gęś ze śliwką

{{headerMessage}}
królestwo garów :): Gołąbki z gęsi ze śliwkami skip to main | skip to sidebar Paste the navigation code here Główna Wielkanoc O mnie Kontakt Grillowanie Partnerzy Wizytówka Facebooka królestwo garów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszny gęsi pasztet z suszonymi śliwkami pieczony z dodatkiem wędzonego boczku ma idealną konsystencję i wspaniały smak. Pasztet z mięsa gęsi z wołowiną, wieprzowym podgardlem, warzywami oraz grzybami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Goose leg, stuffed with pate and dried plums Składniki: 1 udko z gęsi 10 dag pasztet z wątróbki 8 śliwek suszonych sól pieprz majeranek oregano Wykonanie: Z gęsiego udka wyluzować i wyciąć kości. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis pochodzi z magazynu "Kuchnia". Świetna propozycja na ciepłe danie, również na zimną przekąskę. Składniki 1 podwójna pierś gęsi z kością 2 ząbki czosnku majeranek sól 1 łyżka smalcu z gęsi 150 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podczas ostatniej wizyty u Brata przypadło mi w udziale ugotowanie rosołu na korpusie z gęsi. Od razu wpadłam na pomysł, aby jednocześnie ugotować dwie piersi i mięso wykorzystać do przygotowania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 gęś 5-6 kg, sól, pieprz, 3 cebule, 1 kg kapusty kiszonej, 3 jabłka – szara reneta, 400 g wędzonych śliwek, 500 ml czerwonego wytrawnego wina Gęś oczyścić, umyć, osuszyć. Natrzeć solą z wierzchu i w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis pochodzi z warsztatów, w których wczoraj miałam okazję uczestniczyć. Podstawowy przepis przygotował dla nas Paweł Kibart - prowadzący.Ostatecznie w przepisie zaszło trochę zmian, więc właśnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gęsina, to nie tylko jak widać, na św. Marcina;) Pierś z gęsi z owocami, to znakomita propozycja na odświętny, nie co inny niż zazwyczaj obiad. Tak przygotowane mięso smakuje wybornie! Jest niezwykle Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W wolny dzień, taki jak dziś, możemy pozwolić sobie na szczególny obiad. Gęsina kojarzy się właśnie z Świętem Niepodległości, niestety w mojej rodzinie nie było tradycji jadania jej tego dnia. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gęsi, gęsi do domu! Gęś (nie)podległa! - takie i inne hasła promują jedzenie gęsiny w dniu 11 listopada. Wobec tego i tym razem, zamiast uczestniczyć w narodowych sporach oraz marszach i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wątróbki. Cebulę i czosnek drobno pokroić, a następnie zeszklić na maśle klarowanym. W maszynce do mięsa zmielić mięso wieprzowe, wątróbkę gęsią, warzywa, które gotowały się razem z mięsem, cebulę, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięso gęsi jest moim ulubionym. Przygotowuję je na różne sposoby ale najczęściej z dodatkiem owoców. Zarówno kaczka jak gęś świetnie komponują się z dodatkiem różnych owoców. Tym razem przygotowałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na temat gęsi pisałam już dość dużo. Jest nawet filmik o pieczeniu całej gęsi. Lubimy mięso z gęsi i jak tylko pojawia się w sklepie kupuję i robię pyszne danie z tym mięsem. Dzisiaj wersja z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uda gęsi pieczone na kapuście kiszonej z sokiem jabłkowym, śliwkami i żurawiną Sezon na gęsinę dobiega końca. Pomyślałam więc, że warto jeszcze przygotować coś z tym wspaniałym mięsem. To danie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nigelli. I o ile okładka nie zachęca, tak sama książka jest bardzo ciekawa i inspirująca. Widać wyraźną metamorfozę głównej bohaterki. To już nie jest ta roześmiana, pulchna Nigella z półmiskiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
Składniki marynaty połączyć i utrzeć. Powstałą pastą nasmarować dokładnie uda gęsie i odstawić je na kilka godzin do lodówki. Na patelni rozpuścić masło. Zrumienić uda z obu stron. Zalać gorącym Zobacz więcej