gęś ze śliwkami i porami

ziarnisty, ziele angielskie, listek laurowy, sól, 3-4 ziemniaki, Mięso opłukać, włożyć do garnka, dodać obraną włoszczyznę ( marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, cebulę – nie dodaję pora), kilka Zobacz więcej
Arbuzowe mojito Ilość wyświetleń w roku 2013: 2320 Roladki – tortilla z łososiem Ilość wyświetleń w roku 2013: 1647 Pasztet z gęsi Ilość wyświetleń w roku 2013: 1439 Ciasto kruche z owocami leśnymi Zobacz więcej
niedawno przeczytałam, że znajoma zrobiła na obiad karczek w kapuście, ze śliwkami. zabrzmiało tak apetycznie, że po prostuMUSIAŁAM to zrobić, i poprosiłam Tunię o przepis :) podzieliła się, zrobiłam Zobacz więcej
Confit de canard, konfitowana kaczka to jeden z najsmaczniejszych sposobów na kacze mięso jakie do tej pory poznałam. Uwielbiam tradycyjnie pieczoną kaczkę z pomarańczami albo z jabłkami i żurawiną, Zobacz więcej
(19.02.2014)Faszerowana kaczka pieczona w całości z jabłkami (19.02.2014)Pstrąg pieczony w folii (17.02.2014)Spaghetti alla bolognese (03.02.2014)Ryż smażony z jajkiem (29.01.2014)Makaron z Zobacz więcej
Gęsi, gęsi do domu! Gęś (nie)podległa! - takie i inne hasła promują jedzenie gęsiny w dniu 11 listopada. Wobec tego i tym razem, zamiast uczestniczyć w narodowych sporach oraz marszach i Zobacz więcej
możliwość uczestniczyć. Odbyły się one w uroczym dworku-restauracji Krasnodwórw Warszawie. Prowadził je koordynator akcji i szef kuchni restauracji Bulaj w Sopocie Artur Moroz. Od niego dowiedziałam Zobacz więcej
hodował). I muszę przyznać, że mięso bażanta jest najbardziej “dzikie”, wyraziste w smaku. Dla mnie zdecydowanie lepsze od gęsi. Nie dziwię się, dlaczego bażant królował na polskich, królewskich Zobacz więcej
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
. można go nabyć w postaci zupki chińskiej z makaronem. A mimo to każdy kucharz przygotowuje rosół po swojemu :) U mnie rosół różni się, w zależności od pory roku i dostępności produktów w sklepie i Zobacz więcej
, karkówka marynowana m.in w musztardzie , szynka podana z sosem z żurawiny dosmaczona była kajmakiem , który zastąpił miód w marynacie. Do karkówki zrobiłam moje popisowe jabłka z porami w białym Zobacz więcej
których opowiadałTomasz Prange-Barczyńskiz Magazynu WINO, Cydr Chyliczkioraz typowo polskie trunki - nalewki, którymi częstował sam Karol Majewski, właściciel Nalewek Staropolskich. Oczywiście w Zobacz więcej
i parę oliwek… Przystawka Pierogi z wielkopolską gęsią,kurki, suszona śliwka, oliwa gryczana Ładne pierogi, ulepione za pomocą foremki, ciasto średnio grube, sprężyste. Najważniejsze jednak jest Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: kasia

Autor: kasia 40

0
i kapustą Papryka z serem i boczkiem na grilla Radicchio con finocchio e arance Fiori di Zucca Szybka sałatka na grilla Leśne małe szparagi z jajkiem 2 comments JP 11 sierpnia 2012 at 09:50 Uwielbiam Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: JP

Autor: JP 31

0
Bruschetta (brus’ketta) | Gryzek & Łyczek | KuchniaBLOG.pl HOME O mnie Słowniczek Makarony, Pierogi, Naleśniki Makarony, Pierogi, Naleśniki Knedle ze śliwkami 27 września 2013 Makarony, Pierogi, Zobacz więcej
że , miałam okazje raz w życiu to zrobić:), Wspomnienie i doświadczenie na cale życie:) Dawniej używano też krwi kury i królika -choć rzadziej częściej z gęsi. Charakterystyczny smak nadaje czarninie Zobacz więcej