gęś z śliwkami i porą

Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do Zobacz więcej
niedawno przeczytałam, że znajoma zrobiła na obiad karczek w kapuście, ze śliwkami. zabrzmiało tak apetycznie, że po prostuMUSIAŁAM to zrobić, i poprosiłam Tunię o przepis :) podzieliła się, zrobiłam Zobacz więcej
Confit de canard, konfitowana kaczka to jeden z najsmaczniejszych sposobów na kacze mięso jakie do tej pory poznałam. Uwielbiam tradycyjnie pieczoną kaczkę z pomarańczami albo z jabłkami i żurawiną, Zobacz więcej
Piersi gęsi w sosie śliwkowym - Dziczyzna - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Piersi gęsi w sosie śliwkowym (22.04.2014)Sałatka z rukolą w sosie z Zobacz więcej
pomarańczowym, batatami i kalarepką, na chlebowym farszu, a w niedzielę ja sama upiekłam gęś z porami, śliwkami i cząstkami jabłek. Piekłam tę gęś długo, w niskiej temperaturze, zainspirowana Zobacz więcej
możliwość uczestniczyć. Odbyły się one w uroczym dworku-restauracji Krasnodwórw Warszawie. Prowadził je koordynator akcji i szef kuchni restauracji Bulaj w Sopocie Artur Moroz. Od niego dowiedziałam Zobacz więcej
Byłam pewna, że w dzieciństwie jadłam bażanta. Mama jednak pozbawiła mnie tych złudzeń ;) Wychodzi na to, że zarówno po raz pierwszy go jadłam, jak i robiłam. Nie mam zatem porównania do innego Zobacz więcej
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
. można go nabyć w postaci zupki chińskiej z makaronem. A mimo to każdy kucharz przygotowuje rosół po swojemu :) U mnie rosół różni się, w zależności od pory roku i dostępności produktów w sklepie i Zobacz więcej
zapasy Powyżej wspomniane konkretne przekąski, rybne klopsiki (ze świeżych ryb złowionych w lokalnych jeziorach ) w octowej zalewie , pasztet z gęsi, solona i wędzona słonina ze świni złotnickiej, Zobacz więcej
na przygotowaniu potraw z polskiegodrobiu, prowadzone przez polskich kucharzy pod kierownictwem wybitnego szefakuchni Artura Moroza. Dyplomaci przygotowali między innymi: kurczaka po polsku, Zobacz więcej
i parę oliwek… Przystawka Pierogi z wielkopolską gęsią,kurki, suszona śliwka, oliwa gryczana Ładne pierogi, ulepione za pomocą foremki, ciasto średnio grube, sprężyste. Najważniejsze jednak jest Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: kasia

Autor: kasia 36

0
Bruschetta (brus’ketta) | Gryzek & Łyczek | KuchniaBLOG.pl HOME O mnie Słowniczek Makarony, Pierogi, Naleśniki Makarony, Pierogi, Naleśniki Knedle ze śliwkami 27 września 2013 Makarony, Pierogi, Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: JP

Autor: JP 25

0
Bruschetta (brus’ketta) | Gryzek & Łyczek | KuchniaBLOG.pl HOME O mnie Słowniczek Makarony, Pierogi, Naleśniki Makarony, Pierogi, Naleśniki Knedle ze śliwkami 27 września 2013 Makarony, Pierogi, Zobacz więcej
polewkę”, kiedy ubiegał się o rękę Ewy Horeszkówny. Zupa ta, nazywana także „czerniną” lub „jusznikiem” była przygotowywana na rosole i dodawano do niej jabłka i śliwki oraz kaczą lub gęsią krew, Zobacz więcej
. Restauracja przystosowana jest do przyjęcia 100 osób. Dla gości przeznaczone są dwie sale - urządzone w ciepłym domowym klimacie - większa na 60 osóboraz mniejsza na 40 osób. W jednej z nich Zobacz więcej
i tradycji. Kuchnia to mój azyl, z którego raczej nikt głodny nie wychodzi :) Wszystkie zdjęciasą mojąwłasnością. Jeśli chceszwykorzystaćzdjęcie na własny użytek, zapytaj. napisz do mnie: Zobacz więcej
--- Listopad od zawsze kojarzył mi się z gęsią (bo jak stare porzekadło głosi- "Na świętego Marcina najlepsza jest gęsina") i oczywiście jej młodszą siostrą kaczką. Pamiętam, że w domu rodzice często Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: Robert

Autor: Robert 12

0
Tatar czy może Carpaccio | Gryzek & Łyczek | KuchniaBLOG.pl HOME O mnie Słowniczek Makarony, Pierogi, Naleśniki Makarony, Pierogi, Naleśniki Knedle ze śliwkami 27 września 2013 Makarony, Pierogi, Zobacz więcej