gęś z porem i śliwkami

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zupa grzybowa na gęsinie

Zupa grzybowa na gęsinie 476

0
{{headerMessage}}
Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
TOP 20 przepisów z 2013 roku

TOP 20 przepisów z 2013 roku 270

0
{{headerMessage}}
Arbuzowe mojito Ilość wyświetleń w roku 2013: 2320 Roladki – tortilla z łososiem Ilość wyświetleń w roku 2013: 1647 Pasztet z gęsi Ilość wyświetleń w roku 2013: 1439 Ciasto kruche z owocami leśnymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niedawno przeczytałam, że znajoma zrobiła na obiad karczek w kapuście, ze śliwkami. zabrzmiało tak apetycznie, że po prostuMUSIAŁAM to zrobić, i poprosiłam Tunię o przepis :) podzieliła się, zrobiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
że , miałam okazje raz w życiu to zrobić:), Wspomnienie i doświadczenie na cale życie:) Dawniej używano też krwi kury i królika -choć rzadziej częściej z gęsi. Charakterystyczny smak nadaje czarninie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Confit de canard, konfitowana kaczka to jeden z najsmaczniejszych sposobów na kacze mięso jakie do tej pory poznałam. Uwielbiam tradycyjnie pieczoną kaczkę z pomarańczami albo z jabłkami i żurawiną, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piersi gęsi w sosie śliwkowym - Dziczyzna - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Piersi gęsi w sosie śliwkowym (22.04.2014)Sałatka z rukolą w sosie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepis z bloga kuchnia w zieleni. Składniki: 1 kg sera w wiaderku 3 białka puszka mleka skondensowanego słodzonego 4 łyżki mąki ziemniaczanej miąższ z prawdziwej wanilii sok wyduszony z jednej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomarańczowym, batatami i kalarepką, na chlebowym farszu, a w niedzielę ja sama upiekłam gęś z porami, śliwkami i cząstkami jabłek. Piekłam tę gęś długo, w niskiej temperaturze, zainspirowana Zobacz więcej
{{headerMessage}}
możliwość uczestniczyć. Odbyły się one w uroczym dworku-restauracji Krasnodwórw Warszawie. Prowadził je koordynator akcji i szef kuchni restauracji Bulaj w Sopocie Artur Moroz. Od niego dowiedziałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Byłam pewna, że w dzieciństwie jadłam bażanta. Mama jednak pozbawiła mnie tych złudzeń ;) Wychodzi na to, że zarówno po raz pierwszy go jadłam, jak i robiłam. Nie mam zatem porównania do innego Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Walentynki – przepisy

Walentynki – przepisy 458

2
{{headerMessage}}
Deser z galaretką, budyniem i owocami Kisiel z owoców leśnych Carpaccio gruszkowe z czekoladą i żurawiną Dietetyczny deser z persymoną Fondue czekoladowe Fondue z ptasiego mleczka z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Rosół - przepis podstawowy

Rosół - przepis podstawowy 510

0
{{headerMessage}}
. można go nabyć w postaci zupki chińskiej z makaronem. A mimo to każdy kucharz przygotowuje rosół po swojemu :) U mnie rosół różni się, w zależności od pory roku i dostępności produktów w sklepie i Zobacz więcej
renata_targosz
renata_targosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ArtKulinaria
Menu na Sylwestra

Menu na Sylwestra 3191

1
{{headerMessage}}
na ragoût z kalmarów Fizioły, czyli fasola ze śliwkami na wędzonce Konfiturowane udko z gęsi Krewetka i kalmar na galaretce z ogórka Krucha tarta z porem i serem kozim Makrela w białym winie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
śliwkowych ze Strzelec krajeńskich , a te placuszki je otaczające, to prawie moje dzieło. Prowadzący warsztaty Piotr Lenart dał nam zadanie wymyślenie produktu pasującego do powideł, padł pomysł Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na przygotowaniu potraw z polskiegodrobiu, prowadzone przez polskich kucharzy pod kierownictwem wybitnego szefakuchni Artura Moroza. Dyplomaci przygotowali między innymi: kurczaka po polsku, Zobacz więcej