headerMessage}}
i kapustą Papryka z serem i boczkiem na grilla Radicchio con finocchio e arance Fiori di Zucca Szybka sałatka na grilla Leśne małe szparagi z jajkiem 2 comments JP 11 sierpnia 2012 at 09:50 Uwielbiam Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: JP

Autor: JP 33

0
{{headerMessage}}
Letnia sałatka z pomidorami i kalarepą Tatar czy może Carpaccio Szybka sałatka na grilla Sałatka na grilla do ryby Sałatka ląd i morze Masło czosnkowe Sałatka z migdałami i fetą 2 comments JP 11 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
że , miałam okazje raz w życiu to zrobić:), Wspomnienie i doświadczenie na cale życie:) Dawniej używano też krwi kury i królika -choć rzadziej częściej z gęsi. Charakterystyczny smak nadaje czarninie Zobacz więcej