gęś ze śliwkami i porem

Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do Zobacz więcej
Arbuzowe mojito Ilość wyświetleń w roku 2013: 2320 Roladki – tortilla z łososiem Ilość wyświetleń w roku 2013: 1647 Pasztet z gęsi Ilość wyświetleń w roku 2013: 1439 Ciasto kruche z owocami leśnymi Zobacz więcej
niedawno przeczytałam, że znajoma zrobiła na obiad karczek w kapuście, ze śliwkami. zabrzmiało tak apetycznie, że po prostuMUSIAŁAM to zrobić, i poprosiłam Tunię o przepis :) podzieliła się, zrobiłam Zobacz więcej
Witam :) Czernina -danie Staropolskie i jedna z moich ulubionych zup,która ma szczególne miejsce na liście ulubionych:) bo, jest daniem wręcz odświętnym,a konsumpcja jej to cały rytuał Zobacz więcej
Confit de canard, konfitowana kaczka to jeden z najsmaczniejszych sposobów na kacze mięso jakie do tej pory poznałam. Uwielbiam tradycyjnie pieczoną kaczkę z pomarańczami albo z jabłkami i żurawiną, Zobacz więcej
Piersi gęsi w sosie śliwkowym - Dziczyzna - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Piersi gęsi w sosie śliwkowym (22.04.2014)Sałatka z rukolą w sosie z Zobacz więcej
Szerokiej 9, Obiad i deser był GENIALNY! rozpływał się w ustach... Ja zamówiłam gęś pieczoną podawaną z flanem z kaszy pęczak i borowików, śliwkami confit, faszerowanym porem i sosem śliwkowym - Zobacz więcej
pomarańczowym, batatami i kalarepką, na chlebowym farszu, a w niedzielę ja sama upiekłam gęś z porami, śliwkami i cząstkami jabłek. Piekłam tę gęś długo, w niskiej temperaturze, zainspirowana Zobacz więcej
możliwość uczestniczyć. Odbyły się one w uroczym dworku-restauracji Krasnodwórw Warszawie. Prowadził je koordynator akcji i szef kuchni restauracji Bulaj w Sopocie Artur Moroz. Od niego dowiedziałam Zobacz więcej
Byłam pewna, że w dzieciństwie jadłam bażanta. Mama jednak pozbawiła mnie tych złudzeń ;) Wychodzi na to, że zarówno po raz pierwszy go jadłam, jak i robiłam. Nie mam zatem porównania do innego Zobacz więcej
Owoce morza z czerwonym ryżem pełnoziarnistym Małże z białym winem i śmietanką Tarta z wędzonym łososiem, kalafiorem i papryką Kotlety z ciecierzycy i quinoa Sałatka ze świeżego szpinaku z Zobacz więcej
przed podaniem i wykorzystaj do omaszczania ziemniaków lub kaszy. Mięso pokrój w dość grube plastry. Bulion z pieczonych kości kości z kaczki lub gęsi (można też to robić na innych kościach), pęczek Zobacz więcej
, to może być 1 rodzaj mięsa, ale dobrej jakości, np. z kaczki, gęsi, gołębia, cielaka... nie używam mięsa wieprzowego; mięso powinno być z kością; mięsa powinna być słuszna ilość, nie da się ugotować Zobacz więcej
renata_targosz
renata_targosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ArtKulinaria
Menu na Sylwestra

Menu na Sylwestra 3179

1
! Krewetka na sałatce z owoców egzotycznych Kruche babeczki ze szpinakiem i serem feta Mini tarta zapiekana z pomidorem z dodatkiem koziego twarożku Mini vol-au-vent z dwoma musami Seler naciowy z Zobacz więcej
zapasy Powyżej wspomniane konkretne przekąski, rybne klopsiki (ze świeżych ryb złowionych w lokalnych jeziorach ) w octowej zalewie , pasztet z gęsi, solona i wędzona słonina ze świni złotnickiej, Zobacz więcej
na przygotowaniu potraw z polskiegodrobiu, prowadzone przez polskich kucharzy pod kierownictwem wybitnego szefakuchni Artura Moroza. Dyplomaci przygotowali między innymi: kurczaka po polsku, Zobacz więcej