Przepis na gęś z suszoną śliwką

Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Gołąbki z gęsi ze śliwkami

Gołąbki z gęsi ze śliwkami 537

królestwo garów :): Gołąbki z gęsi ze śliwkami skip to main | skip to sidebar Paste the navigation code here Główna Wielkanoc O mnie Kontakt Grillowanie Partnerzy Wizytówka Facebooka królestwo garów Zobacz więcej
Goose leg, stuffed with pate and dried plums Składniki: 1 udko z gęsi 10 dag pasztet z wątróbki 8 śliwek suszonych sól pieprz majeranek oregano Wykonanie: Z gęsiego udka wyluzować i wyciąć kości. Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Nalewka z suszonych śliwek

Nalewka z suszonych śliwek 13064

Nalewki można robić nie tylko w sezonie letnio-zimowym, gdy świeżych owoców jest w bród. Dobre nalewki można także zrobić z owoców suszonych. Na przykład nalewkę z suszonych śliwek. Do przygotowania Zobacz więcej
Gęsina, to nie tylko jak widać, na św. Marcina;) Pierś z gęsi z owocami, to znakomita propozycja na odświętny, nie co inny niż zazwyczaj obiad. Tak przygotowane mięso smakuje wybornie! Jest niezwykle Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Pierś z gęsi z figami

Pierś z gęsi z figami 2737

2 piersi z gęsi, majeranek, sól, 2 ząbki czosnku, 400 ml czerwonego wytrawnego wina, 5-6 sztuk fig z konfitury, Piersi oczyścić, brzydsze kawałki odciąć i odłożyć (będzie do nadzienia). Skórę piersi Zobacz więcej
To moja pierwsza propozycja na świąteczny obiad :) Lista zakupów dla 4 osób: 4 uda gęsie marynata: 1- 2 łyżki majeranku 4 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka czarnego Zobacz więcej
rosół: korpus z gęsi, włoszczyzna, sól, 2 jagody jałowca, 4 ziarna pieprzu czarnego, 4 ziarna ziela angielskiego, mała gałązka rozmarynu, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, cebula pierożki: 3 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Pasztet z gęsi z żurawiną

Pasztet z gęsi z żurawiną 1638

ugotowane mięso z gęsi (korpus, skrzydełka, żołądek, serduszko), wątróbka z gęsi, 100 gram żurawiny suszonej, 50 ml nalewki żurawinowej, 2 jajka, suchej bułki, tłuszcz z gęsi, sól, pieprz, Żurawinę Zobacz więcej
1 gęś 5-6 kg, sól, pieprz, 3 cebule, 1 kg kapusty kiszonej, 3 jabłka – szara reneta, 400 g wędzonych śliwek, 500 ml czerwonego wytrawnego wina Gęś oczyścić, umyć, osuszyć. Natrzeć solą z wierzchu i w Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Gęś pieczona

Gęś pieczona 5024

1 gęś ok 4 kg sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 2-3 jabłka garść suszonych śliwek garść pachnącego siana Gęś umyć, oczyścić, natrzeć solą i pieprzem , zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok Zobacz więcej
Christopher
Christopher Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarny karnet Christophera
Gęsi smalec

Gęsi smalec 4003

Goose lard Składniki. 30 dag tłuszcz gęsi, skórka 2 łyżki wody 1 cebulka 1 łyżeczka majeranku sól Wykonanie. Tłuszcz, skórkę pokroić drobno i włożyć do rondla o grubym dnie. Wlać 2 łyżki zimnej wody. Zobacz więcej
W wolny dzień, taki jak dziś, możemy pozwolić sobie na szczególny obiad. Gęsina kojarzy się właśnie z Świętem Niepodległości, niestety w mojej rodzinie nie było tradycji jadania jej tego dnia. Zobacz więcej
Składniki: 2 piersi z gęsi 2 jabłka 10 śliwek suszonych 10 moreli pieprz świeżo mielony kucharek 1 łyżka majeranek 1 łyżeczka rozmaryn 10 ziaren jałowca oliwa Wykonanie: Skórę gęsi naciąć w ukośną Zobacz więcej
Dagmara
Dagmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pikantna Słodycz
Gęś pieczona

Gęś pieczona 9473

Piękna, rumiana gąska. Zawsze wychodzi idealna i krucha dzięki wielogodzinnemu moczeniu w solance. Możemy ją nadziać jabłkami, pomarańczami lub tak jak ja kaszą na słodko. Doskonały przepis na Zobacz więcej
Przepis pochodzi z magazynu "Kuchnia". Świetna propozycja na ciepłe danie, również na zimną przekąskę. Składniki 1 podwójna pierś gęsi z kością 2 ząbki czosnku majeranek sól 1 łyżka smalcu z gęsi 150 Zobacz więcej
Pyszny gęsi pasztet z suszonymi śliwkami pieczony z dodatkiem wędzonego boczku ma idealną konsystencję i wspaniały smak. Pasztet z mięsa gęsi z wołowiną, wieprzowym podgardlem, warzywami oraz grzybami Zobacz więcej